Wka

Hur att växa längre lockigt hår


Har du kort lockigt hår och vill växa ut i långa, läckra lås? Får du ständigt att man måste skära, eller är det för svårt att ta hand om när du växer det ut en bit? Eller försöker du bara att maximera hårets tillväxt och hälsa? Här är några hårvård tips som kommer att sätta dig på rätt spår för att ha ett huvud av långa, friska lockar.

Steg

Hur att växa längre lockigt hår. Förstå att varje person har en "terminal längd".
Hur att växa längre lockigt hår. Förstå att varje person har en "terminal längd".
 1. 1
  Förstå att varje person har en "terminal längd". Varje person har en längd terminal hår. Hår växer under en viss tid (ungefär sju år), och då de faller ut. Eftersom människors hår växer i olika hastigheter, detta resulterar i olika längder håret kan växa. Vissa kan växa till anklarna, några till mitten av ryggen, och några bara förbi deras axlar. Om du märker att ditt hår inte kommer att växa förbi en viss längd och att ändarna är avsmalnande, har du nått sin terminal längd.
 2. 2
  Håll håret väl återfuktad. Använd ett milt schampo och återfuktande balsam. När du har balsam i håret, kamma ut knop istället för kamning efter att du skölja ur balsam. Endast schampo så ofta som behövs. Schampo torkar ofta lockigt hår genom att strippa naturliga oljor från hårbotten. Du kan fortfarande blöta håret och skick, men undvik schamponering varje dag eller ens varje tre dagar. Skrubba hårbotten med balsam är ett bra substitut för att ta bort torr hårbotten om det är ett problem för dig. Se Följ lockiga flickan metod för lockigt hår för mer information.
 3. 3
  Undvik att skada ditt hår. Om du verkligen vill växa ut håret, inte räta inte eller färga det. Det torkar ut håret och orsakar kluvna toppar. Ditt mål bör vara att växa ut friskt hår, inte ohälsosamt hår, eftersom håret blir mer glänsande och stark. Om du absolut måste använda värme styling (strykjärn, locktänger, blodryers, etc.), begränsa dig till ett visst antal gånger per vecka eller månad. Lär dig att styla ditt hår naturligt! Använd gel eller mousse och krama håret. Experimentera med olika stilar: hästsvansar, flätor och hästsvansar sida för längre hår. Om ditt hår är kort, kan du göra gris svansar och hälften upp hälften ner frisyrer.
 4. 4
  Trimma håret bara så ofta som du behöver. Om du har kluvna hårtoppar finns det inget sätt att bota dem, så måste du ha ditt hår klippa. Alternativt kan du också "damma" ditt hår. Med ett par av hår sax i handen, söka igenom hela huvudet av hår och skära av din kluvna toppar. (Det hjälper att göra detta på en tom bakgrund som en vägg.) För ditt hår att växa, måste du ge det tid. Får inte frisyrer eftersom du känner att du behöver varje så ofta. Få en klippning när dina ändar är ohälsosamt. Trimma hår gör det inte att växa snabbare. Det går bra att bara få 1/4 till 1/2 tums cut off.
 5. 5
  Skäm bort ditt hår, och ägna särskild uppmärksamhet åt ändarna. Använd djupa behandlingar eller masker hår för att fylla på fukt. Använd lite kokos eller olivolja på torra toppar. Långt hår och långt lockigt hår speciellt, har torra toppar eftersom talg eller naturliga oljor från hårbotten inte får delas ut till ändarna.
 6. 6
  Skydda ditt hår. När du detangle dina lockar, vara mycket försiktig så att inga trådar får dras och snap. Använd fingrarna eller en bred tandad kam på stora snarls. Medan torka håret med handdukar, krama eller trycka ut vattnet - inte gnugga eller muss håret eftersom detta orsakar skador. (Undvik även att använda hårtork så mycket som möjligt!) Bär ditt hår i skyddande stilar som flätor och bullar. (Kom ihåg att använda tygklädda resårer och ettor utan metallbitar.) Dessa orsakar mindre trassel. Som orsakar mindre borstning. Sedan borsta ofta orsakar skada, dessa frisyrer i sin tur orsakar mindre skada. Kom också ihåg att skydda håret från solen: bära en hatt, en bandana eller använda en produkt med solskyddsfaktor.
 7. 7
  Ät hälsosamt, och ta dina vitaminer! Hair är en återspegling av din personliga hälsa, så äta sunt, dricka tillräckligt med vatten, och motion. Du kan också ta särskilda tillägg för hår och naglar tillväxt. Plocka upp några på ditt lokala apotek. (Om du någonsin har hört någon utbrista om delar av hårväxt under graviditeten, är det på grund av tillskott i deras prenatal vitaminer.)

Tips

 • Tvätta inte håret varje dag med schampo. Försök åtminstone varannan dag med bara balsam.
 • Växer ut lockigt hår tar en hel del tålamod. Eftersom håret spolar, är det mycket mer jobbigt att växa ut än rak eller vågigt hår. Om du bli avskräckt, kamma ut håret medan det är blött och titta på längden. Om du verkligen vill ha en korrekt representation, räta håret (men inte alltför ofta!). Kom också ihåg, att långt hår lockigt hår blir mindre lockigt och längre när det växer.
 • Det finns en hel del myter hårvård ute om att växa ditt hår snabbare. Ingen av dem är sant. Hår växer i samma takt oavsett hur du tar hand om det. (Men om du bryr dig om ditt hår väl, kommer det naturligtvis vara friskare.) Din kost och kosttillskott men kan göra håret växa snabbare.
 • Ett naturligt hårfärgningsmedel som henna förbättrar faktiskt håret och återfuktar. De flesta kommersiella hårfärgningsmedel innehåller torkning ingredienser som peroxid eller ammoniak dock.
 • Bara för att håret pack har henna i det, betyder det inte att det är bra för ditt hår. Det hjälper inte alls. När växer ut håret, du vill hålla det så naturligt som möjligt, vilket innebär inga färgämnen och ingenting sådant. Ingen värme, ingen färg och inga starka kemikalier. Använd endast saker som är så naturliga som möjligt.
 • Henna är bra men inte placera den på dina rötter eftersom henna kan lossa dina rötter.

Varningar

 • Undvik skadliga kemikalier och värme vid alla kostnader. Det är ingen idé växer håret längre om det inte är hälsosamt hår.

Saker du behöver

 • Hårmousse
 • Anti-frizz spray / gel
 • Återfuktande schampo och balsam
 • Mjukgörande kräm (tillval)
 • Hår masker (valfritt)
 • Heat Protectant... Om du räta ut ditt hår eller sätta någon typ av värme på den