Wka

Hur att rulla upp långa ärmar på en klänning skjorta

Ibland en klänning skjorta är för dressat för ett visst tillfälle, eller kanske dess alldeles för varmt för långa ärmar. Rulla upp ärmarna kan göras för att se avslappnad och snyggt, beroende på vilken look du är ute efter. För det snyggt, enhetligt valsade utseende, behöver du inte lägga i för mycket ansträngning.

Steg

Hur att rulla upp långa ärmar på en klänning skjorta. Knäppa upp manschetterna och eventuella mindre knappar som går upp ärmen.
Hur att rulla upp långa ärmar på en klänning skjorta. Knäppa upp manschetterna och eventuella mindre knappar som går upp ärmen.
 1. 1
  Knäppa upp manschetterna och eventuella mindre knappar som går upp ärmen.
 2. 2
  Håll en av de uppknäppta ärmar framför dig av manschetten. Skjortan ska hänga löst.
 3. 3
  Håll manschetten så att den sprids öppet, med öppningen mot dig.
 4. 4
  Vik manschetten utåt in i en tredje. Gör detta som om du vika det på mitten, men bara göra det på en tredjedel märket. Detta kommer att lämna en tredjedel av den vikta manschetten, och två tredjedelar kvar.
 5. 5
  Vik manschetten igen, så de återstående två tredjedelarna utgör rullen på hylsan.
 6. 6
  Upprepa 5. tills du når önskad längd för hylsan. Vid varje veck stopp och sträcka ut rullen, och se till att hylsan inte bunching och att det är allt ännu.
 7. 7
  Följ samma procedur för den andra ärmen.

Tips

 • Håll två rullas upp delar av hylsan tillsammans för att se till att de har samma storlek och tjocklek.
 • Styvare tröjor är lättare att rulla ärmarna på. Silkier eller mjukare tröjor kan ta några försök.
 • Du kan kontrollera att båda ärmarna är samma längd genom att hålla ihop dem, och kontrollera om axelsömmar laguppställningen.
 • Det är bäst att göra detta på natten innan du behöver ha på sig skjortan, så rulla upp ärmarna när du har bråttom kan resultera i lumpen och ojämn utseende.
 • Kaffe / trycka på tröjan innan rulla upp ärmarna är enklare än strykning efter. Se till att du stryka ärmarna även om du kommer att rulla dem.
 • Variera storleken på den initiala veck på manschetten för en tjockare / tunnare rulle. Vissa tröjor har större muddar än andra så att du kan behöva använda trial and error för att få storleken på rullen du vill.

Varningar

 • Fransk manschett (eller dubbel manschett) tröjor kan ge dig mer problem och rulla upp manschetterna kan permanent öka dem. Dessa typer av tröjor i allmänhet anses mer formell än den genomsnittliga klänning skjorta. Så tänk två gånger innan du viker manschetterna.