Wka

Hur bli av med celluliter

Om du har celluliter som du vill bannlysa, är du inte ensam. Många kvinnor i alla åldrar har celluliter på benen, skinkor eller buk. Celluliter uppstår när fettceller bula genom hudens yttre lager, skapar en gropig, spårig utseende. Lär dig hur väsentligt minska uppkomsten av celluliter med livsstilsförändringar, hudvårdsprodukter och speciella behandlingar.

Steg

Hur bli av med celluliter. Ät frukt och grönsaker.
Hur bli av med celluliter. Ät frukt och grönsaker.

Uppdatera din kost

 1. 1
  Drick mycket vatten. Hydrating din kropp håller dina hudceller ser fräsch och förnyad, vilket kan minska uppkomsten av celluliter. Drick minst åtta glas vatten om dagen för att se till att ditt system blir allt vatten den behöver.
  • Börja dricka ett glas vatten först på morgonen, innan du har ditt morgonkaffe eller te.
  • Bär en flaska vatten med dig när du går om din dag. Kom ihåg att fylla på det ofta.
 2. 2
  Ät frukt och grönsaker. En kost fylld med friska frukter och grönsaker kommer att hjälpa dig att hålla din vikt nere, minska uppkomsten av celluliter. Frukt och grönsaker har också en hög vattenhalt, så de hjälper till att hålla dig hydratiserade, alltför.
  • Ha en spenat smoothie till frukost. Blanda en kopp mandelmjölk, en kopp spenat, en halv banan och en kiwi eller handfull jordgubbar. Denna kraftfulla frukost kommer att hålla din energi hög, och det är ett bra sätt att få en portion grönsaker till frukost.
  • Ät mycket råa grönsaker. Raw sallad, broccoli, morötter och andra grönsaker är packad med näringsämnen, antioxidanter och vatten. Om du gör dem stöttepelaren i din kost kommer du se en skillnad i mängden av celluliter du har.
 3. 3
  Ät hälsosamma fetter. Celluliter orsakas av fett under huden, men om din hud är tonad och friska, kommer celluliter inte vara så märkbar. Livsmedel som oliver, nötter, avokado, fisk och olivolja innehåller omega-3 fettsyror, som är viktiga för frisk hud.
 4. 4
  Undvik mat som leder till mer celluliter. Livsmedel som får dig att gå upp i vikt och behålla vatten öka mängden celluliter du har. Undvik följande livsmedel för att förhindra mer celluliter från att visas:
  • Stekt mat som pommes frites, stekt kyckling, och lökringar.
  • Förpackade snacks som majschips, chips, puffar ost, och pretzels.
  • Livsmedel som innehåller mycket salt, såsom konserverad soppa eller dips och dressingar, få dig att behålla vatten.
  • Livsmedel som innehåller mycket socker, som godis, bakverk och läsk, få dig att gå upp i vikt.
  • Alkohol, speciellt när det är ihopkopplad med en söt mixer som läsk eller tranbärsjuice, kan leda till att du går upp i vikt och behålla vatten.

Starta en ny övning rutin

 1. 1
  Införliva styrketräning. Styrketräning, till skillnad från konditionsträning, toner musklerna under huden och får den att se mer undervisning. Detta kan avsevärt minska uppkomsten av celluliter.
  • Köp fria vikter och utföra övningar tänkt att tona dina lår, rumpa och mage. Om du har celluliter på armarna, utför arm övningar också.
  • Gå med i ett gym och arbeta med en tränare för att öka mängden vikt du lyfter över tiden. Tvärtemot den allmänna uppfattningen, lyfta tyngre vikter färre gånger, snarare än att göra en massa reps med lättare vikter, är bättre för att bygga muskler.
 2. 2
  Har hög intensitet övningar. Para ihop styrketräning med övningar som får ditt hjärta att pumpa leder till produktionen av muskelmassa, vilket gör att dina lår och skinkor att se jämnare över tiden. Prova följande övningar efter att göra en lätt uppvärmning:
  • Gör utomhus spurter. Mät upp ett avstånd av 1/4 mile på din gata eller i en närliggande park. Sprint att avståndet, ta en 20 sekunders paus, sprint igen, och upprepa för totalt 4 spurter. Som ni förbättra, lägga till fler sprintar till din träning.
  • Sprint på löpband. Om du tränar inomhus, använd en snabbare inställning på ditt löpband till sprint i ca 3 minuter. Öka hastigheten som du förbättrar tiden.
  • Gör cykel spurter. Med antingen din cykel eller en stillastående cykel, rida så fort du kan uppför i ett par minuter.

Prova en ny hudvård regim

 1. 1
  Börja torka borsta huden. Torka borsta förbättrar cirkulationen och hjälper huden att bli av med gifter, minska uppkomsten av celluliter. Köp en ryktborste gjorda med naturliga fibrer och gör torr borstning en del av din morgonrutin.
  • Se till att din hud och borsten är både torra innan du börjar.
  • Börjar vid dina fötter, borsta uppåt mot ditt hjärta. Koncentrera dig på områden med mycket celluliter, som dina lår och skinkor. Borsta armarna bildar händerna på dina axlar.
  • Ta en dusch efter tandborstning för att tvätta bort döda hudceller och gifter som stigit till ytan.
 2. 2
  Förbättra din hudton. Att vidta åtgärder för att göra din hud ser stram och frisk egentligen inte bli av med celluliter, men det kan gå en lång väg mot att tillfälligt minska dess utseende. Prova följande tekniker:
  • Bada i ljummet eller kallt vatten, snarare än het. Kallt vatten stramar huden och gör att det ser mer tonad.
  • Återfukta huden med en produkt som innehåller koffein. Köp en kräm eller lotion som innehåller minst 5 procent koffein, som sägs förbättra hudton och minska uppkomsten av celluliter.
  • Använd en annan topikal produkt för att minska uppkomsten av celluliter. Det finns många krämer och lotion på marknaden som utformats speciellt för detta ändamål.
 3. 3
  Använd en spray tan produkt. Du kan minska uppkomsten av celluliter genom att färgen på din hud ser jämnare. Välj en spray tan produkt bara en nyans eller två mörkare än din hud. Se till att applicera den jämnt över benen, inte bara i de områden där du har celluliter.

Överväga att få en professionell behandling

 1. 1
  Prova en injicerbara. Denna behandling innebär att injicera en formel av vitaminer och mineraler i huden så att det ser jämnare. Lösningen bryter ner fettdepåer precis under hudens yta.
 2. 2
  Gå till en kroppskonturering behandling. Dessa använder laser, rullar massage och radiofrekvens energi för att bryta ner fettdepåer. De stimulerar även produktionen av collegen i huden, vilket leder till en tätare, mer tonad utseende.
 3. 3
  Undvik fettsugning och annat fett avlägsnande kirurgi. Dessa kan hjälpa dig gå ner i vikt, men de kan faktiskt öka uppkomsten av celluliter genom att vävnaden under huden mer ojämn.

Tips

 • Korsa benen hindrar cirkulationen, och kan främja celluliter.
 • Regelbunden behandling kan inte helt bli av med celluliter, men det kommer att bidra till att minska sitt utseende.

Varningar

 • Många företag hävdar att de har den mirakellösning eller läkemedel som lätt kommer att eliminera celluliter. Verkligheten är att du aldrig kan ha möjlighet att eliminera celluliter helt, så akta riskfyllda eller dyra behandlingar.