Wka

Hur kan man hantera kontorsskvallret

Ingen skvallrar om andras hemliga dygder. ~ Bertrand Russell
Skvaller är lika gammal som kommunikation och ingen arbetsplats är immun mot det. Den här artikeln beskrivs några av de sätt på vilka du kan hantera och utmana en kultur av arbetsplats skvallrat.

Steg

Hur kan man hantera kontorsskvallret. Vet vad skvaller är.
Hur kan man hantera kontorsskvallret. Vet vad skvaller är.
 1. 1
  Vet vad skvaller är. Vänliga kontor skämten och skvaller är världar isär. Men hur vet du skillnaden? Tänk på följande:
  • Diskussion: En vänlig office diskussion som handlar om andra håller referenser till andra människor allmänt, vänliga och stödjande. Högtalaren är inte besatt av att plocka hål i en annan persons karaktär utan endast förmedla information om vad en annan person eller personer har gjort i en matter-of-fact sätt, att främja en objektiv, arbetsrelaterade samtal och att upplysa lyssnaren om kontoret relevant information;
  • Gossip: Gossip tenderar att tala om att vinster uppmärksamhet för högtalaren. Talaren kommer ofta anta en konfidentiell ton och använder information om någon annan att vara centrum för uppmärksamhet och kommer att ge detaljer på ett sätt som försöker undergräva trovärdigheten eller likability av en annan person. Detaljerna kan ges med moraliserande undertoner och karaktär mordet kan vara toppen av gossiper dagordning. Ofta får du höra mer personliga uppgifter än du bryr dig att veta om. Motiven bakom skvaller inkluderar uppmärksamhet-seeking, self-inflationen, överdrift och en me-mot-dom mentalitet;
  • Grapevine skvaller: Detta är skvaller avseende allmän förändring inträffar inom en arbetsplats. Någon började det och nu det körs omkring som en löpeld. Vanligtvis händer i en osäker miljö och drivs av rädsla, dålig kommunikation från chefsnivåer och vilda gissningar av personal. Det är mindre personlig än skvaller attackerar en annan person men är så lika skadligt och demoraliserande.
 2. 2
  Ta inte kontor skvaller till hjärtat. Många kontor skvaller är just det - skvaller. Den är fylld med insinuationer, rykten, fel och även medvetet skadlig nonsens. Ta det med en nypa salt snarare än att reagera personligen eller defensivt. Det råder ingen tvekan om att skvaller ska behandlas med starkt och omedelbart, men det kommer inte hjälpa din situation som en lagledare eller kollega att ta det personligt. Fokusera istället på det faktum att det finns en bakomliggande orsak eller serie av skäl som orsakar skvaller och fokusera på att hantera det objektivt som en uppgift snarare än som ett personligt angrepp ska folierad i en känslomässig eller arg sätt.
 3. 3
  Beväpna dig med fakta. Finns det sanning i det skrönor? Ibland finns det en kärna av sanning och detta bör avslöjats innan itu med problemet så att du är väl lämpade att svara med fakta istället för känslor. Detta är särskilt viktigt när det gäller att förändra förvaltningen skvaller där vilda idéer slå rot snabbt och spred ännu snabbare, leta efter faktiska svar genom att ställa frågor till rätt personer, nämligen de som är i stånd att ge slutgiltiga och korrekta svar. Du kan också behöva söka ytterligare fakta från tillförlitliga källor såsom interna bulletiner, offentliga publikationer och mötesprotokoll om det finns skvaller om ändringar eller uppsägningar som kan Sideswipe ditt svar.
 4. 4
  Bedöm sammanhanget. Vilken typ av skvaller är du arbetar med - personlig skvaller eller arbetsplats förändring skvaller? Båda kräver snabb och fast behandling för att förhindra att personalens moral från rasar. De följande två stegen hantera varje typ.
 5. 5
  Adress skvaller arbetsplats förändring med hastigheten, stödjande och ärlighet. Under tider av snabba förändringar och osäkerhet i en arbetsplats, kommer skvaller ökar naturligtvis på grund av rädsla och förväntade negativa utfall. Det är viktigt att inse detta och att sortera rädslan från fakta. Om du är en ledare, vara en källa till trygghet för ditt lag genom att erkänna sin rädsla och oro. Beväpnad med tidigare forskat fakta, berätta vad du vet, lika berätta för dem vad du inte vet och inte göra saker. När du inte vet något, berätta för dem att du hittar ut. Var den klippa som stöder dem och avleder skvaller tillbaka till sig själv.
 6. 6
  Utmaning en personlig gossiper direkt. Vissa människor skvaller eftersom de njuta av det eller de känner sig osäkra om andra på arbetsplatsen. De flesta gossipers är rena uppmärksamhet arbetssökande. En envis och långsiktig gossiper måste stoppas i sina spår genom att ringa deras bluff. Visa sådana människor som uppmärksamhet arbetssökande och ge dem lite uppmärksamhet inom vissa gränser genom att höra dem i en stängd dörr möte:
  • Informera gossiper som du vill veta vad som verkligen stör dem. Fråga dem varför de berättar den information (som du uppfattar som skvaller). Att tvinga dem att förklara kommer att få dem att inse att du har sett genom deras muckraking för vad det är.
  • En annan taktik är att informera gossiper att du är beredd att följa upp skvaller med den riktade personen. Detta kommer att låta gossiper veta att informationen går tillbaka till den riktade partiet och gossiper kommer troligen tillbaka eller be om ursäkt.
  • Var positiv och verkligen försöka hjälpa gossiper. Engagera gossiper i en konversation som låter dem vädra sina riktiga klagomål och vara förstående men fast i dina svar. Kanske de är irriterad att de gått miste om en utbildning eller befordran tillfälle, kanske de är irriterade att offret av skvaller har ett särskilt arbete affär eller arbetstid som de också vill ha. Gräv lite djupare och se om det finns en rimlig lösning som kan nås.
  • Var realistisk. Om gossiper ser din direkta tillvägagångssätt rättvis diskussion som hotfulla och vägrar att vara tillmötesgående i vad som verkligen buggning dem, vara fast i att låta dem veta att skvallret måste sluta. Ofta konfrontera en gossiper på detta direkta sätt är tillräckligt för att varna dem att sluta, eller så kan de välja att gå vidare för egen maskin. Vid slutet av dagen, kan det dock vara nödvändigt att klargöra att skvaller inte tolereras alls på kontoret, till den grad att släppa en person som framhärdar i detta beteende.
  • Kom ihåg att "kärna av sanning" som nämns ovan. Även om det inte är lämpligt att anta att målet för skvaller förtjänar det muckraking, ibland gossiper s löst prat kanske har påpekat en svaghet i en praktik eller en persons kompetens som kan behöva gå till. Gör något diskret läxor för att se om det kanske finns behov av förbättrade kommunikationer, vissa personalutbildning eller andra medel för att förbättra kontor moral som kan ha förbisetts i allmänhet. Med andra ord, leta efter några positiva mitt i den negativa situation som gör att ditt team och arbetsplats att själv förbättras som en följd.
 7. 7
  Deltar inte i kontor skvaller. Om du deltar i kontoret skvaller, permanentar du det och du förringa dig själv. I synnerhet om du har ledaregenskaper ambitioner, eller du redan är i en position av ledarskap, kommer eventuellt deltagande i kontor skvaller av dig ses negativt och som anti-lag pigg. Alltid fråga dig själv om din motivation när man diskuterar andra på ett personligt sätt i samband med arbetet, om du talar om dem som fjäskar sig yourself med andra eller att göra själv verkar bättre, då är det troligt att du skvallra.
 8. 8
  Gör det företagets policy att avråda skvaller. Det är viktigt att personalen är medveten om hur skvaller behandlas i ditt företag. Gör detta en konstruktiv och positiv politik, men genom att visa vad de anställda ska göra i stället för att berätta vad man inte ska göra. Till exempel, ge exempel på vad din arbetsplats anser vara skvaller och ger exempel på hur man kan undvika den här typen av negativ interaktion.

Tips

 • Bra saker att säga för att stoppa en gossiper i deras spår är:
  • "Jag känner mig obekväm att prata om X medan hon är inte i rummet. Låt oss vänta tills hon kan vara med oss ​​att fortsätta denna diskussion."
  • "Jag tror inte att det är lämpligt att diskutera Y på detta sätt. Han är inte här för att ge oss hans sida av historien, och det är inte vår sak att göra upp en historia för honom."
  • "För att vara riktigt ärlig, ogillar jag höra om en annan person på detta sätt, utan också får mig att undra om du talar om mig så här när jag inte runt."
  • "Skulle du kunna prata så här om Z var här?"
  • "Ingen är bättre än någon i detta kontor, ingen är" bara "något om vi inte kan tala positivt om varandra, låt oss inte tala om en annan person alls.."
  • "Som det spanska ordspråket säger," Den som skvallrar till dig ska skvaller om dig. '"
  • "Berätta inte allt om din personliga och privata affärer på kontoret / andra avdelningar (särskilt i öppna och offentliga områden) och där du går och vad du gör i din egen tid, t.ex. när du är på semester / helg / ledig dag / flexi dag - Kom ihåg, du vet aldrig vars öron lyssnar.
  • Lämna alla privata och konfidentiella chattar till när det är du och den personen på egen hand och när ingen annan är runt och lyssnar. Håll privata och konfidentiella chattar och frågor privat.
  • Inte anförtro vem som helst på arbetsplatsen, du vet aldrig vem som är pålitlig och lojal och som är det stora kontoret skvaller gör du?
  • Om du är i ett kontor romantik - håll det för dig själv, vara mycket försiktig - inte ger någon ammunition för någon, särskilt kontoret skvaller och förbli professionell när på jobbet. Det är bäst att lämna några privata samtal, utseende och kyssar privata borta från nyfikna ögon. Minns kontor romantik är ett mycket bra sätt för skvaller (som när hajar luktar blod)
 • Vara professionell om det. Försök att komma ihåg att det är en arbetsplats.
 • Dokumentera vad konversationer du har med gossiper. Du vet aldrig när hon kommer att vrida vad du säger och tar det till chefen, som hävdar att du är "harrassing" henne.

Saker du behöver

 • Området att ha en stängd dörr möte
 • Information från tillförlitliga källor och människor
 • Företag eller arbetsplats policy