Wka

Hur att läka relationer efter fusk

En affär av något slag kan ha en förödande effekt på en relation. Även om vanlig missuppfattning är att den mest drabbade personen är den som blev lurad på, men det är inte alltid sant. Den person som fuskat har en hel del personliga förändringar för att göra om han eller hon väljer att fortsätta att vara en bidragande partner i relationen. Detta helande process är en känslomässig en och tar några riktiga arbete från båda parter. Försoningsprocessen och ha en sund relation är svårt men det är inte omöjligt att uppnå.

Steg

Hur att läka relationer efter fusk. Bestäm om förhållandet är värt att spara.
Hur att läka relationer efter fusk. Bestäm om förhållandet är värt att spara.
 1. 1
  Bestäm om förhållandet är värt att spara. Gör en lista över skäl för dig att bo ihop, eller inte. Skälen för försoning kan skilja mellan två personer som bara går, i motsats till dem för ett par som har varit gifta i 20 år. Längden eller allvaret i relationen gör inte smärtan lättare att hantera.
  • Fundera på varför du vill bo. Många människor kommer att stanna i destruktiva relationer eftersom de är rädda vid tanken på att vara ensam eller för att de känner att de inte kan hitta en annan person som vill vara med dem. Detta beslut kan också bero på om detta är första gången fusk har ägt rum eller om det har blivit ett återkommande beteende.
  • Tänk på vad du förväntar dig av relationen. Matrisen av förhållandet kommer att naturligtvis förändrats, åtminstone för en stund. Inte bo med en otrogen partner helt enkelt av konkurrensen, det är inte en situation där bättre man eller kvinna vinner. Fall inte i den destruktiva mönster där du alltid känner att du måste kämpa för er relation.
 2. 2
  Prata om känslor och vara villiga att lyssna. Vara beredda att göra jobbet. Det finns en hel del att lösa när man hanterar otrohet i en relation. När du har blivit lurad på, är det första som du kanske vill veta varför. Det är viktigt att inse att du kanske aldrig veta anledningen till din partner otrogen mot dig.
  • Om du har blivit lurad på, är det viktigt att berätta för din partner hur du känner om situationen. Hålla på dessa känslor kommer inte att hjälpa. Din partner behöver veta hur hans eller hennes handlingar har påverkat dig. Du kommer att ha känslor av smärta, svek, skam, ilska och ren ilska. Det finns faser som du kan gå igenom så långt som dina känslor berörs. Till en början kommer du att känna dig sårad och du får gråta. När den första chocken av situationen har lagt sig, kommer du vill veta varför och du kan även känna lust att internalisera situationen, vilket innebär att du kan se att skylla dig själv. Nästa fas är oftast ilska. Dessa känslor är helt naturlig och förväntad och du kan även bläddra igenom dem flera gånger och uppleva mer av vissa känslor än andra under läkningsprocessen.
  • Om du är den part som var otrogen, vara beredd att lyssna på din partners känslor. Gör inte ursäkter eller försök att underbygga dina handlingar. Att försöka göra ursäkter kommer inte bara att orsaka ytterligare smärta för din partner, men det kommer också att göra situationen värre, gör avstämningen ännu svårare. Berätta inte din partner vad han eller hon gjorde fel att köra dig att fuska. Du gjorde valet att fuska, och det är inte något som du var tvungen att göra.
 3. 3
  Tänk på att fusk är ett symptom på problemet. Ofta människor gör misstaget att märka handlingen att otrohet som den viktigaste frågan. Men i de flesta relationer, är fusk bara ett symptom på en djupare rotad fråga. För att göra din relation till en framgång, måste du jobba på det hela tiden och tala om vad det verkliga problemet är som tog dig till den plats du befinner er.
  • Det är där ärlighet verkligen kommer in i bilden. Prata om de saker som du kände som ledde dig att avvika från den relationen. Förstå att dessa skäl är inte ursäkter, men de är orsaker som måste utforskas. Till exempel, om du kände försummade på något sätt eller kände att din partner inte var tillgiven, som kan ha varit anledningen till att du tittat på andra håll för denna uppmärksamhet.
  • När du räkna ut vad de djupare frågorna är, tänk på vad du skulle ha gjort annorlunda. Till exempel, istället för att söka uppmärksamhet utanför din relation, kanske du kunde ha pratat med din partner om dina känslor och planerade att spendera lite extra tid med dem.
 4. 4
  Ta ansvar. Ta ansvar för dina handlingar. Det är alltför lätt att lägga skulden, speciellt när det kommer till frågor av hjärtat. Ta ansvar för dina handlingar som orsakade förhållandet att komma till detta stadium. Kom ihåg, även om dina handlingar var en reaktion på något som hänt, var det ditt beslut att gå den väg du gjorde. Oavsett hur mycket du kanske vill tro att din partner knuffade dig i armarna på en annan, igen, det var ditt val att fuska.
 5. 5
  Förlåta och glömma. En av de integrerade delar av försoning är att förlåta. När du har fattat beslutet att stanna kvar i relationen, du måste vara rättvis. Du kommer bli sårad under en lång tid och de sjuka känslor kommer inte att försvinna över en natt. Men det är inte rättvist att kasta affären i din partners ansikte veckor, månader och år senare.

Tips

 • Om du hittar dig själv att engagera sig känslomässigt med någon annan än din make klippa det kort... eftersom du ger hopp, och låta dig själv att så småningom agera på känslor ny och gammal du kan säga saker och göra saker baserat på känslor exklusive logik alla tillsammans i slutändan du skadar dig själv och alla berörda parter.
 • Testa inte dina gränser för att se vad du kan komma undan med. säger att det är "en kille sak" bara kommer att göra henne att tänka på varför hon försökte arbeta med detta till att börja med. Vet också att det är mycket värre att fångas ljuga för att undvika ett argument. Förtroende är målet, berätta sanningen... Oavsett.
 • Återuppbygga förtroendet i relationen kommer inte att bli en lätt bedrift och tar massor av arbete på båda dina delar. Detta arbete måste vara konsekvent. Det kommer att komma bakslag och hårda situationer som kan infinna sig under denna läkningstiden men det är alla en del av tillväxtprocessen.
 • Bestäm om du verkligen vill det förhållande speciellt när du är gift och med barn.
 • Om du upptäcker att du inte kan släppa affären, kan du behöva överväga andra alternativ. Det är inte rättvist att någon av er att genomlida ytterligare olycka på grund av en redan sårande affär. Beslutet är ditt.
 • Om det inte fungerar, bara säga förlåt och gå därifrån. Detta kommer att öka din chans att få henne tillbaka!

Varningar

 • JUST Säg inte "låter komma tillbaka igen" och anser ni två tillsammans igen. Dess mer än bara att eftersom fusk är en av de oförlåtliga saker.