Wka

Hur att rengöra gamla smycken och föra tillbaka gnistan och skina

Face it. Även den vackraste smycken kan ofta få tråkigt, smutsigt och omodernt. Men det finns en snabb lösning på detta dilemma. Du ska bära dina stenar igen på nolltid!

Steg

Hur att rengöra gamla smycken och föra tillbaka gnistan och skina. Inspektera stenarna (med handskar om så behövs).
Hur att rengöra gamla smycken och föra tillbaka gnistan och skina. Inspektera stenarna (med handskar om så behövs).
 1. 1
  Inspektera stenarna (med handskar om så behövs). Oavsett vilken typ av sten har det, måste du se till att det inte är löst innan du rengör pjäsen. Ta ditt finger eller en hårnål (alla små spetsiga föremål) och försöka se om du kan vicka varje sten runt i sin inställning.
 2. 2
  Kontrollera att det inte finns någon folie på baksidan av stenen. Om det finns, inte sänkas ned i vatten. Det kommer att förlora sin folie.
 3. 3
  Gör ett test rengöring. Om din pjäs har små, folie-backed stenar, måste du försiktigt torka toppar av stenar med en fuktig trasa, försiktigt att inget vatten sipprar ut på monteringen.
 4. 4
  Rengör bit. Förutsatt att det inte finns några folie-backs och stenarna är alla säkra, måste du ändå fortsätta med försiktighet i detta skede. Testa minsta slutet av stycket genom nedsänkning i en lösning av 1/2 kopp varmt vatten, 2-3 droppar diskmedel och ett par droppar ammoniak.
 5. 5
  Ta slutet av lösningen och försiktigt skrubba med en mjuk tandborste och skölj slutet under varmt kranvatten. Var noga med att inte låta vattnet flyga till resten av pjäsen.
 6. 6
  Torka slutet och inspektera igen. Är det glansigare? Är stenarna okej? Om så är fallet, kan du fördjupa hela verket och använda din tandborste för att lossa smuts och skölj pjäsen under varmt vatten. Upprepa efter behov och torrt.
 7. 7
  Använd tandpetare och pipecleaners för riktigt skiner mellan stenar.

Tips

 • Försiktigt torka dina smycken med en fuktig trasa på en regelbunden basis kommer att förhindra behovet av att djupt rengöra.
 • Gör en Gemstone Remedy renare hem med diskmedel. Sök på Internet efter "Gemstone Cleaner Home Remedy"
 • Gör Sparkling Diamond Potion med vatten och ammoniak, och lämna det över natten. Sök på Internet efter "Sparkling Diamond Potion"
 • Det är en bra idé att förvara smycken i en lufttät baggy om du inte bär den som ofta. Detta är särskilt viktigt med silver, som tenderar att oxidera eller bli mörk i luften.
 • Om du har ett rouge trasa, använd detta för att försiktigt polera metallytor

Varningar

 • Använd aldrig blekmedel på smycken eftersom det tenderar att göra det mörkt speciellt silver.
 • Undvik nedsänkning folie tillbaka smycken-det kan fräta bort folien.
 • Undvik att rengöra ett smycke som har lösa stenar.