Wka

Hur kan man vara sarkastisk

Sarkasm är ett fint smide verktyg som kan slipas och användas för bra eller dåliga ändamål. Om du är sarkastisk vid fel tidpunkt eller med fel person, kan du sluta skada någons känslor, men sarkasm kan också föra skratt och leenden så länge du använder godmodiga humor och undvika förolämpningar. Det kan även göra det lättare att handskas med människor som tycker om att få ner andra.

Steg

Hur kan man vara sarkastisk. Välj ditt mål noggrant.
Hur kan man vara sarkastisk. Välj ditt mål noggrant.
 1. 1
  Välj ditt mål noggrant. Undvik människor som kan slå dig fysiskt eller verbalt eller är auktoriteter. Att vara sarkastisk med en lärare eller en polisman kan orsaka problem. Om du vill ha respekt för din lärare eller annan vuxen, använd respektfullt språk.
 2. 2
  Var taktfull och smakfull. Försök att undvika att berätta skämt om frågor att personen är osäker om, såsom vikt. Det är inte mycket smakfullt, till exempel, att skämta om en fet vän igen och igen.
 3. 3
  Leverera dina skämt snabbt. Om du väntar för länge, förlorar det sitt värde och gör att du ser dåligt. Ett bra sätt att ge dig själv ett par sekunder är att helt enkelt stirra på personen med ett litet leende, som om du tänker något om dem. Om du lyckas att snabbt tänka på ett skämt, säg det. Annars, bara le lite bredare, skaka på huvudet och titta bort. Bilden av "ni är inte värda ansträngningen" är ibland det bästa sättet att håna. Vänta inte för länge, men, det ser konstigt ut.
 4. 4
  Peta roligt. Var mycket uppmärksam på vad människor ser ut och vad de har på sig. Medan du tittar på någon, observera hans eller hennes kläder. Vilken känd person betyder påminner det dig om vem som har ingen känsla för mode?
 5. 5
  Lyssna väldigt noga på vad folk säger. Många människor kommer att ställa sig upp, så utnyttja. Du behöver inte göra den personen mår dåligt, bara visa honom problemet med den punkt som han försöker göra. Sarcasm kommer i många former:
  • Minskning ad absurdum (mest användbar i denna situation)
   Avslöjar att den andra personens kommentar är absurt.
   Exempel:
   "Nej, du behöver inte det, och det är final!"
   "Vi behöver faktiskt inte behöver något förutom mat, luft och vatten, så varför inte vi alla gå live i grottor och spjut stora djur för mat varje dag?"
  • Tidigare erfarenheter (också mycket användbart här)
   Visa den person som han inte har den kompetens som han säger att han har.
   Exempel:
   "Jag kan berätta om sarkasm. Jag är en stor författare!"
   "Ni måste vara stolta över att ditt skrivande har förkastats tio gånger!"
  • Random Exempel:
   "Var är min tandkräm?
   "I månen! Självklart är det i badrummet.
  • Inversion av sanning
   Säg precis motsatsen till vad som är sant för att visa att svaret på den frågan är uppenbart.
   Exempel:
   "Tror du att den här klänningen gör mig att se fet?"
   "Du har aldrig sett så smal!"
  • Inversion av mening
   Säg motsatsen till vad du menar.
   Exempel:
   "Åh, bra!" eller "Det är allt jag behöver!" istället för "Oh, nej!"
   "Yeah, right!" eller "vad du säger" istället för "Jag är inte så säker."
   "Big deal!" istället för "Det verkar trivialt."
  • Överdrift
   Spela rollen som föreslagits av den första personens kommentar.
   Exempel:
   "Håll käften, kommer du?"
   "Åh, jag är ledsen, Ers Höghet, ska jag gå och hämta dig ditt te och tekakor nu?"
  • Den uppenbart alternativ
   Föreslå en annan anledning till varför det som hände hände.
   Exempel:
   "Du stal min läxa att kopiera det!"
   "Nej, det gjorde jag inte!"
   "Hmmm... hunden måste ha ätit det, då!" (Det självklara alternativet till "Du stal min läxa!")
  • Utjämning
   Be någon hur man gör något när du redan gör just det.
   Exempel: Kan du visa mig hur man använder ett tangentbord?
 6. 6
  Inte överanvändning din talang. Om sarkasm är det enda du gör, hittar du förmodligen färre människor som är villiga att prata med dig. Kom ihåg att ju fler människor du har, desto fler potentiella mål du har. Håll god karaktär om dina gliringar, och de flesta människor kommer att njuta av humorn i det personliga skämt.
 7. 7
  Se till att ditt mål vet att du inte är seriös, men inte säger, "bara skojar!" Vara mer kreativ. Följ WGL regeln: antingen Wink, Grin, eller skratta. Använd kroppsspråk. Knuffande om lekfullt oftast fungerar bra också, men det finns alltid en möjlighet att du av misstag knackar personen in i mötande trafik, eller över ansiktet på en klippa (om inte, naturligtvis, det finns redan en Acme trampolin vid foten av klippan).

Tips

 • Visa de människor som försöker ta ner dig om att de inte kan förstöra din dag. Sarkasm kan sprida någon verbal konflikt. Om någon försöker att sätta dig ner eller använda fult språk, gör ett dåligt ansikte och säga, "Hmmm... hur aggressiv!" eller "Aw, jag beröra en soft spot?"
 • När du väljer ditt mål, se till att de förstår begreppet sarkasm. Barn gör ofta ett dåligt mål val eftersom de tenderar att ta sarkastiska kommentarer på allvar. (Ser som de flesta barnen inte förstår sarkasm tills de fyller 12.)
 • Kom ihåg de tre T: s: Takt, timing, och målet.
 • Förolämpa inte den andra personen i argumentet, som bara kommer att hålla argumentet går. Använd sarkasm bara att visa den personen att hans förolämpningar inte påverkar dig och han slösar bort din tid och hans.

Varningar

 • Säg inte något som kan vändas mot dig. Det kan finnas någon ännu snabbare och mer sarkastisk än du. Då kommer dina kvicka inpass inte längre tas på allvar.
 • Gör inte detta till människor som inte kan ta ett skämt, folk med ingen humor, människor som inte är på humör, osv, du kan såra deras känslor eller göra dem gråta.
 • Ge inte folk intrycket av att de inte kan säga eller göra något omkring dig utan att bli förlöjligade. Folk bör ändå känna sig bekväm kommer till dig och prata med dig.
 • Var försiktig med sarkasm i online kommunikation. Se Hur man upptäcka sarkasm skriftligen för förslag på hur du gör din sarkasm tydligare.
 • Vet var man ska dra gränsen. Du kan skada dina vänners känslor om man skämtar om frågor som du vet att de är mycket känsligt om.
 • Dessutom måste du ha rätt look-