Wka

Hur du klippa din egen lugg

Cutting dina egna smällar är en av de största "inte göra" i personlig vård, men när du vet rätt teknik, kommer det att spara mycket pengar och ger dig en fräsch look. Här är det professionella sätt att både ge dig själv lugg och trimma dem.

Steg

Hur du klippa din egen lugg. Visualisera där du vill att din lugg att hänga.
Hur du klippa din egen lugg. Visualisera där du vill att din lugg att hänga.

Ge dig själv smällar

 1. 1
  Visualisera där du vill att din lugg att hänga. Använda den yttre kanten av ögonbrynen för att avgöra var att stanna kommer att ge dig den vanligaste längden för lugg och, om du går för en unik stil, det är inte generellt rekommenderas att du går mycket kortare. Känn dig fri, men att klippa dem längre om så önskas.
 2. 2
  Kamma framsidan av ditt hår ner över ansiktet för att eliminera en del. Genom att låta håret falla där man vill, får du en bättre känsla för hur att forma din frisyr.
 3. 3
  Välj ett område som ska klippas. Ju längre tillbaka på din hårbotten detta avsnitt av hår börjar, desto längre din lugg visas, likaså kommer bredden på sektionen avgöra om du har bara en bit av luggen eller breda lugg över hela pannan. (Om du inte är säker på hur bred en sektion för att skära, börja på mindre sida,. Kan du alltid klippa mer senare) Separera detta avsnitt genom att trycka på resten av håret bakom öronen, hålla den med barrettes, eller dra den tillbaka i en hästsvans.
 4. 4
  Samla önskad bang håret till en punkt i mitten av ditt ansikte. Var noga med att hålla den centrerad undvika sneda lugg.
 5. 5
  Twist håret runt 3 till 6 gånger. Detta kommer att möjliggöra för extra längd (eftersom strängarna slingrar sig runt varandra) och ge den avslutar en "stripig" utseende (i motsats till en rak, trubbig chop).
 6. 6
  Håll håret ordentligt med din icke-dominanta (svagare) hand. Återigen, se till att hålla det väl centrerad.
 7. 7
  Klipp till önskad längd med hjälp av en klippa. Om du är van vid curling din lugg med en locktång eller rulle, tillåta lite extra längd. När du är klar, kommer luggen vara något längre på sidorna än i mitten.

Trimma din lugg

 1. 1
  Lägga alla dina hår utom din lugg upp i en hästsvans. Alternativt, kan du hålla den tillbaka med hårnålar eller barrettes.
 2. 2
  Style din lugg hur du skulle regelbundet. Borsta dem åt sidan, kamma dem till fronten, etc.
 3. 3
  Blöt en kam och kör det genom din lugg. På så sätt har allt hår lika vikt.
 4. 4
  Hitta några vassa saxar. För att undvika en bunt, hackig utseende, vrid saxen i en vinkel när du närmar dig ditt hår, vilket kommer fjäder ändarna.
 5. 5
  Klipp tills du är nöjd med längden.

Tips

 • Om du har mycket tunna och / eller fint hår (! Vilket innebär att varje liten snopp kommer att vara synlig), använder denna metod: del vått hår så att du har separerat bara luggen, kamma det här avsnittet ner över din panna, samla den och vrida det runt och runt. Med ena handen, håll den precis där du vill att din lugg att stanna i centrum. Med andra handen håller sax vertikalt, och klipp flera gånger tills hårtopparna alla har skurits bort upp till där du håller den. När kammade ut, ger denna metod en mycket naturlig skuren linje, och säkerställer de yttre smällar gradvis förlänga från de kortare centrala smällar.
 • Du kan ha en annan person att hjälpa dig att undvika misstag.
 • Du kan också prova att dela din lugg i flera sektioner och vrida var och en. Håll och skär varje avsnitt strax under ögonbrynen. Var noga med att inte höja ögonbrynen medan skärning.
 • Även för lockigt hår: när du klipper varje curl, håll din sax på en 45-graders vinkel, så att du kommer att göra håret på ytterkanten av curl längre än håret på innerkanten av curl. Detta gör att varje curl änden i en trevlig peka och hålla ihop bättre.
 • Om du ursprungligen har sidan lugg, bara låg upp och ner för en sekund, ett par gånger. Ditt hår kommer att gå tillbaka till sin ursprungliga form utan en del och sedan följa stegen på detta.
 • Om ditt hår är naturligt lockigt, tillåta en hel del extra längd. (Till exempel bör personer med lockar klipp inte mer än hälften av vad som verkar vettigt att skära.) Efter varje klipp, låta håret studsar / krama / frizz / vad som helst till sin naturliga form så att du kan identifiera den nya längd innan du fortsätter.

Varningar

 • Klipp INTE din lugg genom att hugga dem rakt över ansiktet. Hår växer ut igen, bara inte tillräckligt snabbt.
 • Bangs oftast bara måste trimmas 1/4 tum, inte ryckas.
 • Var försiktig med sax nära ansiktet och ögonen.

Saker du behöver

 • Ett par vassa saxar
 • Narrow tand styling kam
 • Ett par clips att hålla överflödigt hår
 • En spegel att titta på utan att behöva hålla det själv