Wka

Hur att trösta någon som är ledsen

Det finns så många människor som av en eller annan anledning, är ledsen, ensam, och tillbringar många nätter i sina hem, bakom, och i behov av tröst. Vi vandrar på gatorna och kanske möter en, spred hans enda säng en bit kartong, ut på den hårda betongen. Han kan ha förlorat sin familj, eller förlorat sitt hem, eller hans jobb, och ändå går vi genom att ignorera honom, istället för att försöka trösta honom. Det finns lika många sorgliga människor, eftersom det finns lyckliga människor, och ändå, vi tenderar att ignorera den sorgliga, och teamet upp med glad.

Steg

Hur att trösta någon som är ledsen. Stanna och bli vän med någon som du stöter på, som är, eller uppenbarligen är i behov av, och vänskap.
Hur att trösta någon som är ledsen. Stanna och bli vän med någon som du stöter på, som är, eller uppenbarligen är i behov av, och vänskap.
 1. 1
  Stanna och bli vän med någon som du stöter på, som är, eller uppenbarligen är i behov av, och vänskap. Erbjud en hjälpande hand, ha ett öppet sinne och lyssna., Tills de har slutat tala. Tänk på ditt svar, vad kan du kanske säga upprörd personen ännu mer så. Fokusera på de personer behov. Kom ihåg att du kan lämna ett bestående intryck på alla, särskilt de som är i behov av tröst. Försöker fixa saker för andra kan vara mycket dis-ge.
 2. 2
  Erbjud dig att hjälpa till, fråga dem hur, och placera en hand på sin axel. Detta en enkel gest kan tillåta honom att känna sig mindre ensamma, men tänk på att röra måste behandlas varsamt och bäst görs endast om inbjudna att göra det eller att kontrollera att det är okej först.
 3. 3
  Vara förstående och medkännande. dem eller skylla dem, även om du känner att de borde vara. Kanske ge dem en björnkram, eller om du är säker på att de inte har något emot, att ge dem en.
 4. 4
  Tänk på dig själv, om du var i deras ställe. Kanske du kommer att möta dem i sjukhusets väntrum. Deras älskade kan ha varit i en dålig olycka, och de kan vänta sig. Sitt bredvid dem. Fråga dem vad som hände. När en person är i ett desperat behov av komfort försäkra dem att hålla hoppet och tro i deras hjärtan. Andra gånger en person kan gråta okontrollerat, är det bästa man kan göra i ett fall som detta avleda deras uppmärksamhet på något annat. Detta kommer att ge dem tid att lugna ner sig och berätta vad deras problem är. Var inte rädd för att erbjuda komfort. Kom ihåg att den enda skillnaden i att vara en god samarit agerar när ingen annan kommer. När du är klar trösta din vän, förälder, syskon, barn, make, eller en komplett total främling påminna dem om att de har gjort en ny vän eller att du alltid kommer att vara där för att ge dem ett öra och ett öppet hjärta när allt de behöver den.
 5. 5
  Innan du lämnar, fråga dem om det är något annat du kan göra eller om det finns något annat de vill prata om. Om de säger nej, säger, "Kom hit, oroa dig inte, jag är här för dig om du behöver mig." MEN, hålla ditt ord och om de behöver prata även mitt i natten, finnas där för dem, vara stödjande, lyssna, och inte agerar irriterad på dem, eller klaga på deras behov av dig.

Tips

 • Försök att ha empati och känna deras smärta.
 • Och, naturligtvis, lyssna, verkligen lyssna på deras ord, innebörden bakom dem.
 • Erbjud en förståelse, för dem som verkar vara ifred. Ett leende hjälper dem veta att du bryr dig.
 • Be andra om sina personliga problem, kan locka dem. Om de ser ut som om de föredrar att vara ensam, närma er då inte dem. Vissa människor gillar att vara ensam när de är ledsna, och det är okej. Om så är fallet, måste bara låta dem lösa det själva.
 • Var försiktig när du närmar dig någon som bor på gatorna. Inte alla främlingar välkomnar en strategi.
 • Tillbringa tid med dem så mycket som de behöver, eller få tid för dem, så länge som 2 eller 3 timmar om du tror att de kommer att behöva det.
 • Låt personen lite tid ensam, speciellt när en släkting har just dött. Det är inte varje dag som du förlorar någon. De som har, behöver tid att komma över det. Det kommer att påverka dem under hela deras liv, men de kommer att bli tillsammans igen.

Varningar

 • Tvinga aldrig någon att berätta vad som är fel, eller bli upprörd med dem för att inte berätta. När de är redo att berätta för dig, kommer de. Du måste förstå att de kan behöva lite privatliv, och respektera dem nog att låta dem ha det.
 • Om de inte vill ha din hjälp just nu, inte ge det till dem. De kan få galna, ovanpå upprörd.
 • Vissa människor har personliga rymdfrågor, så om det är en person som du inte känner så bra, fråga innan du dem.
 • Oftare än inte, de behöver bara ett sympatiskt öra. Försök inte att erbjuda rådgivning eller din åsikt, eller försöka fixa det åt dem. Bara vara där, vara stödjande, vara medkännande, känsliga för sina känslor, vara sympatisk och empatisk. Även gråta med dem, var inte rädd för att känna deras smärta och gråta med dem. Ibland hjälper det dem att må bättre att veta någon bryr sig, är det, förstår och känner deras smärta. Men försök inte att tvinga dig själv eller dem att gråta.
 • Döm inte, eller över-utvärdera.

Saker du behöver

 • Kärlek
 • Medkänsla
 • Sympati
 • Empati
 • Oro
 • Courage