Wka

Hur kan man vara cool när du är asiat

Om du är asiatisk, då är du medveten om den olyckliga stereotypen att asiater är inte coolt att de tillbringar för mycket av sin tid med att studera eller generellt arbetar hårt. Att vara cool när du är asiatisk, måste du lära dig att ignorera dessa löjliga stereotyper, omfamna din kultur, och vara stolt över var du kom ifrån. Om du vill veta hur man ska vara cool när du är asiatisk, inte leta längre.

Steg

Hur kan man vara cool när du är asiat. Sluta bry sig om vad folk tycker.
Hur kan man vara cool när du är asiat. Sluta bry sig om vad folk tycker.
 1. 1
  Sluta bry sig om vad folk tycker. Det första steget för att omfamna vem du är och vara stolt över var du kommer ifrån är inte bry sig om vad andra människor har att säga om din kultur. Inte bry sig om vad folk tycker är alltid lättare sagt än gjort, men det finns några saker du kan göra för att gå i riktning mot att inte bry sig alls och låta haters hatar.
  • Inse att människor som gör narr av dig för att vara asiatisk är inte ens värd att prata med. Inte bara är de okunniga och rasistiska, men de är också sannolikt osäkra om vem de är och tar deras problem på dig. När du hör negativa kommentarer om asiater, bara påminna dig själv om att de kommer från en person som borde beklaga och vem du vill ha något att göra med hur som helst.
  • Även om du inte bryr dig, agera som om du inte gör det. Agera som om du inte bryr dig kan gå långt i att hjälpa dig inte om vad folk tycker. Om någon gör en negativ kommentar, lära sig att titta åt andra hållet, rulla dina ögon, eller skratta åt den som gjort kommentaren.
  • Om du inte kan hjälpa dig, snäpper tillbaka på den felande personen med en feisty kommentar. Det är bättre att vara den större personen än att bekämpa eld med eld, men kämpar tillbaka ibland kan hjälpa dig att känna dig mindre som ett offer och att ge dig förtroende.
   • Till exempel om någon som passerar dig på gatan och säger "Hej, var är din fiol?" Du kan svara med, "Jag måste ha lämnat det på samma plats där du lämnade din hjärna."
  • Förstå att varje kultur har sina negativa stereotyper. Varje minoritet har att ta itu med att bli felaktigt och kämpar för att bevisa att han eller hon skiljer sig från allmänhetens uppfattning. Påminna dig om detta kan få dig att känna dig mindre ensam.
  • Prata med dina asiatiska vänner om hur de handskas med negativa kommentarer. Välj en säker vän eller familjemedlem och be om råd om hur man kan sluta bry vad folk tycker.
  • Prata med en annan minoritet ungefär samma problem. Du kan lära dig lika mycket från någon utanför din kultur.
 2. 2
  Förstå att vara från en annan kultur är redan coolt. Detta är en viktig punkt. I stället för att skämmas för vem du är och var du eller dina föräldrar kom från, omfamna det faktum att du är en del av en kultur med ett rikt kulturarv, språk och mat. Här är några saker du bör vara stolt över:
  • Om du är asiatiska och bor i Europa, är det troligt att du talar två språk. Att veta hur man talar språk som kinesiska eller japanska är inte bara i sig coolt eftersom du expandera ditt sinne, men det kan också vara mycket lönsamt i näringslivet. Dessa språk är också oerhört svårt att lära sig, så påminn dig själv om att du redan vet något många människor tillbringar år studerar i skolan.
  • Om du eller dina föräldrar är födda i ett annat land, som Thailand eller Korea, är det troligt att du kan ta utflykter till landet för att besöka gamla vänner och familj. Bara genom att vara asiatiska, har du möjlighet att resa tusentals miles och uppleva livet på ett helt annat land - vad är inte coolt om det?
  • Mat från asiatiska länder är varierat, men alltid läckra. Kinesiska, thailändska, vietnamesiska, och burmesiska köket är otroligt populärt i delar av Europa. Du behöver inte ens gå ut till en restaurang för att få en läcker måltid från ett av dessa länder.
  • Du har en förståelse för en helt annan kultur. Bara genom att tala ett annat språk, att veta tullen i en annan kultur, och att känna till historien om denna kultur från dina föräldrar och farföräldrar, har du blivit en mer öppen person och har en inneboende medvetenhet om den mångfald som finns i världen. Många människor tar år att nå den nivå av förståelse som är naturligt för dig.
 3. 3
  Var stolt att vara asiat. Om du inte har stolthet i var du kom ifrån, då du aldrig kommer att vara cool. Det första steget till att vara stolta över att vara asiatisk är att dra nytta av alla fördelarna med din kultur. Här är hur man gör det:
  • Även om du inte ska vara ensam, tar sig tid att umgås med andra asiater för att känna att du inte är ensam om att försöka ta itu med är från en annan kultur.
  • Gör en lista över asiater du beundrar, och förstå att det finns många asiater som är cool och fantastiska förebilder.
  • Läs litteratur av asiater eller asiatisk-européer att få en bättre känsla för var du kommer ifrån och att känna större samhörighet till dina rötter. Om du kan, läsa litteratur på originalspråket.
  • Lär dig att laga traditionella rätter från din kultur. När du finslipa dina färdigheter, ha en fest där du dela din mat med dina vänner, oavsett om de är asiatiska eller vitt.
  • Om du är generad av var du kommer ifrån, kommer människor att kunna berätta. Och det är faktiskt inte coolt.
 4. 4
  Gör vad någon skulle göra för att vara cool. Oavsett om du är kinesiska, ryska, eller mexikanska, finns det några grundläggande regler som kan hjälpa dig att bli cool. Även om du kan vara cool genom att vara stolt över ditt arv och betona vad som är unikt med din kultur, kan du också följa några generella riktlinjer för att göra dig själv en svalare person.
  • Har förtroende. Att ha förtroende är nyckeln för att vara cool. Om du är nöjd med vem du är och vad du gör, kommer människor att kunna berätta och vill vara omkring dig.
  • Klä att imponera. Bär kläder som smickrar din figur och gör ett uttalande. Du behöver inte köpa en dyr garderob, men du bör visa att man är uppmärksam på hur du ser ut och ta hand om dig själv.
  • Brudgummen själv väl. Duscha, tvätta håret, och borsta tänderna för att visa att du tar stolthet i ditt utseende.
  • Var original. Riktigt coola människor är för upptagna med att göra sin egen sak att ens bry sig om de är kallt eller inte. Driva dina intressen, oavsett hur off-the-misshandlad väg de kommer att vara, eller ha funky kläder eller smycken bara för att du vill. Folk kommer att bli imponerad av din förmåga att göra din egen sak.
  • Har ett brett utbud av vänner. Att kyla innebär inte bara att vara vänner med de coola barnen, men att vara vän med någon som du tycker är intressant och spännande, och ta in så många perspektiv som möjligt.

Tips

 • Det finns egentligen inget som heter att vara "för asiatiska" eller "inte asiatiska nog", så oroa dig inte.
 • Gå inte överbord med eyeliner. Om du har creaseless ögon då vet att massor av eyeliner inte göra ögon ser större. Ordentligt-tillämpad mascara och ögonskugga komplimanger asiatiska ögon snyggt. Var försiktig med eyeliner eftersom det kan göra små ögon ser ännu mindre. En bit av rouge kommer också att belysa höga kindben. Om du är en mer solbränna asiatisk, persika eller rubin läppglans ser bra ut.