Wka

Hur köper ett kontor garderob på en budget

Om du just landat ett kontorsjobb och du redan har en lämplig garderob (eller en extra 1870€ kringspridda att köpa alla nya kläder) är du klar. Å andra sidan, om du tittar i din garderob och bara se jeans, t-tröjor, och den passar dig lånat från din rumskompis att bära till anställningsintervju, har du ett problem. Lyckligtvis kan du montera snabbt en grundläggande kontor garderob som inte kommer att bryta din bank, bara med hjälp av några enkla mode tips och genom att handla smart. Det viktiga är att sätta ihop en garderob som du kan bära varje vecka utan att det är uppenbart att du bara har en veckas kläder.

Steg

Hur köper ett kontor garderob på en budget. Få större bitar (byxor, kjolar och jackor) i neutrala färger som mixa och matcha.
Hur köper ett kontor garderob på en budget. Få större bitar (byxor, kjolar och jackor) i neutrala färger som mixa och matcha.
 1. 1
  Få större bitar (byxor, kjolar och jackor) i neutrala färger som mixa och matcha. Neutrala färger - svart, marinblå, grå, brun (eller taupe eller kamel), grädde, vit - fungerar bäst, eftersom de inte bara blandas med varandra, står de inte ut så att du kan bära dem flera gånger och inte gör det uppenbart att du bär samma sak. (Marinblå är inte tekniskt en "neutral" enligt färglära, men det smälter så bra det är faktiskt ett när det kommer till mode.) Kom ihåg att fem väl valda skjortor kombinerat med två par byxor kommer att ge dig tio kombinationer, men två outfits som inte går med allt annat kommer bara att ge dig två kombinationer. Här är några förslag som du kan sikta på:
  • : 3-4 jackor, 3-4 par byxor, 5 knapp-front skjortor, 5 par klänning strumpor, 3-4 slipsar, 2 par skor.
  • : 2-4 jackor, 3-4 bottnar (byxor eller kjolar), 5 toppar (Button Front skjortor eller enfärgade stickade toppar), 2 dubbla uppsättningar (matchande tank och kofta), 5 par klänning strumpor och / eller strumpbyxor, 2 par skor (låga klackar eller lägenheter om du inte kan bära klackar alls).
  • Överväg kostymer. Folk antar ofta kostymer kommer att vara dyrare än att köpa separerar, men man får ofta en jacka och byxor / kjol för mindre pengar än om du köpte dem separat. Passar i solida färger eller med subtila mönster är bäst för att dela upp och använder varje halva för sig.
  • Skor ska vara bekväma och välsittande, företrädesvis läder. Även om du köper dina skor i en sparsamhet butik, leta efter par som verkar vara knappt slitna, eftersom skorna inte forma sig till bärarens fötter och din fot är annorlunda! Försök inte att klämma in ett par som inte passar. Bättre källor för skor skulle vara större rabatt skoaffärer eller gallerior utlopp. Titta också för försäljning cirkulär från varuhusen i ditt område - ofta fynd kan vara hade. Om du vet att du alltid kan hitta skor i din storlek som är bekväma, återförsäljare online eller webbplatser auktion kan vara en bra resurs - men anteckna deras återvändande politik och de besvär som uppstår om du behöver göra det.
   • Skor för kvinnor: Om du kan bara börja med ett par skor att gå med allt, väljer svart. För din andra par, välja en färg som kommer att gå med mer av din garderob. Om du har en hel del svarta, vita, greys, blues, Pinks och reds skulle marinblå skor vara ett bra val. Om du tenderar att ha fler jordpigment, som beige, brunt, solbränna, gult, grönt och orange, leta efter solbränna eller mörk bruna skor. Inte avfärda vikten av att undvika mycket höga klackar på kontoret - kom ihåg, du kommer att ha dem i minst sju timmar eller mer, och kan ha ett jobb som innebär att stiga upp från skrivbordet och gå till många platser på kontoret. Skor med klack över 2 inches hög kommer troligen känna sig mycket obekväm vid dagens slut. Neutral beige slang fungerar bäst med alla färg skor - undvik vit, mörk "solbränna", mycket glänsande slang, och strumpbyxor.
   • Skor för män: Som för män, är svart i färgen för att välja om du kan bara börja med ett par skor. För er andra paret, mörkbrun eller oxblood (en mörk vinröd eller rödbrun) rekommenderas. Marinen är oftast inte ett alternativ för män. Klänning skor för män bör vara enkla, med 4 eller 5 hål för skosnören och ingen design eller kontrasterande trim som sticker ut. Klänning loafers eller stövlar klänning kan också fungera om mycket vanligt skinn. Strumpor bör vara svart eller mörkbrun (små mönster är acceptabla). Bär inte arbete stövlar, kängor, eller vita atletiska strumpor till kontoret.
 2. 2
  Få accent bitar i koordinerande färger. Om du håller dig med neutrala för den stora grejer, har du ett brett utbud av koordinerande färger att välja mellan för skjortor och slipsar. Undvik att ha för många neutrala, och fylla på solida färger, så distinkta mönster är mer benägna att stå ut (vilket tillåter människor att märka att du bär samma sak igen) och de är svårare att mixa och matcha. Om du föredrar mönster, leta efter underskattade eller dämpade färger och mindre mönster skala som inte kommer att vara djärv och så minnesvärd, men kommer att samordna med många av de andra objekt i din garderob (exempel: den svarta och vita kjol som visas i inledningen kan fungera bra med svart, vitt, grått och många andra färger).
 3. 3
  Titta hårt i din garderob för något du kan förvandlas till kontorsmaterial. Kanske du har en fin vit knapp-front som bara behöver strykning, eller ett par skor som skulle se ut som ny med ett lager polish.
 4. 4
  Fråga vänner och familj om de har kontor slitage de inte använder att de kan ge dig, eller åtminstone låna dig tills din nästa lönecheck. Det finns vissa välgörenhetsorganisationer i storstäder som hjälper lägre inkomster folks klänning för framgång. För att hitta dem, söka på nätet eller om du är i college, fråga din karriär kurator eller kanske någon i business school.
 5. 5
  Gör en lista över vad du behöver innan du går. Du har förmodligen en begränsad tid att handla samt en begränsad budget, så börja med lägsta-pris-butiker först, men bara fokusera på vad du kan hitta på denna typ av butik. Om en viss typ av butik som anges nedan är inte i ditt område, hoppa över det i stället för att ta en lång resa (både gas och din tid är dyra!) Stick till din inköpslista, och vara hänsynslös om kvalitet och användbarhet. Om det är en vacker jacka som inte går med något annat, det är inte en bra affär.
  • (T.ex. goodwill, Frälsningsarmén): Gå till de i trevligare kvarter, som rika människor slänger bättre grejer. Leta efter jackor, byxor, kjolar och button-fronter, eftersom dessa är mer benägna att visa upp på sparsamhet butik fortfarande i god form. Var medveten om vad som är att reparera och vad som inte. (Se tips på reparation). Undvik att köpa begagnade skor.
  • : Dessa har oftast trevligare grejer och mer hjälpsamma personal än sparsamhet butiker. Leta efter samma sorts saker som du gjorde i sparsamhet butiker. Ring innan du åker dit för att ta reda på om de har ett bra urval av kontor slitage - vissa butiker specialiserade på det och andra undvika den helt.
  • Rabatt återförsäljare (Wal-Mart, K-Mart, Target) och mitten-nivå varuhus (Sears, JC Penney): Köp din klänning strumpor och / eller strumpbyxor, möjligen skorna och knyt här. Ta en titt på skjortor, leta efter maskin-tvättbara naturliga fibrer skjortor och toppar. Jackor / byxor / kjol vid lågprisbutiker kan se trevligt, men de är oftast inte gjorda för att hålla. De mid-level butiker har oftast stora clearance rack där du kan hitta bra kvalitet grejer, men hoppa över överprissatta grejer på framsidan av butiken.
  • Off-pris återförsäljare (TJ Maxx, Filenes källare, Marshalls): det är här du hittar den märkes saker att varuhusen inte kunde sälja. Lyckligtvis ser förra årets klassiska kostym ganska mycket som årets klassiska kostym. Det är inte billigt (räkna med att spendera 115€ till 190€ för en kostym) men om du har haft otur vid sändning butiker och ställ clearance, det är fortfarande billigare än att betala fullt pris på ett varuhus.
  • Budget online marknadsplatser (Smashion.com, Fashion Circus): Dessa online mode webbplatser har stora fashionabla objekt från människor som funderar på att återvinna sin garderob. Låt deras utstötta vara dina skatter! Dessa områden är bättre än sändningen butiker eftersom du vara miljövänlig i shopping på nätet och du hjälpa säljarna att de inte behöver dela sina vinster med avsändare.
 6. 6
  Vet att du handlat klart! Även om du kanske har spenderat vad som känns som en massa pengar, kommer du att ha plockat upp en garderob som kommer att pågå, och att du kan expandera på lätt genom att köpa ytterligare bitar när du har lite extra pengar. Hand om dina kläder väl, och de kommer att visa sig vara en bra investering i din karriär.

Tips

 • Investera i en bra neutral skokräm och polering trasa eller borste, eller en allt-i-ett-shoe shine kit med drag svamp. Det finns billiga sådana där ute. Arbetsgivare och chefer gör varsel om dina skor är repig eller sliten. Ta hand om din garderob är ett sätt att tala om för dem hur mycket du bryr dig om ditt jobb också. Polera dina skor varje dag innan du går till jobbet ska bli en del av din vanliga rutin (kvinnor ofta förbiser detta, men bör inte).
 • Mäta hur formella ditt nya kontor är innan du köper kläder. Vissa kontor har antagit ett "business casual" standard av klädsel eller åtminstone tillfälliga fredagar. Titta på vad andra har på sig. Det är möjligt att ditt arbete garderob kan vara en skjorta och khakis eller kjol utan slips eller kavaj. Om så är fallet, har ett par jackor och band som du kan använda för att klä upp din grunderna och spara själv hela kostnaden för att erhålla eller upprätthålla en professionell garderob. När du lär känna jobbet, får du också veta hur det är lämpligt att uttrycka din personlighet i din garderob, och hur det inte är.
 • Om du märker något fel med ett plagg på en högre från återförsäljare, fråga om de skulle överväga att ge dig någon form av rabatt för det. Vilken skada kan en liten bit av köpslående göra?
 • Kavajer och blazrar kommer att bli dyrare än andra objekt i din garderob. En svart kavaj är en viktig del av någon karriär kvinnas garderob. Leta efter en hela säsongen tyg.
 • Om du ska bära objekt fram och tillbaka till jobbet, bära en portfölj. De är en mycket mer professionell tillbehör än en handväska eller gym väska, även om du bär samma saker.
 • Medan du bör noga inspektera begagnade kläder (de från sparsamhet butiker, försäljning garage och liknande) för fläckar och skador, kom ihåg att många människor kasta professionella garderober av goda skäl också. De kan ha gått i pension, flyttat till en mer avslappnad jobb, vunnit eller förlorat i vikt, eller helt enkelt beslutat att ett objekt inte var deras stil eller tempo.
 • Om du bär en handväska, välj en som är professionell. Basic svart, grå eller brun kan fås att gå med nästan vad som helst. Styra klart på högljudda färger, upptagen grafik och dinglar dekorationer som tofsar och paljetter. Kom ihåg, det behöver inte vara dyrt för att se bra ut.
 • Glöm inte om eBay. Du kan få en massa bra professionella kläder här, plus att du inte behöver springa runt nästan lika mycket - dina inköp komma till dig. Bestäm i förväg exakt vad du vill spendera, dock, och faktor i porto, eller det kan bli dyrt snabbt.
 • När man försöker på karriären kläder, vara särskilt säker på att det passar dig när du sitter. Det finns en god chans att du kommer att spendera mycket av din tid vid ett skrivbord, och du bör spendera tid bekväm, inte slåss med byxor som klämmer när du sitter på ett visst sätt.
 • 1 skikt
 • 1 T-shirt
 • 2 blusar
 • Håll en eller två professionella kläder till hands för formella tillfällen (intervjuer, sammankomster, möten med kunder, som förekommer i domstol eller stadshuset) även om ditt kontor är ledig eller om du inte för närvarande arbetar i en miljö som kräver dem. Förvara dem i en ventilerande plagg väska så att de inte samlar damm. Samma par outfits kunde hålla ni för ett par dagar om du får ett kontorsjobb.
 • Reparationer: När du köper begagnade kläder, ta en liten reva eller tår kan repareras, antingen av dig eller billigt på en skräddare (leta efter en kemtvätt som gör ändringar). En sliten krage eller manschett är inte billigt att reparera. Du kan un-piller stickade tyger eller band med en rakhyvel, men pillren kommer att dyka upp igen. Fläckar på sparsamhet butik kläder är oftast permanent - den ursprungliga ägaren kunde inte få fläcken ut så de kastade bort. Om du har ett trevligt par skor som ser bra ut men sulan är utsliten, ta med den till en Shoe Repair - det är ofta billigare att ersätta en sula än att köpa ett par nya skor. Regelbundet byte av häl och tå sparare på botten kommer att hålla dem från att bära ut.
 • Håll koll på vad kläder du bär och vem du ser i varje outfit. Detta kommer att hjälpa dig att utöka din garderob. En stor online-verktyg är mina kläder kalender (www.myclothingcalendar.com).

Exempel

Här är en fallstudie av en kvinnas garderob som köptes för 750€ i Oakland, Kalifornien (inbegripet ändringar, men inte inklusive moms):

 • Alltid tänka på saker du har på handen som kan kombineras med din nya garderob bitar för att utöka dina alternativ fungerar garderob. Denna söta topp kan vara olämplig för kontoret men kan se bra under en svart kavaj med en uppsättning av pärlor.
 • Förutsätt inte att tillfällig fredag ​​klädsel är densamma i varje kontor. Be din chef för specifika klädsel exempel innan du klä ner för din casual fredag. Du kan vara bättre att behålla din vanliga professionell klädsel på fredagar i flera veckor. Inte bara kommer du verkar mer professionell och skräddarsydd men det kommer att ge dig en chans att se den avslappnade fredag ​​garderoben på dina medarbetare och få en bättre uppfattning om vad som är och inte är lämpligt.
 • 2 jackor
 • 2 toppar
 • Halsdukar i accentfärger och mönster roliga kan Spiff upp en mestadels enfärgad garderob, och kan hittas till mycket rimliga priser.
 • Skrädderi är en av de minst kostsamma personliga tjänster på marknaden idag. För män i synnerhet, har en kostym thriftaffär ändras till din storlek på en lokal kemtvätten gör stor känsla. Till exempel hade denna författare en 450€ Brooks Brothers passar köpas för 10€ förändras för 45€. En 55€ kostym är fortfarande ganska nära till att betala detaljhandeln, men den skräddarsydda kläder gör att dräkten extra fin.
 • Ladies kan fortfarande nå en anpassad look genom att lägga till en skräddarsydd ser kofta eller tröja jacka till en början. Detta är ett sätt att lägga till fler skiktning bitar utan bekostnad av en extra kavaj. Gå inte för den beskurna stil eller något för stor. En skräddarsydd look är bäst.
 • Skura djup rabatt och rack clearance i din lokala varuhus. Du kanske kan hitta kostym separerar som kommer att arbeta med dina neutrala garderob bitar. Den clearance rack är också ett utmärkt ställe att hitta kostym smycken bitar att dra en neutral garderob tillsammans. Också leta efter morgonpigg försäljning och extra procentsats av skyltar för ännu mer besparingar.
 • 1 par jeans
 • 3 kjolar
 • 3 remmar
 • 1 par byxor
 • 4 skor
 • För kvinnor, dubbla uppsättningar (ärmlös skal och matchande kofta) är helt acceptabelt i de flesta kontor situationer, i stället för en blus och kavaj. Skalet från tvilling-uppsättning kan bäras under en jacka också. Undvik en som har axelband - dina bh-band ska inte hänga på kontoret. Leta efter dubbla uppsättningar som kan mixa och matcha med din garderob. Två dubbla uppsättningar kan gå långt - hitta en i en neutral och den andra i en ljusare accent färg. Solids fungerar bäst men en subtil rand eller trim på en dubbel uppsättning kan klä upp utseendet. För att spara pengar, försöka hitta dubbla uppsättningar som du kan tvättar för hand i stället för kemtvätt.
 • Om du bor i ett område där ditt arbete garderob måste gå över mer än en säsong, kan du behöva fördubbla antalet jackor att köpa - kanske två i ett lätt material och två på tyngre vikt. Eller leta efter mångsidig "sommar vikt" ull som kan fungera året runt. Samma sak gäller för byxor eller kjolar - det skulle se konstigt ut att bära en ull jacka i vinter med en somrig bomull kjol. Börja med att köpa för säsongen du behöver just nu när du börjar jobbet, och efter några lönecheckar du kan börja samla vad du behöver för den kommande säsongen. Tänk på året-runt-bruk när du köper toppar att ha under jackor eller tröjor.
 • Du kommer förmodligen att få torr-ren-bara jackor, som de goda, hållbara dessa är oftast ull eller polyester. Samma affär för byxor och kjolar, men det finns också fina ettor i kraftig bomull. Köp maskin-tvättbara skjortor och toppar som a) kan du dem att skärpa, vilket gör dem ser dyrare, och b) för att skära ner på din kemtvätt räkningen. Du kan också spara pengar genom att använda hem kemtvätt system.
 • Lite väl valda smycken kan accent en professionell garderob. Det behöver inte vara dyrt. Detta halsband hittades på en sparsamhet butik för 5€ och den blanka stenen är förmodligen en bit av abalone skal. Ändå läggs det en fin bit av glitter och elegans. Överdriv inte på smycken och accessoarer för kontoret.