Wka

Hur hittills trots en ålder barriär

Även om det är vanligast att hitta en betydande andra bland en grupp av liknande medelålders vänner, ibland omständigheter ger oss möjlighet att dejta någon som inte är så nära i ålder. Följ dessa steg för att njuta av din dating erfarenhet trots detta "problem".

Steg

Hur hittills trots en ålder barriär. Inventera dina prioriteringar.
Hur hittills trots en ålder barriär. Inventera dina prioriteringar.
 1. 1
  Inventera dina prioriteringar. Bestäm om dejting vid denna tid i ditt liv är värt det. Det är alltid en bra idé, även om du inte är dating av din åldersgrupp. Se till att du går in i ett förhållande med tanken att du kan bo i denna relation under en lång tid, även för evigt. Det kommer att ta tid, och andra resurser för att göra din relation arbete.
 2. 2
  Lär känna din andra större. Det är vettigt att lära känna dem. Med en åldersskillnad, du är mer benägna att njuta av olika saker och tänker olika sätt. Lär känna personen och ta reda på allt om de gillar och ogillar, vad som gör dem kryssa.
 3. 3
  Prata om dina åldrar. Det verkar lite konstigt, men det är bra att rensa luften. Om en eller båda av er har ett problem med åldersskillnaden, men du ändå vill prova relationen ut, gå vidare. Ofta kommer du glömma åldersskillnaden och njuta av varandras sällskap.
 4. 4
  Lär dig att handskas med människor som pekar ut din åldersskillnad. I sociala sammanhang, kommer småaktiga människor kallar ofta den äldre personen en "vagga rövare" eller något annat sådant. Oftare än inte, de är avundsjuka på det roliga och lycka ni två delar.
  • Till en början kommer du att försöka ignorera personer gillar detta. När det blir tröttsamt eller omöjligt, försök inte att resonera med dem eller förklara varför du är i relationen. Du är inte skyldig någon en förklaring. Helt enkelt säga något i stil med, "Du har rätt, vi är några års mellanrum, men jag tror inte att jag någonsin varit lyckligare." Du kommer bli förvånad över hur snabbt det quiets upptagen-organ.
 5. 5
  Njut av varandra som du skulle någon som är din ålder. De första stegen för datering innebär att lära sig att vara den bästa av vänner. Gör det! Utöver att lära känna varandra (steg 2), lära känna varandra och hur man vet vad den andra känner. Lär kroppsspråk, förändringar av rösten, etc.

Tips

 • Inse att du behöver alla samma saker i denna relation som du gör i en med någon i din samma ålder - förtroende, kommunikation, etc.
 • Medan itu med frågan om din ålder skillnaden är viktig, inte försöka prata om det för de första veckorna av din relation. Detta gör att du följer de två första stegen till deras fulla innan hunkering ner och prata om era olikheter. Du kanske tycker att efter allt du har lärt dig om varandra, är din åldersskillnad knappast värt att nämna.
 • Om du någonsin känner för den andra parten visar respekt för dig för du ålder eller livsstil, nämna det. Detta kan påverka någon att ändra sin livsstil, som med största sannolikhet kommer att göra dem missnöjda.

Varningar

 • Om du är yngre, vara medveten om att det kan vara en anledning till att din partner är på din egen mognadsnivå. Han eller hon kanske aldrig växa upp även efter att du har mognat, och detta kan göra en långsiktig relation svårare.
 • Forskning sexuellt samtycke lagar-de är mycket strikta i vissa stater och länder.
 • En relation som detta är ett anmärkningsvärt test av vem dina vänner är. Goda vänner kommer att hålla med er två, och knappast ändra sina reaktioner. Dåliga vänner kommer ständigt påpeka åldersskillnaden och försöka göra det till en punkt av påstående.
 • Akta dig för människor som vill ha en relation utan att diskutera frågorna. Någon som undviker att tala om åldersskillnaden är antagligen i förnekelse.
 • Vissa människor kan vara väldigt skeptisk om dessa frågor. Sekretessen kan vara en bra sak.
 • Inse att var och en kan ha olika planer och mål på relationen, diskutera dem.
 • Samtidigt, om du är yngre, inte rabatt det faktum att han eller hon kan hitta dig mer mogen för din ålder och som kan ge dig mer självförtroende.