Wka

Hur du använder isotrex gel

Isotrex Gel innehåller isotretinoin 0,05 g per 100 g, och butylhydroxitoluen som antioxidant. Den används främst för behandling av akne eller rynkor, och som före och efter behandling för laser hud ytbehandlingar. Isotrex vanligen ordineras av läkare.

Steg

Hur du använder isotrex gel. Förbered ditt ansikte för isotrex gel genom rensning din hud.
Hur du använder isotrex gel. Förbered ditt ansikte för isotrex gel genom rensning din hud.
 1. 1
  Förbered ditt ansikte för isotrex gel genom rensning din hud.
 2. 2
  Efter rengöring ansiktet, klappa den torr för att säkerställa att det inte längre droppande vatten. Låt huden torka det själv nu under de närmaste 10-15 minuter.
 3. 3
  Använda rena händer, un skruva åt locket på isotrex och kläm försiktigt ut en liten mängd istorex gel i den övre delen av vänster pekfinger.
 4. 4
  Använda både ditt pek-och långfingret på båda händerna, snabbt sprida isotrex gel på dessa övre delarna av fingrarna (tar inte längre än 2-3 sekunder)
 5. 5
  Nu, med hjälp av både index / långfingret på båda händerna, applicera istorex gelen på antingen din panna eller kinder (inte båda) genom att gnugga dem i en cirkelrörelse. Gelen småningom kommer att torka in i huden, det är när du slutar gnugga den i. Var noga med att tillämpa det på alla de drabbade områdena på antingen din panna eller kinder.
 6. 6
  Obs: Om behöva behandla både din panna och kinder, vara säker på att behandla en del i taget med hjälp av anvisningarna ovan. Till exempel: rengöra hela ansiktet som vanligt, gäller 1.5cm till 2.0cm på pekfingret, och följ instruktionen att tillämpa hela beloppet på din panna först. Gå sedan tillbaka till steg 3, tillämpa ytterligare 1,5 cm till 2,0 cm mängd isotrex till pekfingret, följ sedan stegen tillämpa den på dina kinder.

Tips

 • tillämpa Istorex på natten, och tvätta bort det på morgonen. Försök att undvika att tillämpa den under dagen, eftersom Isotrex kan göra huden känslig för solen.
 • Den isotrex du ansöker bör vara mellan 1,5 cm till 2,0 cm långa när du klämma in på ditt pekfinger.
 • Ibland när du ansöker isotrex, kan huden kännas lite tork sedan normalt, är detta normalt, speciellt när årstiderna förändras. din hud kommer att ta några veckor att anpassa sig, försöka att inte tillämpa fuktighetskräm ovanpå isotrex, vänta till nästa morgon, och tillämpa den på nytvättad hud under dagen.
 • Om Isotrex har rensat din hud från acne, fortsätta att använda den för att behålla din tydliga hud. Om du slutar använda, kommer din hud att bryta regel ut efter 6-12 veckor efter sista ansökningsdag.
 • Du kan använda ett rengöringsmedel på morgonen för att ta bort isotrex, andra kloka bara använda vatten. Om du gör gnugga huden, är det normalt att se isotrex gnugga ut efter appliceringen (liknar död hud). Försök att undvika detta men eftersom det kan irritera huden, använd vatten eller ett rengöringsmedel i stället.
 • Det tar en god 3 månader för Istorex få full effekt för vissa människor, är uthållighet nyckeln.
 • Det är viktigt att ta bort överflödig olja, smuts och andra föroreningar genom rensning så gelén kan tränga effektivt in i dermis. Försök att undvika att använda vanlig tvål för att rengöra huden, använd en ordentlig ansiktsrengöring avsedd för att bekämpa akne. Goda exempel AC Benzac tvätt (kan vara hårda på huden men) som använder Benzoly peroxid för att bekämpa akne, men det kan med mycket torkning och inte lämplig för känslig hud. Andra mer milda rengöringsmedel inkluderar Neutrogena ansiktsrengöring, St Ives Elements Skyddande Cleanser och Cetaphil Daily Facial Cleanser.
 • Du kan använda en annan produkt hudvård under dagen. Moisturizer är att föredra, annars, människor som arbetar med akne använder andra alternativ som Benozyl Peroxid, Finacea, Svavelsyra, alpha hydroxy produkter sura och så vidare. huden kan ha en tuff tid att anpassa sig till de produkter, så gäller små mängder och sakta bygga upp därifrån.
 • en del människor tror att isotrex kan orsaka en "Initial breakout", det är där huden blir värre innan det blir bättre. Jag skulle säga att det är en 50/50 split mellan människor gör och inte uppleva detta. Den inledande breakout period endast bör pågå ett par veckor (om det händer), om din hud inte klara upp efter vecka 12, kanske du vill överväga att stoppa produkten eftersom det är osannolikt att arbeta med fortsatt användning.
 • Om du gör laser översyn, dermabrasion eller kemisk peeling, kanske du vill kontrollera med din läkare om du använder isotrex kommer att vara lämpliga i både före och efter behandling. Jag använder i allmänhet Istorex normalt tills den faktiska dagen för ärret översyn förfarandet, vänta 1-2 veckor efter ingreppet, sedan fortsätta använda det igen efter sårskorpor har bildats.
 • Applicera inte mer än 1,5-2.0cm 's av Isotrex gel till antingen din panna eller kinder. Detta kommer inte att öka dess effektivitet, och kan ytterligare torka och irritera huden. En liten mängd är allt som behövs för denna potenta gel.
 • Om du gör nålning eller micodermabrasion för ärr översyn, fortsätta att använda isotrex som vanligt (det kommer faktiskt hjälpa till med läkningsprocessen). Huden kan vara mer lite känsligare än normalt, så var försiktig.
 • Om du har glömt att använda istorex, hoppa över den dagen du missat, och fortsätta använda den följande dag som din normalt skulle.
 • du behöver använda Isotrex gel minst 6 av 7 dagar i veckor för att det ska fungera effektivt som möjligt. Inte avsiktligt ta en dag ledigt per vecka ändå, använd den dagen bara när det behövs (dvs när du glömmer)

Varningar

 • Gör ingen röra ditt ansikte, tvätta det, eller tillämpa fuktighetskräm i minst 10 timmar efter att tillämpa Istorex, eftersom detta kan möjligen stoppa istorex från att arbeta.
 • Om din hud blir irriterad eller alltför torr sluta använda tills symtomen försvinner. Applicera sedan en mindre mängd igen, förhoppningsvis den här gången kommer huden av anpassade. Om huden igen blir irriterad, sluta använda
 • Om din hud lider av en allergisk reaktion, sluta använda omedelbart, tvätta bort istorex tvätta gel med vatten och rådfråga din läkare.