Wka

Hur kan man vara lyhörd för andra människors känslor

Det kommer alltid att finnas människor i ditt liv som irriterar, förargar och förbryllar dig om varför de gör och säger saker som de gör. Ibland vill man snäpper tillbaka på dem om hur tjat de är, eller ignorera dem, eftersom du inte gillar särskilt dem, men kom ihåg, du måste vara hänsynsfull av hur personen känner sig och varför de gör och säger vissa saker. Innan du kan bedöma, måste du förstå den personens känslor och tankar.

Steg

Hur kan man vara lyhörd för andra människors känslor. Innan du döma dem, kliva in i deras skor.
Hur kan man vara lyhörd för andra människors känslor. Innan du döma dem, kliva in i deras skor.
 1. 1
  Innan du döma dem, kliva in i deras skor. Detta är särskilt viktigt. Kanske denna person ständigt sitter vid hans / hennes själv och gillar inte att prata med andra. Kanske den här personen är kallt för dig när du pratar med dem eller säger saker som kan tyckas lite oförskämt. Innan du dömer dem och märka dem, tänk på hur han / hon känner-"Kanske han / hon är alltid av honom / henne själv, eftersom han / hon inte känner sig bekväm runt andra. Kanske han / hon inte är van att tala till människor så att han / hon är lite kallt. Kanske han / hon inte mådde bra den dagen jag pratade med honom / henne och det är därför han / hon verkade vara på dåligt humör. "Innan du tillåter dig själv att märka denna person, föreställa mig varför de agerar eller säger de saker de gör.
 2. 2
  Tänk på hur du skulle känna om du skulle behandlas på det sätt du kan behandla den här andra personen. Det är nödvändigt att tänka på detta innan du säger något till en annan person. Hur skulle du känna dig om någon du inte känner till kom fram till dig och sa något betyder för dig, bara för att du såg / lät / agerat annorlunda än vad de förväntade eller trodde du skulle ha? Du skulle vara ganska ont, skulle inte du? Placera inte någon genom den typen av smärta om du inte vill bli kopplad det själv.
 3. 3
  Låt inte någon stöter förstöra din uppfattning om den personen. Bara för att någon verkade vara på dåligt humör när du pratade med dem betyder inte att de är ständigt arg och deprimerad. Kanske hade de en dålig dag när du pratade med dem, eller de var inte mår bra. Försök att tala till dem oftare och se hur de agerar, låt inte en gång förstöra hur du ser den personen. Du måste vara runt dem ofta för att se hur de verkligen är.
 4. 4
  När du pratar med dem, låt inte din osäkerhet eller övertygelser i vägen. Det är väldigt vanligt att träffa människor med olika trosuppfattningar, gillar och ogillar än dig, så bli inte put-off om personen du pratar med inte som något du gör, eller tycker om något du inte. Låt inte deras tro på Gud (eller någon Gud) att du känner annorlunda om dem. Kom ihåg att vara lyhörd för deras känslor innebär att acceptera vad de gillar / ogillar och vem / vad de tror i. Det är hur de känner av en anledning, och du bör respektera det.

Tips

 • När du börjar känna dig irriterad, stoppa dig själv från att säga något. Tänk dig själv att det finns en anledning denna person agerar på sätt han / hon agerar, och att du bör respektera hur de mår just nu, även om det stör dig.