Wka

Hur komma över sitt förflutna

Tycker du själv att tänka på din pojkväns förflutna flickvän (er)? Spelar du deras relation i ditt sinne som en film? Känner du dig hotad av det faktum att din partner delade ett liv med en annan kvinna? Dessa känslor är inte unik för dig, de är en mycket vanlig företeelse bland många kvinnor. Ständigt besatt din pojkväns förflutna kan vara en försvagande och stressande aktivitet. Denna guide hjälper dig att stoppa dessa tankar och hjälper dig att bygga en bättre relation.

Steg

Hur komma över sitt förflutna. Sluta tänka om hans förflutna.
Hur komma över sitt förflutna. Sluta tänka om hans förflutna.
 1. 1
  Sluta tänka om hans förflutna. Låter lite för enkelt men i själva verket dess inte alls svårt. Om du hittar ditt sinne driver mot hans förflutna eller hans ex försöka tänka på något annat. Du kan antingen ersätta din tanke med en bild, till exempel att en nära anhörig eller du kan helt enkelt tänka på ett annat ämne som din inköpslista. Alternativt bara fokusera på din andning, känna dina lungor tar in luft, känna det färdas genom din nasal passage. Bli medveten om dina bröst försiktigt flytta upp och ner och äntligen känna den varma håret rusar ut.
 2. 2
  Var medveten om att du lider av retroaktiv svartsjuka. Detta är då svartsjuka tankar och känslor initieras av människor eller händelser från det förflutna. Funderar din pojkväns förflutna med hans ex får dig att känna sig otrygg, ledsen, bitter och med arg, alla sevärdheter i känslan svartsjuk. De goda nyheterna om retroaktiv är avundsjukt att dessa tidigare händelser och människor är mindre benägna att bli ett verkligt hot mot dig eller din relation. Vanligtvis är fritt i fråga sedan länge borta, och de händelser som de delade är bara ett avlägset minne till din partner.
 3. 3
  Inte straffa honom för hans förflutna med dåligt beteende. Ständigt bekymrar dig över hans förflutna kommer inte att få dig att må bra om dig själv eller din relation. Känslor av ilska, sorg och otrygghet kan vara överväldigande, och de kan få dig att agera irrationellt. Det är lätt att ta ut dina känslor på din partner när han är den som är närmast dig, och dessutom är han indirekt anledningen till att du lider av problemet. Genom att agera på ett sådant sätt som du i huvudsak straffa din partner för sina tidigare misstag. Försök igen när du är i denna sinnesstämning och gå en promenad, läsa eller delta i en aktivitet som får dig bort från din partner. Lite tid för dig själv där du är distraherad hjälper dig att lugna ner hindra dig från att säga saker som du senare kommer att ångra.
 4. 4
  Arbeta med sig själv. När du gör ditt liv kretsar kring din partner kommer du att börja förlora din självkänsla. Gå tillbaka till en tid utan att din partner och tänka på vilken typ av person du var och vad du tyckte om att göra, och sedan gå ut och göra dessa saker!. Alternativt, hitta en ny hobby, kontakt med gamla vänner och familj, åter läsa din favör bok eller bara vara på egen hand en stund njuter ditt företag. God självkänsla är viktigt för att stoppa de eroderande effekterna av svartsjuka. Skriv ner en lista över saker du är bra på samt dina prestationer för att må bra om dig själv. Kom ihåg, att du är en unik och underbar individ med en hel del att erbjuda och en historia att berätta. Att ha en positiv självbild kommer att stoppa dig från att jämföra dig själv till hans ex och undrar vad hon hade att du inte gör det. Sanningen är att hon också har en hel del underbara egenskaper och det är därför din partner var attraherad av henne i första hand, men det tar inte bort något från dig eller din relation som du har lika mycket om inte mer att erbjuda. Som det gamla ordspråket säger, kan du inte älska någon annan innan du älskar dig själv.
 5. 5
  Arbeta på din relation. Du är avundsjuk på de erfarenheter din partner hade med hans ex, kanske de gick på semester eller delade en kärlek till en speciell aktivitet. Den bästa lösningen för detta är att skapa några av dina egna underbara upplevelser och minnen. Starta en gemensam hobby, har en dag-natt eller prova något nytt med din partner. Njut av varandras sällskap, skratt och även ta bilder som materiella minnen som kan ses i framtiden. Med tiden kommer du se att du skapar din egen historia med din partner och den som han delar med sin ex kommer att vara ett minne blott.
 6. 6
  Det förflutna gör oss till dem vi är. Såvida du bokstavligen född igår kväll, har du också ett förflutet. Bara ta en stund att tänka på dina erfarenheter under det senaste årtiondet och minns hur många av dessa erfarenheter gjorde du den person du är idag. Vi har alla ett förflutet, har vi alla en historia om hur vi kom hit till nuet och försök som vi kanske vi inte kan ändra det. Vi gör alla beslut på vägen, är några bra, andra dåliga och resultaten av dessa beslut i slutändan vad som formar vårt innersta väsen. Din partner förflutna är värdefull eftersom det ledde honom på en resa till dig. Han kan ha nått dig utan att vara scathed, eller han kanske har haft några missöden på vägen, men resultatet är detsamma: han fann dig. Så istället för att vara arg och bitter för den väg han tog, vara glad för utan det skulle han inte vara här.

Tips

 • Kom ihåg att du är en unik individ med en hel del att erbjuda en partner.
 • Försök att inte tänka på sitt ex och tänka mer på hur lycklig ni båda är.
 • Arbetet med att älska dig själv innan du försöker älska varandra.
 • Aldrig jämföra dig med fritt som dess en aldrig sinande konkurrensen.