Wka

Hur du ger dig själv en manikyr

En fräsch manikyr hjälper dig att se rent och sätta-ihop. Men professionella manikyr kan vara dyrt och tidskrävande. Varför gå när det är billigare och ser lika bra när du gör det själv?

Steg

Hur du ger dig själv en manikyr. Hitta en arbetsplats.
Hur du ger dig själv en manikyr. Hitta en arbetsplats.
 1. 1
  Hitta en arbetsplats. Tänk:
  • Skydd. Nagellack och remover kan skada många ytor såsom tyg, trä finish och plast. Så, ha en förbrukningsvara t-skjorta och inga värdefulla tillbehör, sitta vid ett skrivbord eller bord, skydda den med skrot papper (ej tidningspapper, som fläckar), och se till att själva tabellen och något nära det är inte särskilt värdefulla eller viktiga för hålla perfekt eftersom det kan finnas en stänk eller spill blötläggning igenom. Du kanske inte vill arbeta nära en dator, till exempel.
  • Distraktion. Märker ditt utseende förbättras är kul, men att se målarfärg torka är tråkigt. Så har en TV, radio eller inspelning spelar, eller en tidning att både läsa och skydda din arbetsyta. Håll en klocka syns också, för att påminna dig om när du ska gå vidare.
 2. 2
  Ta bort alla gamla nagellack. Använd nagellack remover och bomullstussar. Vissa typer av nagellack remover kan torka områden på naglarna och runt dem. Du kanske vill hitta en som inte gör det så mycket, men inte vara orolig om du inte har en allvarlig allergisk reaktion. Om du inte använder det en gång i månaden eller mindre, använd inte ett nagellack remover med aceton i det. Även aceton kommer att göra att ta bort nagellack lättare, kan det skada naglarna själva.
  • Om du har och vill behålla falska naglar, såsom akryl, välj ett lack som inte kommer att ta bort dem, och låt det inte dra mycket.
 3. 3
  Klipp och naglar fil. Använd nagelklippare och trimma dina naglar. Inte skär dem för kort, bör du kunna se åtminstone lite av den vita spetsen fortfarande, hela vägen över. Med hjälp av en nagelfil, fil nageln och skapa en smidig och ren form. Försiktigt dra filen över nageln, istället för att skjuta den. Överdriven kraft eller sågning och tillbaka försvagar naglarna och få dem att bryta. Vrid handen med filen genom varje slag för att göra en mjuk kurva i stället vinklar. Fila inte dem alltför kort: bara städa upp några punkter eller ojämnheter kvar av Clippers.
  • Om du vill ta bort falska naglar, kanske för att de ser konstigt från att ha vuxit ut för långt, här är hur man gör det.
  • Runda inte hörnen ner i sidorna på nagelbädden. Detta kan orsaka spiken att bli inåtväxande. Var särskilt försiktig med stortån, som, kanske på grund av skor, är mer benägna att inåtväxande.
 4. 4
  Buff naglar. Använda ett vitt block av ett stick-typ spik buffert, eller en dyna-typ spik buffert och polering pulver, polera ytan av nageln lite för att jämna ut ytan och släta ut åsar. Tänk på att inte polera för mycket: du mala på spiken, gallring det för mycket att försvaga den. Perfekt kant till kant planhet är inte praktiskt eller nödvändigt. En mjuk, flexibel buffert lättare polera sidorna av nageln tillsammans med mitt.
  • Du kanske vill polera naglarna efter att skjuta tillbaka nagelbanden om det finns några rester där nagelbanden användas för att täcka, för att skrapa eller slipa bort i processen. Att vara tunn, mjuk, och inte ordentligt fastsatt, bör det lossna lätt.
 5. 5
  Blötlägg naglar. Få en skål eller propp i diskhon och fyll den med varmt (inte hett!) Vatten och några droppar tvål. Blötlägg händerna bara för några minuter. Den tvål och vatten kommer att bidra till att lossa smuts, döda hudceller, och eventuellt damm kvar från arkivering och polering, och mjuka nagelband. Om du har torr hud eller sköra naglar du INTE ska suga dem, bara skölja dem. Använd en nagelborste för att försiktigt rengöra dina naglar och huden runt dem. Försiktigt skrapa under dina naglar om det behövs för att ta bort smuts (skrapning för mycket kommer att ta bort ett vitt pulver, som var faktiskt en del av spiken själv, att försvaga det).
 6. 6
  Nagelband: Torra naglar och tillämpa ett nagelband grädde. Använda ett nagelband pusher, även kallad en orange pinne, tryck försiktigt tillbaka nagelbanden. Tvinga dem inte tillbaka. Klipp aldrig dina nagelband. Även om utrustningen är steril, kan ta bort nagelband orsaka infektion och lämnar därefter-mindre-skyddade marginal på huden sårbar. Torka bort överflödig kräm med en vävnad eller handduk i den riktning som du knuffade (du inte vill dra nagelbanden tillbaka till där de var!).
  • En liten pärm klipp är bra för att trycka tillbaka nagelbanden. Kontrollera att det är rent och välformade, utan vassa kanter. Vik tråd grepp för att ligga platt mot varandra. Håll klippet mellan tummen och pekfingret eller långfingret på de plana metall sidorna, med handtag som passerar mellan i riktning mot den lilla fingertoppen, den plana bakstycket sträcker förbi tummen och pekfingret. Nu är du redo att trycka tillbaka nagelbanden på andra sidan (byta senare att göra det ena tillfället innehar klippet). Håll klippet triangulära hål-ner mot spiken vars nagelbanden ska pressas tillbaka. Håll den mot och nästan lodrätt på nageln och tryck hårt mot nagelbanden med ansiktet på den breda vertikala metallytan eller, för hörnen på nagelbanden, med de rundade hörnen på den breda vertikala metallytan. Låt inte det att åka upp på toppen av nagelbanden. Förmånen över en orange käpp eller annat tunt verktyg är att klippet kan hållas fast mot nagelbanden utan möjlighet att glida under den, och, relatedly, mindre risk för ridning över det. Efter nagelbanden trycks tillbaka, försiktigt gnugga kanten på klippet över resten på spiken ytan för att skrapa bort det om det är möjligt.
 7. 7
  Applicera handkräm eller lotion. Ta en lotion eller handkräm och massera in det i dina händer. Om du har mycket torr hud använder en intensiv lotion, om inte, kommer någon lotion göra. Var noga med att gnida in den i och runt naglarna och låt det dra i 30 minuter eller längre.
  • Detta är så bra gjort efter att måla naglarna och låta dem torka ordentligt som före målning. För mycket torr hud, applicera lite oljig lotion och sova med billiga bomullshandskar över dina händer för att kunna stanna kvar på och arbeta för en lång tid utan att hålla dig från produktiv verksamhet.
 8. 8
  Förbered! Nagellack / lack inte fastnar på naglarna med fuktkräm på dem, så ta en tops doppad i nagellack remover och snabbt torka naglarna för att ta bort lotion. Torka bort remover bort omgående för att mildra spik skador. Täck spiken med en grundfärg eller spik härdare. Detta kommer att jämna ut och åsar och ojämnheter som fortfarande kan finnas på spiken, fungera som en primer för den polska, hjälpa den polska att hålla längre, och hålla färgen från färgning dina naglar.
 9. 9
  Polska! Välj ett nagellack som du verkligen gillar. (Tänk på vad det kommer att gå med, även om du planerar att hålla det på ett tag.) Rulla nagellack flaskan mellan händerna i ungefär 10 sekunder. Skaka flaskan orsakar luftbubblor i polska och gör det svårare för polska att hålla sig till dina naglar. Börja måla naglarna med ett tunt lager. Doppa borsten i flaskan med polish och när du tar bort den, snurra försiktigt borsten runt insidan kanten av flaskan för att avlägsna överflödig polish. Sakta måla en vertikal rand längs mitten av nageln, följt av ytterligare rand på vardera sidan av den första. Försök att måla hela vägen till kanten, men det är bättre att lämna en liten marginal (mindre märkbara när det är krökt nedåt och delvis täckt av hud) än måla huden på sidan (märkbar som en fläck på en jämn yta som inte bör målas alls). Försök att inte röra dina naglar för mycket eller polish kan smeta. Vänta 10 till 15 minuter för den polska torka. Om du stryk en andra gång för tidigt, kommer det smetar bara den första beläggningen. Efter det första skiktet har torkat stryk en andra gång.
  • Vinkla borsten lite framåt, tryck försiktigt så att borsten sprids ut lite i en snygg kurva, och dra den försiktigt och mjukt över nageln för att måla den. Applicera inte en klump av färg på nageln och sprida den runt. Blobbar eller springer betyder för mycket färg eller måla för långsamt, subtila åsar borde jämna ut sig under gravitation (self-nivå), men mycket tunna fläckar betyder för lite färg eller för mycket tryck.
  • Fancy design kan vara svårt, så stick med enkla om det är viktigt att få ett bra resultat första gången.
  • Du kanske kan påskynda torkningen med en fläkt, men inte vara alltför optimistisk. Genom att blåsa bort avgaser, kommer fläkten bort en påminnelse om fortsatt väta.
  • Om det finns en liten bit av nagellack på fingrarna eller runt omkring dig spika du kan använda en tandpetare (platt, inte rund och spetsig, är i allmänhet bäst) för att få bort det om det fortfarande är blött. Om det redan är torrt, doppa en tops i nagellacksremover och torka bort det, eller använda en spik retuschera penna, säljs på de flesta apotek. Var noga med att inte röra den verkliga spiken med Q-tip eller röra upp pennan, eller du kommer att behöva göra om det spiken.
  • Efter färgen rockar har torkat, kan du lägga mönster, med pensel, airbrush, mask eller stencil, dekal, strass, eller på annat sätt.
  • Hoppar baslack och överlack, eller ens tillämpa endast en färg coat (beroende på vilken typ av polska och tillämpning teknik, en del ger eller verkar ge jämnare färg med ojämn tjocklek än andra), kommer ofta att ge acceptabla resultat. Extra skikt lägga lite extra för initial ytkvalitet, men färgfilmen kommer fortfarande vara mjuk, spröd och tunn i förhållande till saker i miljön som så småningom kommer att förstöra den. Så, om du inte har mycket tid att spendera, kommer dina naglar 'utseende över tid (förutsatt att du vill putsa dem alls) i allmänhet vara bättre om du göra om dem med måttlig vård så snart de är lite vuxit ut eller flisas, snarare än om man gör om dem perfekt bara när de är allvarligt skämd.
 10. 10
  Top coat. Avsluta med en klar topplack för en hård, slät, scratch-absorberande, chip och flake-resistent skölden särskilt viktigt för konstruktioner som inte täcker hela nageln, samt lägga till glans. Ha kul och njut av din nya vackra naglar!

Tips

 • Använd alltid ett baslack före målning naglarna. Det kommer att göra naglarna mjukare och lätt att arbeta med, undvika fläckar från polska, och gör dina naglar starkare. Använd också en klar topplack för att lägga glans och göra manikyr längre.
 • Viktigast att ha kul! Manikyr är vacker och är mycket avkopplande, så experimentera med olika färger, dofter lotion, designer, och bara vara kreativ!
  • Naturligtvis kommer det att finnas små misstag. Det är i naturen av krångliga projekt som de händer, som du kan komma ihåg var de är, och att de flesta alla andra bara njuter av trevlig övergripande utseendet. Du bör också.
 • Gör din manikyr sist.
  • När du gör trädgården, eller mekaniskt arbete, handskar.
  • Om du skriver en hel del, trimma dina naglar med korta vita spetsar så att de inte växer ut mycket tidigare fingret slutar vid tiden nagellack skulle bära ut ändå. Annars dina naglar kommer att klicka på tangenterna, knackar konstigt på toppen av fingrarna och skadar lacken genom chock och böjning, såvida du stam dina händer och sakta ditt arbete ännu mer med en udda skriva kroppshållning.
  • Du kan upp naglarna när de börjar chip för att hålla dem ser trevligt, men för mer än ett isolerat chip eller repa på en annars snygg uppsättning naglar är det bäst att ta bort polish och börja om.
 • Om du har gott om tid, eller är konstnärliga, kan du prova komplexa konstruktioner. Men för det mesta enklare är bättre!
 • Fötter kan vara "välskötta" alltför: det kallas en "pedikyr." Gör alla dina siffror för en "manikyr-pedikyr". Det skulle vara effektivast att göra varje steg till var och en innan man går vidare till nästa steg. Planera i förväg så att du inte behöver gå med våt färg på tårna, vilket kan förstöra en matta. Håll billiga "flip-flop" thong sandaler händig för att minska denna risk i fall du behöver gå.
 • Pröva olika stilar.
  • En "klassisk" look är ren rosa på händerna och en röd på dina tånaglar, särskilt på sommaren.
  • En annan är en "fransk manikyr" (klar eller svagt rosa med tips vita så att dina naglar ser "bättre-än-real", ibland med extra dekoration). Om du, liksom de flesta amatörer, inte har förmågan att göra tips frihand, använda tejp, "styrremsor" (speciell manikyr maskeringstejp).
  • Ha en testdag och prova olika nagel lack, mönster och stilar.
 • Fynda på leveranser, men behålla de du har i ordning.
  • Experiment och kolla recensioner för kvalitetsprodukter, men ha i åtanke att det finns inget behov för någon av dem att vara särskilt dyrt. Bilar är täckta med dussintals kvadratmeter spegelblanka, sparkly, flexibelt, hållbart, sol och kemikalieresistent lacken som håller i många, många år till en måttlig kostnad.
  • Om det finns en lokal skönhet utbudet hus du kanske vill kolla upp det, men var noga med att känna den pågående priser för de varor du vill ha till ett apotek som priserna är inte alltid bättre.
  • Förvara nagellack i kylskåpet för långtidsförvaring. Om du har en favoritfärg, köpa flera flaskor och förvara dem för framtida bruk.
  • Få ett litet tåg fall fiskelåda eller verktygslåda för att hålla din manikyr och förnödenheter pedikyr. Se till att om något spill det kommer att finnas borta från allt värdefullt det kan skada. Håll toppar på alla flaskor snäva.
  • Blanda aldrig nagellack med nagellack remover: det kommer att förstöra polish. Använd en nagellack tunnare om den polska är för tjockt.

Varningar

 • Gör inte polera för långt ner. Du kan försvaga spik eller ens bära igenom det på en plats, vilket skulle skada och riskera infektion. Du behöver bara en övergripande slät yta snarare än en räfflad man, inte en helt felfri eller glansigt en - färgen kommer att ta hand om det.
 • Andas inte polish eller polish remover.
 • Håll nagellack och polish remover borta från värme eller eld (inklusive pyrande tobak) eftersom det är mycket brandfarligt.
 • Ha tålamod och låt naglarna härda innan du gör något som kan orsaka dina naglar vara suddig eller få intryck på dem, liksom att sova eller vika kläder.
 • Om du skär dig, rengöra och behandla såret. Om du klipper en nagel för långt eller dela upp den, trimma slutet smidigt så att den inte fastnar saker och dela värre, och behandla ett litet ömma området som ett mindre sår. Du kan sedan fortsätta - inte få starka kemikalier på såret - eller ställa projektet åt sidan och plocka upp den senare ganska mycket där du slutade. Rengör händerna ordentligt innan du applicerar färg eller lim så att det kommer att hålla, och tryck tillbaka nagelbanden (mjukgörande först om det behövs) så att du kan måla på kanterna.
 • Dina nagelband finns där av en anledning: de håller dina naglar från att bli smittade. Ta inte bort dem! Vill trimma bort trasiga dinglande bitar prydligt så tar de inte mer med dem.
 • Se till att du inte använder en sågning rörelse när arkivering. Pushing filen mot nageln kan fastna dess grus i för hårt, utövar övervåld och riskera en sprucken nagel.
 • Var mycket försiktig med den polska! Om du spiller det på duk det förmodligen kommer att permanent fläck.
 • Rengör och desinficera din manikyr verktyg regelbundet, hålla dem torra, och även då, inte delar dem eller använda dem på andra. Hem städning kommer att minska antalet bakterier från miljön i allmänhet, men är ingen ersättning för den typ av sterilisering behövs för att förhindra sjukdomsspridning.

Saker du behöver

 • Skrot papper (för att skydda arbetsplats)
 • Nagellacksborttagare
 • Bomullstussar
 • Nagelklippare
 • Nagelfil
 • Nail buffert
 • Nail kratsning pulver, om spik buffert använder en separat pulver.
 • Skål eller sjunka propp
 • Varmt vatten
 • Tvål
 • Nagelborste
 • Handduk
 • Nagelbandskräm
 • Cuticle pusher ("orange pinne") eller mindre bindemedel klipp
 • Hand kräm, lotion eller annan hudkräm
 • Billiga bomullsvantar (för natten återfuktande)
 • Base coat
 • Nagellack
 • Täckfärg
 • Fläkt (för att påskynda torkning)
 • Tandpetare (företrädesvis plan)
 • Bomullspinnar såsom Q-tips
 • Nail färgpenna
 • Guide remsor eller annan maskering material (fransk manikyr)