Wka

Hur att snöra stövlar

Kanske du aldrig har ägt stövlar innan, eller kanske du vill ha några tips om unika stilar av boot snörning. Snörning stövlar liknar snörning skor, men extra rummet tillåter några fler alternativ. Denna artikel kommer att lära några av grunderna och några extra blickar för dina stövlar.

Steg

Hur att snöra stövlar. Starta snörning bagageutrymmet.
Hur att snöra stövlar. Starta snörning bagageutrymmet.
 1. 1
  Välj boot spets. Troligtvis har du en lång par stövlar, men se med vilken typ av stövlar du äger, få rätt längd skosnören. Ställ en försäljning kontorist för råd eller läs på förpackningen för att avgöra rätt längd boot spets.

Diagonal spets metod

 1. 1
  Starta snörning bagageutrymmet. Börjar vid botten, satte snören genom utsidan av öljetter. Dra skosnören upp vertikalt så långt de går att säkerställa att de är ännu.
 2. 2
  Korsa första spets diagonalt över tungan och sätt in den andra öglan från utsidan in.
 3. 3
  Fortsätt att snöra, var noga med att alltid sätta ena före den andra för att hålla mönstret uniform tills toppen av stöveln är nådd.
 4. 4
  På toppen, antingen knyta skosnören i en båge och tuck öglorna och slutar i, eller fästa ändarna och stoppa in, så att det inte ser rörigt.
 5. 5
  Gör samma sak för den andra stöveln, bara se till att sätta den motsatta spetsar sida sida korsade över toppen för att göra en symmetrisk look.

Rakt över spets metod

 1. 1
  Starta skosnören på samma sätt som för diagonala skosnören, men istället för att korsa spets över tungan, ta det under nästa ögla upp på den sidan och infoga den ut och in på det tredje hålet nerifrån.
 2. 2
  Korsa spets över tungan och sätta den utanför-in direkt från hålet den kom ifrån.
 3. 3
  Ta den andra spetsar från botten hålet och ta upp det underifrån i öglan direkt ovanför den första. Sätt i spets insidan ut och föra den horisontellt tvärs till det andra hålet på den andra sidan.
 4. 4
  Sätt spets utanför-in och ta den under igen, hoppa över hålet som den andra sidan spets kommer att gå in.
 5. 5
  Fortsätt att snöra till toppen. Den andra stöveln kan göras på samma sätt.

Tips

 • Om du väljer att binda upp dina skosnören, kommer du inte att kunna få få dina stövlar iväg utan en stor insats.
 • På grund av det sätt spetsad stövlar passar, kan de gnider hälarna. Du kan köpa häl skär (bra) för att hålla fötterna från att flytta runt så mycket inne i stövlarna.
 • Om du äger en katt, sätta katten utanför rummet innan snörning eller unlacing dina stövlar. De försöker "hjälpa" genom att jaga snören.
 • Silver skosnören ser bra ut med svarta stövlar.
 • Spetsad stövlar tar en hel del arbete för att sätta på eller ta av så om du ont om tid, vakna upp tidigare för att ta itu med dina stövlar. Det gäller särskilt för knähöga stövlar, eftersom det kan ta ända upp till 5 minuter (per boot) att snöra upp dem.
 • Om du snöra skorna rakt över, kommer skosnören hamna på samma sida i toppen. Bara knyta en snabb överhandsknop, tuck dem in, och du är redo att gå.