Wka

Hur förbereda sig inför gymnasiet

High school - Det är den tiden i din skolgång liv där du kan börja bli lite nervös, men det finns egentligen ingen anledning till oro. Så länge du håller dig till några enkla steg, kommer du vara bra att gå. Du kommer att säga adjö till din lilla högstadiet och hej till den stora tiden den snabba takten i gymnasiet, vilket kan vara lite skrämmande i början. Men så småningom kommer du att vänja sig vid det, och sedan kunna njuta av några av de bästa åren i lärandet i ditt liv.

Steg

Hur förbereda sig inför gymnasiet. Välj en bra studie utrymme.
Hur förbereda sig inför gymnasiet. Välj en bra studie utrymme.

Studera

 1. 1
  Välj en bra studie utrymme. Detta kommer att vara där du studerar, gör läxor och uppgifter och fullständig skolarbetet. Vare sig det är i ditt sovrum eller på en extra tabell i vardagsrummet, kommer något att göra. Att arbeta på köksbordet / bänk eller annan plats som måste flyttas ofta. Om du inte har en plats, be dina föräldrar om att få ett skrivbord. High School är den bästa tiden att skaffa en.
 2. 2
  Ordna din arbetsplats så att du har alla nödvändiga objekt att slutföra ditt arbete. Du kommer att behöva dessa poster och det rekommenderas starkt eftersom det är inte bara bra studie klokt, men också bra för din hälsa.
  • Greppa en bordslampa eller ett skrivbord ljus och placera den på din arbetsbänk. Detta kommer att hjälpa till belysning på arbetsytan.
  • Du kan behöva slå butikerna för detta steg. Shoppa och plocka ut några roliga brevpapper för studietiden bara försöka köpa grunderna -. Pennor, suddgummin, pennor, vit ut (om du skriver i pennan), en linjal, ett bryne och ett anteckningsblock. Du kanske vill ta en pappersvaror innehavaren eller något i den stilen för att hålla alla dina saker. Håll din brevpapper strikt för studier och läxor tid endast om, eftersom detta kan kosta en hel del.
  • Köp en plastlåda. De är bara A4 storlek (längd / bredd klokt) och har ett par lådor perfekt att hålla läxor och anteckningar studie etc i. De är också ganska billigt så det inte kommer att bryta din budget.

Mentalt förbereder

 1. 1
  Kom ihåg, detta är high school och du bara någonsin få ett skott på det. Gör det räknas. Lämna inte tanken vara, men inte mer än att förbereda, för när det kommer till dig, uppenbarligen du inte vill köra bort, rädd och allt. Följ dessa få tips om hur man förbereder mentalt.
 2. 2
  Tänk positiva tankar när det kommer till gymnasiet och studier. Funderar negativa är inte alltid kommer att göra dig något bra, eller människorna omkring dig. Som vi sagt tidigare, gör det räknas. Ni minns gymnasiet när man är äldre, och du inte vill berätta för dina barn pinsamma historier du kommer att ångra när du vuxit upp.
 3. 3
  Lär dig att acceptera sanningen. Ibland är detta inte lätt. Om du vill göra bra, måste du lära dig att du inte alltid rätt i livet. Du är inte alltid gör rätt sak, och att du inte är bäst på allt. Massor av barn när det gäller den här gången i sitt liv vägrar att lyssna till sanningen eftersom deras sinne är inställt på imponerande andra, och de låter deras attityd få det bättre för dem. Detta är inte bra men eftersom du inte kan förbättras då, och råd är bra. Även om du tycker att det är oförskämt, det är faktiskt ganska smickrande att någon är att hjälpa dig, om du ser på det på det sättet. Detta kommer tillbaka till det sista steget. Tänk positiva tankar och du kan vara på flykt hem glatt!
 4. 4
  Tro på dig själv, och vad som helst kan hända. Det är det gamla talesättet igen, hör du det överallt, men det är absolut plats på när det gäller rådgivning. Även om en hel del människor inte vill höra det, tro på dig själv fungerar. Tänk på den tiden kanske du av vunnit detta pris, eller kom först i det loppet. Du var super stolt, inte bara för att du vann det, men eftersom du trodde på dig själv. Prova det och du kommer att älska resultatet!

Sociala livet

 1. 1
  ringa dina vänner. Försök att ordna en tid för dig att ringa när de inte är upptagen eller gör läxor, så att du inte stör deras planer. Fånga upp längre än 30 minuter men eftersom du kan rack upp stora telefonräkningar dina föräldrar kommer inte vara glad för!
 2. 2
  Recess och lunch är det perfekt tid att prata. Ät och chatta med varandra och säga allt du missade att säga under lektionstid.
 3. 3
  Planera en sleepover med dina vänner! Detta är ett perfekt tillfälle att skratta, ha kul och bara chill-ax!
 4. 4
  Försök inte att klättra upp den sociala stegen, eftersom du vill att bilden. Istället gör en bra massa vänner som är bra för dig. Se till att du inte dömer eller personer etikett eftersom detta inte kommer att hjälpa ditt sociala liv alls, och du kommer bara såra folks känslor. Kliv in i någons skor för en stund. Popularitet är som en tävling, för att se vem som är "bättre" för vissa grupper. Men var snäll mot de populära människor, även om de inte gillar dig tillbaka.
 5. 5
  Försök att göra nya vänner samt umgås med dina gamla. Det är också bäst att göra en vän som är i samma form som du sedan kan du prata på morgonen och på torsdagar.
 6. 6
  Dina gamla vänner kan börja agera konstigt men oroa dig inte om det. Bara berätta för dem att du alltid kommer att vara där för dem när de kommer troligen att gå igenom några stora förändringar så bra som du. De kanske har en pojkvän / flickvän! Vilket leder till nästa steg.
 7. 7
  Försök att få godkänt i en populär grupp men inte rusa in på en gång. Sitta bredvid en av dem i klassen eller kommentera deras hår eller nya sneakers. Det kan ta tid, men de kommer snart att acceptera dig. Du kan även få dig en hemlig beundrare!

Tips

 • Börja utveckla goda studievanor i förväg så det blir en lättare övergång!
 • Håll sann mot dig och du gör bra!
 • Om du vill ha ditt drömjobb när du växer upp du kommer att behöva arbeta hårt. Även om du vet att du måste studera för ett stort test du kommer att behöva studera och ha en positiv attityd om det.
 • Prioritera, studerar för ett stort test innan Facebook!
 • Lycka till. Njut av din tid och varje sekund av åkturen!
 • Få upphetsad!