Wka

Hur inte kasta upp när berusade

Vissa kanske säger "dricker inte till överskott", men de vet inte hur man har en bra tid.

Steg

Hur inte kasta upp när berusade. Sluta dricka när du har nått din gräns.
Hur inte kasta upp när berusade. Sluta dricka när du har nått din gräns.
 1. 1
  Dricka vatten. Om du är mycket benägna att kräkningar kanske du vill växla en alkoholhaltig dryck och ett glas vatten under hela natten. Annars, när du får mycket berusade och kanske lite illamående, byta helt till vatten. Drick vatten regelbundet under hela dagen, aldrig drick vatten innan du dricker.
 2. 2
  Vet din gräns. Detta är ofta en fråga om trial and error, men se till att du lär av felen.
 3. 3
  Sluta dricka när du har nått din gräns. Detta är svårare än det låter, speciellt när vänner uppmuntrar dig att ha en annan och dina hämningar sänks med det belopp du redan har haft. Ett bra försvar är "om jag har en annan jag ska kräkas", speciellt om du pratar med den personen som bor där.
 4. 4
  Äta något. Om du får alltför berusad för snabbt, kommer äta något sakta ner det.
 5. 5
  Få lite frisk luft. Avkylning är en stor del av detta, partier tenderar att bli varm och kall luft kan göra underverk för att få dig att må bättre. Som en extra bonus, om du kräks kommer det inte att vara när du är omgiven av människor.
 6. 6
  Sluta dricka. Om du får nära till kräkningar, du är klar för natten. Speciellt om du gör kräkas (även om du mår mycket bättre), kommer att dricka mer att leda till mer kräkningar och eventuellt alkoholförgiftning.
 7. 7
  Massera din hals. När känsla illamående spark i försiktigt placera ditt långfinger över dina Adams äpple (flickor som är mitt i halsen) och röra sig i en cirkulär rörelse tills känslan av illamående ersätts med jubel. Sedan fortsätta att konsumera tills du måste upprepa processen igen.

Tips

 • Om du kräks, dricka mycket vatten. Om du hamnar kräkningar igen det är mycket bättre att kräkas vatten än torr vräka.
 • Variation är en dålig sak. Om du byter från en margarita till en daiquiri du kommer att bli bra, men om du byter från ett mjölkbaserade drycker (som en White Russian) till en rom och cola, du kommer att ångra det.
 • Om du är på fest där folk spelar dricka spel, spela dem innan du är väldigt berusad. Dricka spel handlar om att dricka för snabbt, kan du hantera det när du är mer nykter, om du redan slösat bort det är mycket troligt att du kommer att sluta kräkas.
 • Om du känner dig väldigt illamående, vara en bra gäst och gå någonstans du inte kommer att göra en enda röra. Toaletter är en bra plats, men vid stora partier de kan ofta vara upptagen. En diskbänk med en sopor eller en plats utanför är bra säkerhetskopior.
 • När du känner att du har fått mer än nog, och du känner att du kan kasta upp, sitta ner med huvudet mellan benen, kommer det att bidra till att få dig att må bättre och mer nykter.
 • Undvik drycker som upprör magen, oavsett om det är ett skott av tequila, eller något värre som en cementblandare eller en präriebrand. Har några av dessa och du kan hamna nästan nykter och fortfarande kräkningar.

Varningar

 • Dricka till överdrift är farligt för många, många skäl.
 • Kräkningar är kroppens försvarsmekanism från dig konsumerar för mycket av ett farligt material. Lyssna på din kropp.