Wka

Hur kan man vara färg samordnas

Färg samordning är viktig för många människor. Oavsett om det är bär matchande färger för en outfit, eller använda det för saker som reklam, strävar alla det.

Steg

Hur kan man vara färg samordnas. Bär alltid vad som finns i säsong.
Hur kan man vara färg samordnas. Bär alltid vad som finns i säsong.
 1. 1
  Bär alltid vad som finns i säsong. När det är vinter, prova att använda ljusare färger såsom ljusblått och vitt. Om det är höst, kommer att införliva färger som rödbrunt, evergreen, senapsgult, och orange vara tilltalande för ögat, eftersom det matchar med säsongen. När det är vår, pastell som mynta, Robin ägg blå och ros rosa ger en mjukare look ofta förknippas med våren. På sommaren, soliga gula, ljusa blues, och andra intensiva färger matchar grönskan i sommaren.
 2. 2
  Var uppmärksam på vad som är populärt. Se vad allt som händer är "i stil." Till exempel, aldrig använda färger som mörkt gult och rött eftersom ingen använder dessa färger vid denna tid.
 3. 3
  Använd personlig åsikt. Till exempel, kolla in några tidningar. Försök att hitta färger som är "du", och att du personligen vilja.
 4. 4
  Använd färger som påminner folk om saker. Till exempel, ljusrosa, brun och vit tycks påminna människor om napolitanska glass.
 5. 5
  Plocka ut rätt färg för rätt mönster. Till exempel, om du vill använda ett mönster checker board, använd inte limegrönt och rosa.
 6. 6
  Använd färghjulet. Frasen "motsatser attraherar," i det här fallet, är sant. Till exempel, vit och svart ser bra ut tillsammans. Lila och grönt ser bra ut tillsammans, också. Använda kompletterande färger också kan dra uppmärksamhet till ett område eller funktion.
 7. 7
  Välj en signatur färg eller ett par färger för en viss klädsel och använda dem djärvt.
 8. 8
  Använd rätt färger för din hudton och färgning. Prova olika färger mot huden och lära sig vilka paletter ser bäst på dig. Greens se fantastisk brunetter och blondiner är vackra i blues. Ravens har det lättare, eftersom svart går längs med något, men tror inte att färgerna är begränsade till vissa typer av människor.
 9. 9
  Utforska Internet och söka efter bilder av människor och en viss färg eller färger du är osäker på att se hur det ser ut på dem.
 10. 10
  Slutligen, få ett andra utlåtande från en vän eller familjemedlem.

Tips

 • Ha din egen stil, man vet aldrig, du kan starta en trend!
 • Matcha ljusare färger med neutrala hjälper till att balansera en outfit.
 • Ex. Rose rosa med ljusgrå, grön och brun, blå med sand gult, mint med vit, plommon med svart, etc.

Varningar

 • Använd aldrig semester färger som rött och grönt om det är nära till det semester.
 • Försök att vara försiktig om du bär omoderna tillbehör och ikapp!
 • Försök att undvika grå färger med ljusa färger som gult.