Wka

Hur att skilja ditt missbrukande make

Den mentala delen av missbruk är smygande. Om din man är kränkande, behöver du inte ha hans tillåtelse att få skilsmässa. Vad du behöver göra är att lära sig att skilja hans put-downs och kontroll från verkligheten, vara mycket försiktig med din egen fysiska och psykiska säkerhet, och vara beredda att ge upp en viss trygghet.

Steg

Hur att skilja ditt missbrukande make. Berätta för din man att du har rätt till dina egna val.
Hur att skilja ditt missbrukande make. Berätta för din man att du har rätt till dina egna val.
 1. 1
  Berätta för din man att du har rätt till dina egna val.
 2. 2
  Fundera över var du vill åka och vad du vill göra. Ha en plan. Det är inte fel att ha drömmar och tro att du är värd att ha ett bra liv. Dela upp det i hanterbara steg: på kort sikt (komma bort på ett säkert sätt) och på längre sikt (få ett hyggligt jobb, vad som helst...).
 3. 3
  Hitta en kvinnojour eller kvinnocenter med människor som kan ge dig råd diskret. Vissa platser kommer att hjälpa dig även om du har barn, men de flesta kommer åtminstone vara ledningar till andra myndigheter som kan hjälpa till. De kanske kan sätta dig på rättshjälp källor som kan få dig en advokat. De kommer att veta om program arbetsträning om du behöver en. De kanske kan hjälpa till med barnomsorg eller en övergångsperiod bostad där du ska vara borta och tryggt.
 4. 4
  Förbered utan att berätta din man eller någon som kan berätta för honom. Var smart nog att inte ens ge honom subtila ledtrådar. Inte cirkel inte skyddsrummet telefonnummer och lämna det vid telefonen! Om du tittar upp en plats på nätet, se till att ta bort det från din historik filen innan du loggar ut.
 5. 5
  Få rådgivning. Skyddsrummet / kvinnors centra kommer att ha leder på det också. När du missbrukas, är din självkänsla så förstörda att ditt resonemang är bristfällig. Du måste lyssna på någon som vet om sådana saker och vara beredd att ta deras råd. Visst, även de människor gör misstag ibland, men du måste lära dig att sätta din egen välfärd # 1 på listan och det innebär att släppa taget om vad förövaren har "sålt" dig att hålla dig under tummen. Låt honom inte ta över ditt liv.
 6. 6
  Kom ihåg att detta är ditt liv som står på spel. Om han är fysiskt missbruk, det är väl etablerat att nivåerna av våldet kommer att trappas upp. Visst, lovar han att det aldrig kommer att hända igen, och du har en fin tid för lite, men de cyklar alltid upprepar sig. Efter stryk du kan hamna permanent ärrad eller hjärnskadade eller lemlästade eller ens död. Vilken nytta kommer hans löften att vara då? Om du är osäker på om du kommer att vara säker när du lämnar du kan begära ett skyddande order från domstolen. Detta är en ordning som säger att din make inte kan vara inom ett visst avstånd från dig och eventuellt dina barn. Du bör kontakta den lokala polisen eller län advokatbyrå för att ta reda på hur man ansöker. Du behöver bevis på våld, om din svurit uttalande av tidigare händelser i allmänhet fungerar. Men precis som hans löfte, kan en skyddande syfte skyddar inte dig. Även om du kan ringa polisen om han bryter mot order och de kommer att hjälpa dig, om han bestämmer sig för att bryta mot order kan det vara för sent. Löften och papper bör aldrig ersätta sunt förnuft.

Tips

 • Tipsa en vän om övergrepp och har en kod så att de vet när man ska ringa polisen.
 • Det kommer att gå lättare om du lämnar med en plan, en plats att gå redan uppradade, etc. Men om du känner dig som om du är i fara, tveka inte, KÖR!
 • Var realistisk. Ta ansvar. Var inte ett offer. Tro på dig själv: söka professionell rådgivning med en psykolog, kan du lära dig nya sätt att leva och återhämta sig. Ge dig själv tid.
 • Har en vän eller familjemedlem (utanför hemmet) hålla en kalander för att spela in vad som händer. Visa dem om du har blåmärken och inte dölja det. Detta är vad som verkligen säger juryn vad som händer.
 • Om du har familj du litar på att hjälpa, mobilisera deras stöd för. Du kan skämmas över dina val och ovilliga att be om hjälp, men fråga ändå. Om de inte kan eller inte kommer att hjälpa, låt inte det hindra dig.
 • Kontrollera att du har en lista med viktiga nummer i din plånbok, eller lagra viktig information om en Yahoo! (eller liknande) konto där du kan nå den någonstans. Antar att du inte kommer att kunna gå tillbaka hem för att plocka upp något när du gör paus.

Varningar

 • Även om du tror att din förövare älskar dig, och du älskar honom, är den enda lösningen att ta bort dig själv från situationen. Du behöver inte "fixa" missbrukare.
 • Ring polisen om du fysiskt misshandlade. Först måste du upprätta en dokumentation av övergreppen. Myndigheterna vet också var du kan gå för att komma undan. ALDRIG stå ut med våld. Det eskalerar alltid och kvinnor dör.
 • Ditt liv kommer inte att vara perfekt när du komma undan. I Europa har vi inte tar hand om vår egen särskilt väl. Sociala program som kämpar för att hålla sig flytande. Du kanske inte att kunna leva ekonomiskt på det sätt du brukade. Men du kommer att leva.
 • Inte heller under några omständigheter låta skrifterna, skrifterna lärare etc. få dig att tro att Gud skulle Bibeln etc. alltid fördöma dig för skilsmässa en missbrukare. Om de försöker övertyga dig bibliskt inte skilsmässa vänligen bevisa att de har fel.