Wka

Hur berätta om Ray Ban solglasögon är falska

Ray-Bans är klassiska solglasögon och det är en rimlig visshet om att du inte vill betala för förfalskningar när du tror att du får den verkliga affären. Här är några sätt att upptäcka falska.

Steg

Hur berätta om Ray Ban solglasögon är falska. Leta efter "rb" logo på.
Hur berätta om Ray Ban solglasögon är falska. Leta efter "rb" logo på.
 1. 1
  Håll solglasögon. Vad känner de som i vikt och konsistens? Ray-Bans är byggda för att hålla och av god kvalitet, så om vad du håller inte känns som kvalitet, kan det vara det första tecknet på att solglasögon är inte Ray-Bans.
 2. 2
  Leta efter "rb" logo på. I reala Ray-Bans, kommer detta att vara etsad i linserna, och inte bara fastnat på. Många kopior använder en billig plast logotyp limmas på, även om några etsa det på men oftast dåligt. Håll glasen mot ljuset för att leta efter detta.
  • Obs: RB är bara etsas in i de dubbla linserna, inte enstaka lins versioner.
 3. 3
  Känn gummidetaljer. De bör vara hög kvalitet och inte känner spröd eller hård.
 4. 4
  Kontrollera modellnumret. Detta kommer att finnas på insidan delen av glasen som vilar på tinningarna, leta efter både RB och rätt modellnummer (kolla modellnummer från Ray ban hemsida).
 5. 5
  Notera om näsan pad har RB signaturen där. Detta är ofta slutade förfalskningar, också kontrollera att den läser rätt sida upp när du håller solglasögon upp och ned.
 6. 6
  Titta på den medföljande glasögonfodral. Eftersom förfalskningar gör ett bra jobb att kopiera denna aspekt vara riktigt kräsen när inspekterar den, och leta efter kvalitet. Det bör också finnas en fördelning försegla fallet, som kommer att säga något i stil med: "100% UV-skydd - Ray Ban - solglasögon Av Luxottica".
  • Ärendet bör också åtföljas av en kvalitet rengöringsduk och ett informationssystem bok om solglasögon. Återigen bör häftet text vara i oklanderligt språk.
 7. 7
  Tänk på vad du betalar för det. Du får vad du betalar för och om det verkar för bra för att vara sant, då dina solglasögon är förmodligen inte Ray-Bans men en bluff. Köp från pålitliga betrodda, återförsäljare i high street eller köpcentret, eller andra liknande välrenommerade ställen.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Kontrollera utskriften Ray Ban på vänster och höger av glasen.
 • Garantin bör också vara snyggt, skär bra, och utan fel i texten eller layouten.
 • Oftast bara Wayfarers kommer med ett extra häfte med uppgifter ray ban ikoner.

Saker du behöver

 • Bra ljus för inspektion
 • Glasögon om du bär dem, för närmare inspektion
 • Modell nummer lista från Ray-Ban hemsida