Wka

Hur lufttorka tjockt hår

Luft blåser håret gör sin naturliga konsistens att blomma i stället för att blåsa torkning hår som använder värme för att bekämpa hårstrån "naturliga positioner. Trots värmen från slag torkning torkar blött hår snabbt, kan det skada även håret lämnar torra, spröda hårstrån som kan gå sönder lätt. Luft blåser håret tar längre tid att torka än om du skulle använda en hårtork, men om du försöker steg till luft torrt hår, kan du se fördelarna med processen. Även om du inte tänker ge upp hårtorken, kan dessa tips för lufttorkning tjockt hår vara fördelaktigt under ett strömavbrott.

Steg

Hur lufttorka tjockt hår. Välj en klippning som är lågt underhåll om du ska lufttorka håret ofta.
Hur lufttorka tjockt hår. Välj en klippning som är lågt underhåll om du ska lufttorka håret ofta.
 1. 1
  Välj en klippning som är lågt underhåll om du ska lufttorka håret ofta. Ta din hårtyp beaktas. Om ditt hår är vågigt eller lockigt och du har en stil som passar bäst för rakt hår som kräver blåsa torkning och andra uppvärmda verktyg styling, luft torka håret kan leda till frustrerande resultat.
 2. 2
  Tvätta håret på natten, vilket ger timmar av möjligheter för den att torka medan du sover.
 3. 3
  Uppmuntra ditt hår att torka snabbare efter du tvättar det. Ditt hår kommer luft torkar snabbare om du tar hand för att avlägsna överflödigt vatten från håret.
  • Använd dina händer för att pressa så mycket vatten från håret som du kan innan du använder en absorberande handduk för att torka håret. Börja med att samla håret i en hästsvans med händerna på baksidan av huvudet och flytta ner längden på håret, klämma ner vattnet när du går. Överflödigt vatten kommer rinna av ändarna på ditt hår. Detta skapar optimala möjligheter för torr handduk för att absorbera mer fukt, ytterligare torka håret.
  • Blot håret med en absorberande handduk. Gnugga inte håret med handduken. Vått hår är mer känsliga för skador än torrt hår. Den friktion gnugga inte bara resulterar i frizz men också brott. Att transportera ut mer fukt, kan du linda även håret i handduken och lämna handduken på huvudet medan du är klar redo.
 4. 4
  Separata hårstrån så håret kan torka snabbare.
  • Borsta håret med en bred tand kam. Börja kamma nära ändarna på ditt hår. Med varje slag, börja med kammen lite högre på håret. Arbeta uppåt tills du är vid rötterna och kamma ner hela längden på håret.
  • Kör fingrarna genom håret. Skjut fingrarna genom håret vid hårbotten. Lyft håret vid rötterna, och sedan köra fingrarna genom håret ner till ändarna. Detta tillåter luften att arbeta genom håret, minskar torktiden. Detta kan också lägga till volym till håret, men inte tjockt hår inte alltid uppskattar mer volym, särskilt om håret har någon kropp till det.
 5. 5
  Kampen frizz med anti-frizz produkter och lämna-in balsam. Applicera en Detangler eller leave-in balsam passar din hårtyp att få silkeslen, glänsande hår. Använd inte produkter avsedda för slag torkning så många av dem aktiveras av värmen från fön. Applicera hårprodukter som serum och oljor för att hjälpa till att kontrollera håret medan det torkar.
 6. 6
  Lägg kropp eller styra okontrollerbara lockar genom att fläta håret eller vrida det till en bulle och låta det torka. Att göra detta också får ditt hår från ryggen och borta från ditt ansikte när det torkar.
 7. 7
  Gå ut till luft torrt hår. Solen och vinden som uppfyller håret utanför hjälpa till att snabba upp den tid det tar för ditt hår att lufttorka.

Saker du behöver

 • handduk
 • kam
 • anti-frizz serum
 • leave-in balsam