Wka

Hur du väljer din balklänning

Det finns mycket få gånger i ditt liv när du får bära en riktigt glamorös, häpnadsväckande klänning. Varför inte göra din prom night en av dessa gånger med ett vackert smickrande, perfekt balklänning? Läs vidare för att ta reda på hur.

Steg

Hur du väljer din balklänning. Börja din sökning efter din balklänning tidigt.
Hur du väljer din balklänning. Börja din sökning efter din balklänning tidigt.
 1. 1
  Börja din sökning efter din balklänning tidigt. Du kanske inte har ett datum ännu, men du kommer att vilja börja titta på modetidningar och butiker så tidigt som tre till fyra månader innan din bal.
 2. 2
  Se till att du inte väljer en som alla andra har, du borde vara annorlunda. Var bara dig själv.
 3. 3
  Planera din budget för din balklänning och börja spara så fort som möjligt. Var noga med att ge extra pengar för små tillbehör som hårspännen, strumpbyxor, och make-up.
 4. 4
  Titta på några kändis röda mattan händelser och ta anteckningar på dina favorit stilar. Du kan bara kunna hitta en liknande balklänning i din lokala butik.
 5. 5
  Prova på klänningar i en mängd olika stilar och nedskärningar för att hitta en som fungerar bäst för din kropp. Om du har en slank figur, kanske du ser bäst ut i en mantel-stil klänning som visar upp din siluett. Om du är kurvig, kanske du vill överväga en A-line klänning som kommer att lyfta din midja och minimera dina höfter och lår. Om du är kort och petite, kan klänningen shoppa vara en mardröm, cocktail klänningar blir full klänningar och festklänningar blir cocktail klänningar. Om du letar efter en längre klänning, leta efter en kort klänning som är lång på dig. Det kommer att passa bättre och kommer att passa dig överallt utan att vara alltför lång.
 6. 6
  När du har minskat ditt val till en viss balklänning stil, prova på att stil i en mängd olika färger och utföranden. Leta efter en glamorös nyans som framhäver färgen i ansiktet. När du väljer ett tyg yta, tänk på att blankare finish tenderar att visa upp siffra fel medan matt finish skymmer och minska oönskade funktioner.
 7. 7
  Starta shopping för skor och accessoarer minst 2 månader i förväg för bal eller formell dans. På så sätt kan du prova på dina skor, väska och klä alla tillsammans på Dress Shop. Om du ångrar dig, kan du åtminstone tillbaka väskan och skorna om tiden tillåter, och du behöver bara betala lägga bort avgiften i stället att fastna med en dyr klänning ingen annan skulle nödvändigtvis vill.
 8. 8
  Planera för att välja och köpa din balklänning minst fyra till sex veckor innan din bal. De formella kappor (inbegripet balklänningar) kräver förändringar för en perfekt passform, och du kommer att vilja ge tillräckligt med tid för att slutföra dessa förändringar.
 9. 9
  Se till att du inte köper din klänning för långt i förväg, så innan stora händelser du kan lätt förlora och gå upp i vikt, från stress eller något annat, e. G. perioder, pojkvän bekymmer, stress, säsong (vinter kontra våren).
 10. 10
  Ett par veckor innan din bal, prova på din klänning med dina skor, smycken, smink och frisyr för att vara säker på att du gillar det färdiga utseendet. Gå och röra runt i din balklänning lite för att ge det en tröst check.
 11. 11
  På natten av din studentbal, lägg din klänning och en "lock-up" (en ren skjorta eller jacka) på innan make-up eller styling håret. Detta kommer att förhindra eventuella make-up fläckar eller fläckar produkt på din fantastiska balklänning.

Tips

 • Om balen frågor om mode och tonåring tidningar inte har kommit ut med den tid du är redo att börja din sökning, kolla in några online butiker och bal platser planering för idéer. De har ofta mycket mer information än den typiska tryckta tidningen och färre annonser att vada igenom. Några ansedda prom planering och shopping webbplatser inkluderar:, Prom råd, och det brud-shoppar.
 • Ta med en vän eller två tillsammans när du försöker på klänningar. Det är alltid bättre att få två eller tre yttranden om ett så viktigt köp.
 • Om du sätter på din klänning innan du gör hår och make up sedan drapera en handduk eller sätta på en knapp upp skjortan över din klänning för att förhindra göra upp fläckar och olyckor med mat, dryck, smink, hårspray, lite bröder, etc.
 • Å andra sidan, kanske du vill att klänningen att bli en överraskning. Eller dina vänner kan ha en helt annan stil för dig. Istället tar din mamma med dig eller din syster (om hon är nära din ålder eller äldre än du).

Varningar

 • Akta när du handlar med vänner, särskilt för en stor post som en formell eller balklänning. En vän kan säga att klänningen inte ser bra ut, eftersom hon vill ha det för sig själv. Så ta din mamma eller syster först, och välja några klänningar, sedan ta vänner för det slutliga urvalet.