Wka

Hur föna håret rakt

Vill att lugna frizzes eller räta dina lockar för en dag? Det är egentligen inte så svårt att göra. Allt du behöver är en rund borste, en fön, vissa hårprodukter, ca 30 minuter och det är det!

Steg

Hur föna håret rakt. Börja med schamponering och konditionering håret i duschen.
Hur föna håret rakt. Börja med schamponering och konditionering håret i duschen.
 1. 1
  Börja med schamponering och konditionering håret i duschen. När du kommer ut ur duschen, handduken håret torrt.
 2. 2
  Applicera en värme protectent till ditt hår, se till att få ändarna!
 3. 3
  Placera en kvarts storlek KLICK av uträtning balsam i handflatan. Gnid handflatorna tillsammans för att distribuera produkten över händerna, sedan massera det jämnt genom håret. Om du har tjockt eller långt hår kan du behöva använda mer produkt, i små mängder.
 4. 4
  Kamma igenom håret med fingrarna samtidigt försiktigt föning den på en låg nivå. Detta är för att avlägsna överflödigt vatten från håret. Börja med att kamma håret utan tovor nerifrån och upp, kommer detta att vara mindre stressande att ditt hår och orsaka mindre frizz.
 5. 5
  Dra håret i tre sektioner, två på sidorna och en på baksidan. Klipp de två sidorna upp.
 6. 6
  Välj en liten del av håret från uncliped sektionen att räta.
 7. 7
  Med hjälp av en tjock, rund borste och börjar vid rötterna, försiktigt dra borsten genom håret till ändarna medan föning det. Dra håret från huvudet i 45 graders vinkel och se till att sträcka och räta ut det som du går.
 8. 8
  Dra borsten igenom undersidan av ditt hår så att du utsätter det direkt till värmen på torken. När området är mestadels torrt, växla till toppen av håret.
 9. 9
  Behåll spänningen konsekvent och jämnt fördela värmen över den del av håret som du arbetar med. Detta säkerställer att håret texturen kommer att vara densamma och förhindrar över-torkning av vissa områden.
 10. 10
  Fortsätt att välja och föning små portioner tills det avsnittet är torrt och rakt.
 11. 11
  Upprepa processen om de två andra delarna för att räta ut hela huvudet av hår.

Tips

 • Rikta alltid torktumlaren ner som du föna håret, blåsa håret uppåt kan orsaka frizzes.
 • För att uppnå platt hår, avsluta styling med en keramisk strykjärn designad för hår efter att ha följt stegen ovan. Välj ett värmeläge för din hårtyp, samt låta platt-järn att värma före användning. Välj delar av håret, enligt föning riktningar, och skjut uppvärmd platt-järn längs håret, börja nära rötterna och gå förbi ändarna på håret, upprepa om det behövs för att fullt plattar håret.
 • Använd hårtork för kallt att låsa med stil. Du kan verkligen använda någon form av borste / kam så länge det inte är djurhår. Borsta igenom håret först, med början i ändarna för att reda ut innan du borstar samtidigt blowdrying. Använd en lätt hårspray och kamma igenom håret efter sprayning för att hålla stilen.
 • Tame flygigt hår med en anti frizz serum eller pomada. Placera några droppar i handen, gnugga försiktigt för att fördela den, sedan tillämpa det på ditt hår enligt produktens instruktioner.

Varningar

 • Som med alla elektriska apparater, vara försiktig när man använder blow-torkar och platt-järn runt vatten och / eller barn. Koppla hårfön och strykjärn efter användning, och hålla den platt-järn oåtkomligt tills svalnat för att undvika brännskador.
 • Var noga med att använda en låg inställning på båda.

Saker du behöver

 • Hårtork
 • Heat Protectant
 • Rund borste
 • Clips
 • Handduk
 • Schampo
 • Hårbalsam
 • Räta balsam