Wka

Hur kan man hantera mobbning som barn eller tonåring

"Cyberbullying" är när ett barn, preteen eller tonåring plågas, hotad, trakasserad, förnedrad, generad eller annat måltavla annat barn, preteen eller tonåring använder Internet, interaktiva och digitala tekniker eller mobiltelefoner. Det är oerhört smärtsamt och sårande, för att inte nämna svårt att hantera. För hjälp med att hantera mobbning, läs vidare.

Steg

Hur kan man hantera mobbning som barn eller tonåring. Spara varje meddelande.
Hur kan man hantera mobbning som barn eller tonåring. Spara varje meddelande.
 1. 1
  Spara varje meddelande. Cybermobbning är något lättare för en översittare att utföra, eftersom de inte behöver göra något när offret är rätt där framför dem. Men du är smartare än så. Du kanske bara vill klicka "radera" på varje hatiska e-post, text, eller IM. Detta är dock inte rätt väg att gå. Eftersom det kan komma en tid, då denna översittare måste rapporteras-och du kommer att behöva all bevisning just där framför dig. Spara och skriva ut varje elakt de skickar. Bokmärk eller "favorit" webbsidor de diss dig på. Den dagen kommer, när du behöver det ohållbara bevis.
 2. 2
  Aldrig delta. Om du får en "översittare" budskap, aldrig bli mer engagerade än du behöver. Svara på denna sårande kommentar kommer bara att förvärra problemet, vad du säger på internet, stannar där, oavsett vad du gör, och ilska, sorg eller någon annan känsla som kan leda till att du gör det du kommer att ångra. Håll dig sval. Det är okej att bli upprörd, men svarar på mobbaren precis som de har svarat på dig, kommer att fixa något annat än att lägga mer bränsle på elden.
 3. 3
  Identifiera den person som gör det. E-post, screennames och bilder av sig själva kan bedra, och tillfälligt dölja en översittare. Men det finns olika sätt att räkna ut den skyldige. Först, skriv ner mail eller ScreenName du har fått detta ifrån. Kontrollera din inkorg-Har du någonsin fått något från denna person innan? Detta kan ledtråd dig i. Om inte, helt enkelt gå till e-postleverantör (efter @ delen av e-post) hemsida och söka på ScreenName du har. Om profilen inte är blockerad, bör du kunna se den här personens namn. När allt annat misslyckas, få andra inblandade. Låt dina föräldrar eller lärare vet om situationen. Troligtvis kan de spåra IP-adressen, och få den exakta platsen för angriparen.
 4. 4
  Närma dig dem personligen. En cyber översittare är ingenting när inte bakom deras internet mask. Prata med dem om det förskott, kanske skrämma bort dem. Om personen verkar inte skrämmas, eller frågor som är mer våldsamma eller förödmjukande hot, kontakta en vuxen att ingripa.
 5. 5
  Om ärendet är svår, väcka åtal. Mobbning av något slag är olagligt i de flesta stater. Efter att låta en förälder in i situationen, så att de kan kontakta mobbarens föräldrar (om skolan inte redan har gjort det). Om du har drabbats hårt av detta, eller upplevt förnedring eller våldsamma hot / handlar, kan denna flicka / pojke avbrytas, utvisas eller ens greps beroende på hur allvarliga de har agerat mot dig.

Tips

 • Bara ge ut din e-postadress, IM, blogg eller någon annan ScreenName till folk du absolut, positivt lita, och faktiskt känner personligen.
 • För att förhindra mobbning händer dig... ALDRIG ge ut någon av dina lösenord (för e-post, blogg, eller ens konton AIM) till någon, inte ens den bästa vän du har känt sedan dagis. Detta är för din säkerhet och välbefinnande!
 • Om det blir riktigt ur handen, låt någon slags auktoritet vet. Ibland är det bättre att låta någon gå in och sätta stopp för det.
 • Om en användare går över gränsen, behöver du inte svara. I vissa fall, ignorera mobbning är det bästa sättet att gå.

Varningar

 • Kom ihåg, som med någon typ av mobbning och misshandel, är det inte ditt fel och du inte har eller behöver ta det ensam. Det kommer att hjälpa dig, och eventuellt andra att rapportera cyber-mobbning.