Wka

Hur kan man vara vän med någon som pratar för mycket

Vi älskar våra vänner. Men ibland kan en vän som har gåvan av gab verkar lite tröttsamt om hon eller han inte vet när du ska sluta. Du respekterar din vän, men du skulle gilla henne eller honom att lära sig lite självbehärskning när det gäller att prata, så att du kan få ett ord på tvären! Här är några förslag att artigt och taktfullt upprätthålla din vänskap med en pratsam vän.

Steg

Hur kan man vara vän med någon som pratar för mycket. Vara lite mer självsäker.
Hur kan man vara vän med någon som pratar för mycket. Vara lite mer självsäker.
 1. 1
  Jorda dig först. Innan man antar att det handlar om din vän, överväga ditt eget beteende först. Vi alla har brister om din är otålighet eller en motvilja att lyssna, då din vän inte kan prata för mycket objektivt, men gör det genom dina normer. Å andra sidan, om du är patient och respekterar din vän nog att lyssna noga, och ändå kan du inte verkar få många av dina egna ord i konversationen, då är det troligt att hon eller han talar mycket mer än vanligt.
  • Om din kompis insisterar på att du är "en så god lyssnare", kan detta vara ett varningstecken!
  • Fråga gemensamma vänner taktfullt om de har några erfarenheter av detta vän som pratar för mycket. De kanske kan bekräfta din erfarenhet, vilket gör det mer säkert att du är objektiv. Du kanske inte ens behöver fråga - om alla hänvisar till detta ömsesidiga vän som "talare", då dina egna intryck är rätt.
 2. 2
  Släppa tips. Om din vän har särskilda axlar att mala eller ämnen att tugga på, kanske du kan använda en parallell upplevelse att belysa vad din kompis gör. Till exempel, om din kompis insisterar på att ständigt tala om de senaste gadget utsläpp i fina detaljer, välja en karaktär från en TV-show som gör samma sak och göra en spetsig kommentar, t.ex. "Jag tycker hur X alltid talar om tidiga versioner av programvara som de är viktigare än allt annat som händer den dagen för att vara lite överväldigande. Har inte han har något annat att prata om? " Problemet med att tappa tips är att de inte alltid är märkt och även om de är, de är lätt glöms bort eftersom de är en smula passivt aggressiv.
 3. 3
  Ändra ämne. Det är möjligt att din vän bara forsar på och när det gäller vissa ämnen, som den person hon eller han dejtar, mode, politik, tro, oavsett vad. Och kanske du upptäcker att om du får din kompis utanför detta ämne, att hon eller han är faktiskt mycket rimliga och lyssnar bra, konverserar väl och vet när hon ska hålla tyst. Om så är fallet, kanske du behöver komma till en gemensamt överenskommen arrangemang där två av er har en signal när någon av er har förirrat sig in i att prata för mycket om "det ämnet". Om du gör detta till en fråga om ni båda behöva inskränka prata för mycket om ett visst ämne, kommer din vän känner inte så utpekad.
  • Ha en lista med alternativa ämnen redo att våren på din kompis när hon eller han spärrhandtag upp på pet diskussionen.
  • Oroa dig inte om att göra ett byte av ämne uppenbar. Det är ett litet pris att betala för att varna din vän att "för mycket prat".
  • Ibland, oavsett vad du gör, kommer att ändra ämnet har en länk som får din vän tillbaka till det ursprungliga ämnet och den ständiga prat startar upp igen! Om detta inträffar och du inte har överenskoms kan ämnet när det spårar ur, är det dags att ta itu med problemet på.
 4. 4
  Vara lite mer självsäker. När din vän kommer i full gång, var inte rädd för att avbryta vid lägliga tillfällen. Även om detta går emot den vanliga etikett råd om att vara en god lyssnare, ibland är det det enda verktyg du har kvar efter att artigt lyssna i evigheter på någon som inte visar samma respekt tillbaka. Kanske försöka byta ämne eller ge ett exempel på vad de diskuterar men ur ditt perspektiv och erfarenheter.
 5. 5
  Var ärlig. Ibland är det bäst att vara rättfram och att helt enkelt berätta för din vän att du känner att hon eller han har sagt så mycket att du inte har haft en chans ändå att förklara dina intryck eller att avslöja dina nyheter. Be din vän att sakta ner för lite för att ge dig en chans att lägga till något också.
  • Försök att berätta för din vän att hon eller han har talat om så många saker som du har börjat glömma vad hon eller han sade i första hand!
 6. 6
  Var respektfull och äkta när att ta upp frågan om prat med din vän. I något skede, kanske du känner att det är nödvändigt att ta upp frågan om hennes eller hans talkativeness. På så sätt, här är några viktiga punkter att ta del av:
  • Undvik att berätta för din vän att hon eller han är självisk, narcissistisk eller tanklös. Kanske din vän är dessa saker, men om du vill stanna vänner, detta är inte ett bra sätt att förbättra din relation. Istället soffa problemet i termer av vad du inte känner att du får när ni två converse, såsom en bra anslutning och en känsla av att du är både dela information, och gärna förklara att du känner en bit kvar ute.
  • Kom ihåg att använda "jag känner" uttalanden och inte göra några spetsiga kommentarer om hennes eller hans personliga drag.
  • Förklara att du vet hur upphetsad din vän får om vissa ämnen och hur mycket du älskar att lära sig om sina perspektiv, sedan göra det klart att du skulle älska chansen att dela dina perspektiv med din vän också, som du värdesätter deras input och idéer om dina tankar.
  • Var medveten om att vissa människor pratar för mycket när de upplever problem i sitt liv, såsom stress och ångest, medan någon som lider av bipolär sjukdom som upplever en manisk fas kan luta sig mot ständiga prat. Även detta ursäktar inte vara självisk eller tom kränkande, inte kalla det för en viss förståelse för din räkning.
 7. 7
  Låtsas trötthet. Berätta för din vän att du behöver en paus från att chatta så mycket. Säg något i stil med: "Hej, låt oss bara sitta här tyst en liten stund, jag fick inte mycket sömn i natt." Eller kanske öppna din smartphone till Facebook och säga, "Jag måste kolla mina uppdateringar eftersom jag inte fick en chans igår - du något emot om jag bara gör detta för några minuter". Eller kanske, "Jag kan inte smälta för mycket idag, kan jag inte tänka klart eftersom jag har en huvudvärk - du något emot om vi bara hålla tyst för en stund och titta på folklivet?". Använd det passar din personlighet stil och verkar inte oförskämd i sammanhanget - precis tillräckligt för en paus för att ge över ditt meddelande att samtalet har varit allt ensidig.
 8. 8
  Undvik att använda distraktioner för att klara det kommer helt enkelt ägg på din kompis. Det finns skolor som tyder på att du kan hantera genom att fokusera någon annanstans eller gå in i ditt eget sinne, använda sådana tekniker som nickar förstrött eller rutinmässigt enas även om du inte har lyssnat. Problemet med detta är att du kommer att se glaserad över, kommer du missar en viktig punkt i diskussionen och din vän kommer sannolikt överväga detta långt ruder än att avbryta.
  • En konstruktiv gest som kan hjälpa till att snabba upp din kompis, kollar din klocka, dagbok eller kalender och kanske gör drag att lämna, till exempel stapla dina objekt upp eller sätta dem i väskan.
  • Försök att inte se dig omkring, eller stirrar ut i fjärran. Din vän kanske tror att du ignorerar henne eller honom och skulle bli förolämpade. Håll engagerade kortfattat men du prova något av de föreslagna metoderna snarare än att låta din vän tror att du är intresserad av non-stop prat.
 9. 9
  Överväg tona ner hur mycket tid du spenderar med denna vän om ingenting du har provat har fungerat. Om du är säker på att du vill förbli vänner men du är lika säker på att du inte kan bära alltför många av den pratsamma träffa-ups med henne eller honom, minimera den tid du kan spendera tillsammans. Några alternativ är:
  • Endast möte upp då och då, när nyheten verkligen är intressant för dig.
  • Att se till att du har en tid att komma undan i exakt en halvtimme efter mötet upp - hålla det kort och koncist.
  • Behåll en sund vänskap genom att erbjuda andra saker att göra. Om han / hon är en gossiper, kanske erbjuda sig att läsa några tidningar eller titta på MTV. Om de är en utåtriktad person, försök att besöka en annan vän eller gå till en plats med massor av människor. Om de gillar eller prata om en massa sport, gå till en skola fotbollsmatch en natt eller utmana din kompis i en omgång fotboll eller ännu bättre, rund ho kvarteret fir ett spel eller två. Möjligheterna är oändliga. Precis skräddarsy en distraherande din kompis enligt deras gillar.
  • Text, email eller snabbmeddelande oftare än du träffas personligen.

Tips

 • Distrahera dem genom att gå till en plats med massor av människor. Det behöver du inte lyssna på allt.
 • Gör något du vill göra en förändring. Om de alltid vill hänga i soffan hela dagen, föreslå något du gillar, kanske dyker i en film, baka brownies eller spela en mot en i främre uppfart.
 • Bära öronproppar. Spela upp musiken lite men tillräckligt högt för att höras. När din vän ber dig något, vänta, inte svara, och inte titta på henne eller honom. Vänta tills din vän ställer frågan igen. Detta kan göra din vän inse att du inte är fokuserad på henne eller honom, kanske orsakar din vän att prata mindre.

Varningar

 • Om du vet att alla dina vänners åsikter, men hon eller han vet några av er, ompröva denna vänskap. Det kanske inte är en för lång tid.