Wka

Hur kan man vara mentalt förberedd och organiserad innan skolan börjar

Den första dagen i skolan förväntas av vissa och fruktade av andra, men dess ankomst är oundvikligt! Här är några tips för att mentalt förbereda dig för det kommande läsåret.

Steg

Hur kan man vara mentalt förberedd och organiserad innan skolan börjar. Börja med att ställa in väckarklockan lite tidigare.
Hur kan man vara mentalt förberedd och organiserad innan skolan börjar. Börja med att ställa in väckarklockan lite tidigare.
 1. 1
  Börja med att ställa in väckarklockan lite tidigare. Börja göra detta ca 3 veckor innan skolan börjar. På så sätt kommer du att vara väl anpassad för att vakna upp tidigt och du kommer att vara alert och redo för klassen.
 2. 2
  Kontrollera att du har kläder som uppfyller de klädkod riktlinjer för din skola. Det är mycket lättare att vara avslappnad i skolan om du inte dölja dina sätt alltför baggy byxor eller sätt alltför kort kjol från administrationen. In-saker eller mode höst kan vara annorlunda också så bara bära vissa comfy rena kläder tills de "måsten" kommer in, då kan du anpassa om du vill. Bär inte något spännande eller somrig för ungefär en vecka i förväg, eftersom du definitivt inte vara klädd som i skolan! Kom också ihåg att om du har klä sig som en slusk på sommaren då ca en vecka i förväg, göra en insats med ditt utseende-det kommer att förbereda dig för kläder uppmärksamhet.
 3. 3
  Om du inte gör det redan, börja äta frukost varje morgon. Detta är en mycket viktig sak att göra. Äta bränslen upp din hjärna med energi för att komma igång. Forskarna visade att barn som äter frukost varje morgon få bättre betyg än barn som inte gör det. Försök att undvika det uppätet stråsäd frukost men, socker rush kommer ebba ut i mitten av morgonen, lämnar du sugen mer socker. En hälsosam frukost kommer att behålla din energi genom lunch tid och det kommer att göra du känner dig redo för klassen.
 4. 4
  Om du får din läroböcker innan klasserna, titta igenom dem. Du kommer att må mycket bättre in i en klass när du redan har en uppfattning om det material du kommer att täcka. Ta extra hand om dina läroböcker. De flesta skolor har avgift på ca 40€ om du skadar eller förlorar en bok.
 5. 5
  Köp så många av skolmaterial du behöver innan klasser som möjligt. På så sätt kommer du redan har ditt material organiserade när du går till klassen. Det blir lätt att få en eller två extra material din lärare kan begära av dig. En uppfattning om saker för att få:
  • # 2 Blyerts
  • Papper
  • Mappar & pärmar
  • Överstrykningspennor
  • Pennor
  • Mini Häftapparat
  • Gem
  • En skrivare om du A) inte har en B) Vet att du kommer att skriva en massa papper C) inte vill betala biblioteket avgiften.
  • Bärbara datorer
  • Ryggsäck
  • Suddgummin
 6. 6
  Gå till hur du organiserar din ryggsäck för fler idéer om hur du får din ryggsäck redo för skolan. Det är viktigt att ha denna uppgift ner eftersom det kan hjälpa dig att hålla väldigt organiserat.
 7. 7
  Få en dag eller vecka planerare. De kommer att hjälpa enormt när du startar klasser, och du kommer att kunna balansera klasser, studera, sport och social tid mycket bättre. Du kommer att vara mindre stressade när du faktiskt kan se att du har tid avsatt för de saker du behöver göra. Sätt dina läxor för att inte glömma det-de flesta människor tycker att göra det direkt efter skolan är riktigt bra (det är bra att veta att det är gjort!) Om din skola ger dig en planerare, som är den du ska använda.
 8. 8
  Det finns många sätt att mentalt förbereda dig för skolan. Folk kan inte berätta exakt hur du själv kan få redo på det mest effektiva sättet, men de kommer att ha idéer. Du ska inte oroa dig för att mobbas. Chansen är att lärarna kommer att titta på vad som händer i hallarna. Fler tips nedan.

Tips

 • Detta kanske låter dumt, och kan verka som det har ingenting att göra med dina studier, men försöker så hårt du inte kan komma in några argument och drama med dina klasskamrater eftersom det verkligen kan tugga upp dig inifrån och du bör vara fokuserad.
 • För när skolan börjar den kan verkligen hjälpa till att bara vara dig själv. Vissa människor försöker att vara annorlunda för att passa in men riktiga vänskap börja med att berätta sanningen om sig själv, inte bara försöker passa in med den "i publiken". Det kommer inte att göra dig en björntjänst att låtsas vara någon du inte är, eftersom du kommer förmodligen få reda på, eller hamna med "vänner" som du egentligen inte gillar
 • Procrastinate inte. Detta kommer bara att lägga stress och göra allt verkar tio gånger värre än det behöver vara. Om du behöver hjälp, be en förälder, lärare, eller söka på Google för att få hjälp.
 • Om du redan har din ryggsäck och leveranser för skolan, försöka organisera leveranserna i ryggsäcken innan skolan börjar så att du redan har ett system för detta och brukar ha en rörig ryggsäck.
 • Använd din skola locker (om de har en). Om ditt skåp är inte ren, försöka komma in i skolan under semestern för att städa upp. Om väskor, bärbara datorer, böcker etc. inte passar, be om ett andra skåp. Inte bara ta en om de säger nej, eftersom du kommer att få problem om en lärare eller annan auktoritet finner ut.