Wka

Hur berätta om du har drabbats puberteten (pojkar)

Om du är en pojke, då kanske du undrar när du nått puberteten. Det finns några sätt som anges nedan att berätta.

Steg

Hur berätta om du har drabbats puberteten (pojkar). Du och din kropp kommer att börja mogna, mening, kommer din röst mogna (eller få djupare,) kommer du att få längre och armarna blir längre.
Hur berätta om du har drabbats puberteten (pojkar). Du och din kropp kommer att börja mogna, mening, kommer din röst mogna (eller få djupare,) kommer du att få längre och armarna blir längre.
 1. 1
  Du och din kropp kommer att börja mogna, mening, kommer din röst mogna (eller få djupare,) kommer du att få längre och armarna blir längre. Dina könsorgan kommer också att öka i storlek. Du kanske märker din penis blir längre och dina testiklar blir större. Du kommer också att börja utveckla en "Adam` s Apple ", vilket är en bit av brosk som är framträdande på halsen, strax under hakan.
 2. 2
  Du kommer att märka att du börjar få erektion. Erektioner är ett tecken på att du har börjat puberteten. Erektioner inträffar oftast när du är sexuellt upphetsad, din penis börjar bli större, och ökningen (den kallas ofta "att få en hård-on"), men de kan förekomma vid den mest slumpmässiga gånger. De flesta dagar kommer du att vakna upp med en erektion.
 3. 3
  En av de viktigaste tecknen på pubertet för både män och kvinnor är hår. Du kommer att börja växa brösthår, arm och ben hår, ansiktshår, och naturligtvis könshår.
 4. 4
  Dessutom kan håret börjar bli fet, så du kommer att behöva duscha och tvätta ansiktet dagligen, eftersom du kommer att börja få akne på olika ställen. Du måste tvätta ansiktet, schampo, och möjligen skick håret varje natt beroende på vad du föredrar.
 5. 5
  Du kommer att börja märka och har känslor för dem av det motsatta eller samma kön (enligt din sexuella läggning). Vilket innebär att du vill, vill-liknande, har en crush på, etc. andra människor. Detta är helt naturligt.
 6. 6
  Du kanske har våta drömmar (där du får utlösning i sömnen). Detta kan märkas i morgon om dina underkläder är något vått.
 7. 7
  Du kommer att distansera dig från föräldrar och andra vårdgivare. Din önskan om självständighet kommer att öka, eftersom du kanske vill göra saker på egen hand, med dina vänner, snarare än familjen.
 8. 8
  Du kan uppleva mycket starka känslor, som extrem vrede, fientlighet, extrem glädje, njutning etc, på grund av hormonella krisen, som sker i din kropp. Dessa erfarenheter är normalt och kommer gradvis att blekna bort.
 9. 9
  Puberteten är den process av fysiska förändringar genom vilka ett barns kropp blir vuxen kropp klarar av reproduktion. Puberteten initieras av hormon signaler från hjärnan till könskörtlarna (äggstockar och testiklar). Som svar, könskörtlarna producera en mängd hormoner som stimulerar tillväxt, funktion eller transformation av hjärna, ben, muskler, blod, hud, hår, bröst och könsorgan. Tillväxten accelererar under första halvan av puberteten och slutar vid slutförandet av puberteten. Före puberteten är kroppen skillnader mellan pojkar och flickor nästan helt begränsad till genitalierna. Under puberteten, stora skillnader i storlek, form, komposition och funktion utvecklas i många av kroppens strukturer och system. Den mest uppenbara av dessa hänvisas till som sekundära kön egenskaper.
 10. 10
  I strikt mening avser termen pubertet (kommer från det latinska ordet puberatum (ålder av mognad, manlighet)) till de kroppsliga förändringarna av sexuell mognad snarare än de psykosociala och kulturella aspekter av ungdomars utveckling. Tonåren är den period av psykologisk och social övergång mellan barndom och vuxenliv. Ungdomsåren stor del överlappar perioden av puberteten, men dess gränser är mindre exakt definierad och den hänvisar lika mycket till de psykosociala och kulturella särdrag i utvecklingen under tonåren som de fysiska förändringarna i puberteten

Tips

 • Du kan älska integritet och kommer förmodligen oroa ditt utseende.
 • Du kanske har upplevt erektioner hela ditt liv, men det betyder inte att det är något fel.
 • Du kommer att vara mycket själv medveten om din kropp allt i en plötslig, är detta helt normalt!
 • Du kommer att växa ansiktshår och kan välja att starta rakning.