Wka

Hur du gör dina ben glänsande

Med jämna, blanka ben uppmärksammar konturerna av din kropp utan att verka för att försöka hårt. För att dina ben att se attraktiv, men är det viktigt att ta väl hand om dem, särskilt när vädret är fint och du bär shorts och kjolar!

Steg

Hur du gör dina ben glänsande. Ta dig tid att tona benen, genom att göra en hel del muskel övningar förutom löpning eller promenader.
Hur du gör dina ben glänsande. Ta dig tid att tona benen, genom att göra en hel del muskel övningar förutom löpning eller promenader.
 1. 1
  Ta dig tid att tona benen, genom att göra en hel del muskel övningar förutom löpning eller promenader. Det första steget till att ha stora ben är att ha tonade ben. Men var noga med att inte bygga för mycket muskler! Har en väl utvecklad vadmusklerna kan göra dina ben ser manlig. Försök istället att göra dina ben ser magra och friska.
 2. 2
  Tan... Om du gillar att titta. Tan benen kan se väldigt söt, men det verkligen handlar om personliga preferenser. Om du gillar utseendet på brons ben, gå för det! Om du föredrar att gå naturligt, det är bra, också!
 3. 3
  Raka och rakning väl, tar tid att få benen så smidigt som möjligt. Försök att använda en multipel blad rakkniv, eller ens en elektrisk rakapparat, för att få en tät, smidig rakning. Du måste också ha en mycket nära rakning. För vissa kvinnor innebär detta rakning varje dag. Andra kvinnor tycker att deras hår inte växer tillbaka mycket snabbt, och är bra att raka en gång i några dagar.
 4. 4
  Eller vax! Vaxning är ett bra sätt att få jämna, blanka ben, och resultaten kommer att pågå mycket längre än rakning. Vaxning är känt för att vara smärtsamt, men med tiden, vaxning faktiskt avlägsnar hårsäckarna från benen, vilket innebär att du måste vaxa mindre ofta. Även om du normalt rakning, kanske du vill få ett vax då och då för ultra släta ben.
 5. 5
  Återfukta, återfukta, återfukta. Detta kan inte sägas nog! Det finns många sätt att återfukta dina ben, och alla har olika fördelar. Prova några och se vilka du gillar!
  • Lotion - Det finns bokstavligen hundratals märken och sorter av lotion på hyllan. Ta dig tid att undersöka många typer och välja en du tror kommer att fungera för dina behov. Du kanske vill se om det finns en resa storlek flaska lotion du vill, eftersom du kanske inte gillar det nog att använda hela flaskan.
  • Moisturizer - Det finns också olika produkter som marknadsförs som hudkräm. Dessa är ofta längre livslängd än vanliga lotion, men kanske inte lika bekväm att bära på benen dag in och dag ut. Om du vill använda fuktkräm, prova att sätta några på benen på kvällen innan läggdags. Det kommer att suga i natten, så att du kan börja dagen med redan silkeslena ben!
  • Babyolja - Kanske en av de bästa hudkräm kan hittas med barnprodukter. Babyolja, om den tillämpas som en dagligen, ger dig silkeslen, baby mjuk hud över tiden. Babyolja är mer bekväm att bära än fuktkräm, men kan se väldigt glansig på huden. Om du vill undvika den höga glans utseende, prova att sätta babyolja på benen när du kommer ut ur duschen på morgonen. Vid tiden du går ut genom dörren, kommer dina ben ha absorberat den rätt upp. Använd vaselin om du har bråttom. Om du inte har tid att införliva en daglig diet för att uppnå glänsande ben, tillämpa vaselin på din shin ben-det kommer att ge dig en snabb glans. Detta fungerar bäst om benen garvas eller naturligt mörkare, och kan se lite oljig på blekare hudtoner. Se till att gnida det väl, eller riskerar lämnar fula globs av vaselin på dina vackra blanka ben!

Tips

 • När rakning, inte snåla på kvaliteten. Finare rakapparater med fler blad brukar få jobbet gjort bättre.
 • Babyolja kommer i många olika former, bland annat olja, gel och skum. Olja kan vara rörigt att tillämpa, men oftast ger de bästa resultaten. Skum, å andra sidan, är det enklaste att tillämpa, men utan kraften i oljan. Det bästa är förmodligen gelen, det är en gyllene medelväg med det bästa av båda världar.
 • Blanda glänsande guld eller silver ögonskugga in med lotion (bara lite, vara noga med att inte lägga för mycket) för en intressant glans.
 • Vissa rakkrämer marknadsförs som fuktgivande. Även om dessa kan hjälpa benen känns mjukare, de är inte tillräckligt på egen hand för att ge dig verkligen silkeslena ben.
 • Visa upp dina nya, ljuvligt mjuk och härligt mjuka ben! Täck inte upp dem med jeans eller byxor! Sätt på din bästa kjol och låta världen se vad killer ben du har!
 • Du kan hitta en bra lotion på ditt lokala apotek, men om du har känslig hud kanske du vill be din läkare vad de rekommenderar.

Varningar

 • Som alltid, var försiktig med din rakhyvel. Ärr gör inte sexiga ben.
 • Applicera extra fuktgivande produkt med säsongen. När vintern sätter in, är det lämpligt att använda mer fuktighetskräm för att motverka torr hud.
 • Det kan ta en stund för permanent glansiga ben.

Saker du behöver

  • Toned ben
 • Rakning produkter eller produkter Vaxning
 • Lotion och hudkräm
 • Shimmery Eyeshadow
 • Babyolja