Wka

Hur får man en permanent hår riktning

Är du trött på att behöva använda plattången varje dag? Har ditt hår redan börjat titta skadad? Vill du ha rakt hår utan att behöva styla det varje dag? Sedan läsa vidare!

Steg

Hur får man en permanent hår riktning. Hitta några salonger som gör permanent uträtning.
Hur får man en permanent hår riktning. Hitta några salonger som gör permanent uträtning.
 1. 1
  Hitta några salonger som gör permanent uträtning. Till exempel är en av de mest utbredda kedja av salonger som använder denna teknik L'Oreal. De har en ny procedur, som kallas X-Tenso, som lovar rakt hår i upp till 6 månader.
 2. 2
  Ta reda på om din hårtyp tillåter kemisk uträtning. Mycket tunn eller mycket skadat hår kanske inte klarar testet. Du bör be frisör om du kan prova det eller inte.
 3. 3
  Bestäm hur stark du vill att effekten ska vara. Du kanske vill ha pin-rakt hår eller bara naturligt rakt, så se till att du nämner detta till frisör.
 4. 4
  Fortsätt med riktning. Ett sådant förfarande är vanligen cirka 50-705€ beroende på salongen. Det kan ta ett par timmar. Vanligtvis är det inte mycket skadligt, naturligtvis, inte kemisk uträtning innebär en viss skada, men naturligtvis är det friskare än uträtning det varje dag i flera månader.
 5. 5
  Njut av din nyligen rätade hår! Kom ihåg att du måste hålla den med rätt produkter för att stanna på det sättet, men de är inte så dyra. Du kan oftast köpa produkter från salongen.

Tips

 • Den riktning kommer avta i några månader och du kommer att ha rötterna åter rätas.
 • Du brukar få vänta ett par veckor innan du kan färga det igen, när du gör detta.
 • Ditt hår kommer ganska mycket att förlora sin glans och friskt utseende efter detta. Ansök masker för skadat hår, använd inte en plattång för ofta, tillämpa utjämning lotion / serum / gel / vad och köpa bra balsam.
 • Bara få en permanent hår riktning på friskt hår. Kemisk riktning är ganska skada också, så att håret literately kommer att se brännas upp om du slappna av skadat hår. Om ditt hår är skadat, först låta det växa tills den är dubbelt sin nuvarande längd. Under tiden, gör inte något som skadar den (platt strykning, färgning etc.). Efter det har vuxit, klippa ut allt skadat hår. Nu kan du slappna av det.
 • Försök att få en ny frisyr som är smickrande för din nya look. En av de många fördelarna med rakt hår är att det kan stödja hundratals frisörer och frisyrer.
 • Det finns andra alternativ förutom riktning lockigt hår. Innan du tar ett drastiskt steg som detta kanske du vill överväga att lära sig att hantera naturligt lockigt hår.

Varningar

 • Kom ihåg att L'Oreal X-Tenso inte kommer att vara samma för alla hår som alla är olika. Kom bara ihåg att vara försiktig!
 • Denna process kan orsaka skador på håret och bränner hårbotten så se till att få det gjort av en erfaren professionell.
 • Om ditt hår har redan behandlats kemiskt innan det kommer att bli ännu mer skadad om permanent rätade. Detta kan leda till en stor uppdelning i håret och en lång period av återhämtning.
 • Kemiskt rätade hår kräver mer vård eftersom det blir torrare och skörare. Var noga med att djupa skick regelbundet och vara försiktig med produkten bygga upp.