Wka

Hur gör djur makeup

Om du ofta utför i sceniska produktioner, är chanserna goda att du vid någon punkt kan spela en karaktär som inte är helt mänsklig. Men gör makeup för djur och monster är väldigt annorlunda från vanlig makeup och kan verka skrämmande vid första. Dock blir det lättare eftersom du får mer erfarenhet.

Steg

Hur gör djur makeup. Ta reda på vad varelsen din makeup är tänkt att representera och få bilder (eller redigerade Photoshop-bilder och realistisk grafik, om det inte är en riktig djur) för att använda som referens.
Hur gör djur makeup. Ta reda på vad varelsen din makeup är tänkt att representera och få bilder (eller redigerade Photoshop-bilder och realistisk grafik, om det inte är en riktig djur) för att använda som referens.
 1. 1
  Ta reda på vad varelsen din makeup är tänkt att representera och få bilder (eller redigerade Photoshop-bilder och realistisk grafik, om det inte är en riktig djur) för att använda som referens. Dessa kan vara till stor hjälp vid sidan av en makeup diagram.
 2. 2
  Notera formen på varelsen ansikte, speciellt om det är dramatiskt annorlunda än en människa ansiktsbehandling struktur. Använd högdagrar och skuggor i makeup design för att föreslå kurvor och texturer som inte är faktiskt det, om det behövs.
 3. 3
  Låt dig inte frestas att hoppa rätt in och börja med de ovanliga funktionerna i din makeup. Börja med basfärgerna, som kan eller inte kan likna mänskliga hudtoner.
 4. 4
  Vidta nödvändiga crepe hår eller effekter latex. Håll den andra makeup i åtanke när du placerar dessa effekter.
 5. 5
  När du har basfärgerna ner och blandas ordentligt, tillsätt de andra nödvändiga funktioner som markeringar (särskilt runt ögonen), en svart eller rosa näsa (om detta är en del av din makeup, inte gå högre än halvvägs upp längden ditt näsa-djur näsor fungerar inte som det), whiskers, fjäll, ärr, eller vad företeelser krävs av din karaktär.
 6. 6
  Beroende på vilken typ av smink du använder, kan det vara fördelaktigt att tillämpa en "slöja" av pulver över den för att hålla den från att kladda.

Tips

 • Om du har långa luggen eller något annat hår som berör ditt ansikte på något sätt, innehåller det innan du börjar tillämpa din makeup.
 • Tänk på att, beroende på hur komplext det är, kan det ta allt från 20 minuter till två timmar att tillämpa din makeup. Var noga med att avsätta tillräckligt med tid för det, särskilt om du inte är mycket erfarna ännu.
 • Innan du ansöker din makeup för första gången, testa lite på insidan av handleden så att du inte är allergisk mot det. Om du kan lämna den på i ca 30 minuter med ingen reaktion (som oftast känns som en dålig insektsbett), är du förmodligen inte allergisk.
 • Om en peruk är en del av din dräkt, satte den på när du gör din makeup.
 • Var noga med att följa vad din makeup diagrammet visar. Om du avviker från det (även om du är säker på att du har en bättre idé), kan du få allvarliga problem från regissören.
 • Lär dig att effektivt blockera ut dina ögonbryn, och ta bort alla andra ansiktshår, detta är särskilt viktigt om din makeup är mestadels vita eller bleka färger.
 • Även om du kan använda billiga, generiska makeup, skulle det vara till din fördel att använda makeup kvalitet skede som Ben Nye. Detta kommer att pågå längre än billigare grejer (som kan spricka, tårta på vissa ställen, eller valfritt antal andra katastrofer), och det är något vattentätt, så det inte kommer att lossna om du svettas.
 • När du sätter på makeup börjar med en liten, om du behöver lägga till mer dess mycket lättare att lägga makeup än det är att ta bort det.

Varningar

 • Ta bort din makeup omedelbart efter föreställningen är klar. Det är inte bra för din hud att bära scenen makeup i timmar.
 • Kom ihåg att detta endast gäller människa-inte lägga makeup på dina djur!
 • Vissa tecken är oerhört svårt att uppnå och kräver att du spenderar en bra tid att öva innan tiden för utförandet. Exempel på dessa är: Odjuret (Skönheten och odjuret), Macavity (CATS), Flying Monkeys (Wicked), och någon av de "klassiska film monster", särskilt Frankensteins monster och Varulven.