Wka

Hur att övervinna ensamhet när omgiven av människor

Är du en av dem som kan gå någonstans och ha någon att prata med inom fem minuter, men innerst inne fortfarande känner? Det kan krossa ditt hjärta! Studier har visat att människor (särskilt kvinnor) som känner sig ensam även i sällskap med andra är på en mycket högre risk för hjärtsjukdom. Här är några sätt du kan hantera dessa känslor av så att du kan få friskare relationer, samt ett friskt hjärta.

Steg

Hur att övervinna ensamhet när omgiven av människor. Förstå att det är kvaliteten som räknas, inte kvantitet.
Hur att övervinna ensamhet när omgiven av människor. Förstå att det är kvaliteten som räknas, inte kvantitet.
 1. 1
  Förstå att det är kvaliteten som räknas, inte kvantitet. Det spelar ingen roll hur många människor du känner, men hur väl du känner dem. Och ännu viktigare: hur väl de känner dig. Eller om de verkligen känner dig alls.
 2. 2
  Förstå dig själv. Vi har alla vår beskärda del av sorger och sår som vi växer upp. När vi når fyrtio, kommer vi att ha förlorat den öppenhet som vi hade som en fyra-åring, som vi lärt oss att inte låta vissa saker kommer till oss längre. Det är bara naturligt. Men det är annorlunda när du har stängt ner till en sådan grad att man har blivit oförmögen att verkligen få "kontakt" med andra människor. Du blir i själva verket inlåst inom dig själv.
 3. 3
  Ta reda på vad som låst upp dig i första hand. Kanske du har missbrukat eller försummas av de människor som var tänkt att ta hand om dig. Kanske du blev mobbad eller lämnas ut av dina klasskamrater. Kanske du känner dig otillräcklig på grund av fysiska eller psykiska funktionshinder, ditt kön, ras eller social bakgrund. Dessa händelser och känslor kan få allvarliga konsekvenser som man måste ta itu med. Den goda nyheten är: du behöver inte kämpa denna kamp ensam.
 4. 4
  Sök hjälp. Hitta en terapeut för att prata om vad som hände. Ja, det verkar orättvist att du måste söka professionell hjälp när de spökar bördor som förstör ditt liv är inte ditt fel. Du försökte hjälpa alla, oavsett det faktum att du inte var en professionell. Om du börjar berätta ditt livs historia till vem som helst, kommer du att hamna på gnäll och klaga en. Ni vet av erfarenhet att det är ett enormt sväng.
 5. 5
  Sluta förväntar människor omkring dig att nå ut. Om du har märkt att du känner dig ensam när du är omgiven av människor, har du förmodligen anständiga sociala färdigheter redan, därav att vara omgiven av människor, men dessa anslutningar saknar intimitet. Förutom att vara inlåst inuti, kan du också räkna med andra människor för att inleda något som skulle fördjupa förbindelsen, som märker när du känner dig nere och insistera på att du pratar med dem om det så att de kan hjälpa till. Istället lära sig att säga ifrån och be om hjälp. Säga saker som "Hej, jag går igenom en grov plåster. Kan vi prata om det? Jag tror att kommer att få mig att må bättre."
 6. 6
  Vara lite mindre känslig. Samma sak nämns i föregående gäller dig. Om du hittar du alltid plocka upp någon annans humör, säger saker som: ".? Du ser inte så glad idag Är något fel", måste du lära dig att inte vara alltför känslig för alla andras mycket, i den utsträckning som du försummar själv. Varje relation är en ömsesidig process, och varje mogen vuxen bör kunna låta dig veta när de mår dåligt, snarare än förväntar dig att gissa hela tiden.
 7. 7
  Lär dig att säga nej. Ibland känner vi oss ensamma, eftersom vi känner används och objektifieras. Kanske är du en god lyssnare, och människor alltid tycks gråta på din axel. Och när de är klara gråter, beger de ut att ha kul med andra människor. Ouch! Det gör ont! Så nästa gång någon vill gråta på din axel, rakt på sak berätta något. Detta kommer att få dig att känna som om du är oförskämd, men du är bara att stå upp för dig själv. Du kan förlora vänner över detta, men de var inte dina vänner till att börja med. De var bara räknar på dig att lyssna på deras gnäll och klaga. Du måste göra plats i ditt liv för människor som bryr sig om dig, och vem kan ha djupare relationer med dig.
 8. 8
  Var snäll mot dig själv. Om du känner dig lycklig, du ser glad. Och glada människor locka andra människor.
 9. 9
  Öppna upp. Detta är den skrämmande del. När du öppnar upp för andra människor, är du garanterad att ha lite mer sorger och ont. Men det är egentligen det enda sättet att ansluta, och fördjupa relationer. Börja prata: om vad du gjorde förra helgen, filmer du såg, böcker du läst... Och när du känner dig bekväm, börja gräva djupare.

Tips

 • Att vara i kontakt med andra människor betyder inte att vara utan kontakt med dig själv. När du är på en tillställning själv, och du märker att du är bekväm bara sitter där och tyst smuttar på din drink, det är bra.

Varningar

 • Om du upptäcker att att öppna upp, du pratar mycket om negativa saker, kommer du att avskräcka folk. Läs Hur kan man vara optimistisk.
 • Att vara ensam och att vara ensam är två olika saker! Förena klubbar och aktiviteter kommer inte att lösa problemet om du är ensam. Det kommer bara att bära ut dig.
 • Var snäll mot dig själv låter som den "bli din egen bästa vän" kliché, som ledde dig till att bli din egen enda vän. Och det är vad du vill undvika. Men faktum är: om du inte behandlar dig väl, varför skulle någon annan?