Wka

Hur får olivolja ur håret

För de människor som tycker om att använda naturliga produkter över kemikalier och lagra-förde objekt, är olivolja ett hushåll stapelvara. Det har många fördelar och användningsområden utöver matlagning, och det ingår att vara en djupt konditionering hår mask. Det kan vara svårt att få olivolja ur håret, fast, på grund av sin tunga, oljig makeup. Om du vill ha alla fördelar olivolja kan erbjuda ditt hår, men du vill veta exakt hur man tar bort alla oljerester, läsa följande artikel för tips och steg-för-steg-anvisningar.

Steg

Hur får olivolja ur håret. Tvätta håret noggrant med ditt vanliga schampo och balsam.
Hur får olivolja ur håret. Tvätta håret noggrant med ditt vanliga schampo och balsam.
 1. 1
  Tvätta håret noggrant med ditt vanliga schampo och balsam.
 2. 2
  Skölj schampo och upprepa om det behövs.
 3. 3
  Rengör håret med ett schampo. Detta steg är endast nödvändigt om din vanliga schampo och balsam var inte tillräckligt för att ta bort olivoljan ur håret.
  • Förtydliga schampo är schampon för att avlägsna eventuella uppbyggd i håret. Detta kan innefatta rester från vax, gel, hårspray, klor, eller olivolja hårinpackning.
  • Använd ett djupt återfuktande balsam efter applicering maskindiskmedel. Tvättmedlet kan lämna håret torrt och fråntagen alla naturliga oljor. För att undvika uttorkning håret i onödan, börja med en liten mängd tvättmedel och använd mer som behövs.
 4. 4
  Applicera en liten mängd flytande maskindiskmedel i fuktigt hår om det fortfarande fet. Rengöringsmedel är utformade att strippa oljor och kan få olivolja ur håret efter andra balsam och schampon endast avlägsna en del av fett.
 5. 5
  Applicera varmt vatten för att skölja tvättmedel från håret ordentligt.
 6. 6
  Kombinera bakpulver och vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande olivolja.
  • Blanda ingredienserna i din handflata tills du göra en pasta.
 7. 7
  Coat håret i pastan. Börja vid rötterna och arbeta hela vägen till tips på ditt hår.
 8. 8
  Täck håret med en duschmössa, handduk, plastpåse, eller annan liknande anordning.
 9. 9
  Låt sitta i ca 15 minuter.
 10. 10
  Skölj noga med varmt vatten.
 11. 11
  Upprepa steg som behövs tills du har möjlighet att grundligt få olivolja ur håret.

Tips

 • Endast gälla olivolja i vått eller fuktigt hår. Det är mycket svårare att ta bort oljan, om den sattes direkt i torrt hår.
 • Olivolja är ett naturligt sätt att hålla håret konditionerat och att fixa kluvna toppar. Beroende på textur och naturliga oiliness i håret, applicera en olivolja mask någonstans från flera gånger i veckan till en gång i månaden.

Varningar

 • Applicera inte olivolja masken precis innan en händelse som ett bröllop eller fest. Om du stöter på problem med att ta bort alla olivolja, kan ditt hår ser halta, otvättad, eller alltför fet.
 • Lämnar håret mot nacken eller panna samtidigt tillämpa och ta bort olivolja kan orsaka finnar på dessa områden. Placera hår i en duschmössa eller handduk för att undvika några potentiella hudproblem.
 • Applicera inte för mycket olivolja när du gör en at-home hårinpackning. Börja sparsamt och tillsätt mer när du går, eller du kanske tycker att det är svårt att tvätta bort olivolja från håret.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Schampo
 • Hårbalsam
 • Bakpulver
 • Flytande maskindiskmedel