Wka

Hur att hitta din perfekta hårfärg

Att vilja växla upp ditt utseende men inte vill sluta med en katastrof? Här är hur man hittar en perfekt färg för att matcha dina egenskaper och hudton och göra ditt hår ser fantastiskt.

Steg

Hur att hitta din perfekta hårfärg. Använd internet för att hjälpa till att hitta rätt färg för dig.
Hur att hitta din perfekta hårfärg. Använd internet för att hjälpa till att hitta rätt färg för dig.
 1. 1
  Bestäm din hudton. Hitta din hudton är nyckeln till att ha din komplimang hårfärg din hudton, och är en stor faktor. Välja en icke matchande färg kommer att kollidera med din hud, funktioner, och ser onaturligt. Är du en kall eller varm tonas personen? Om din nakna (inget smink) hud ser gult eller gyllene bredvid vitt papper, är din hudfärg "varmt". Typiskt varma tonas människor har gyllenbrun, Grön, grön, blå eller turkos eller Hazel med guld eller bruna fläckar. Dessa människor har i allmänhet som sina naturliga hårfärger: djupt brun med guld eller röda höjdpunkter, Röd, Strawberry blond, grå med en gul cast, naturliga gyllene blond.
  • Om din hudton ser ljus-rosa eller blå-röd, är din hudfärg "cool". Typiskt cool-tonas människor har djupa brun eller svart-brun, grå, blå eller mörkblå, Hazel med vit, grå eller blå fläckar. Deras naturliga hårfärger är oftast blå svart, Djupaste kaffe brun, Medium Ash Brown, Medium gyllenbrun, Dishwater blond, Salt och peppar, eller Platinum Blonde.
  • Varma färger: Du hittar mörka, varma bruna, kastanjer, rik gyllene brunt och rödbrunt, varmt guld och rött höjdpunkter, och gyllene blonda nyanser ser bäst på dig. Alla färger som har röd-orange eller guld bas ser bra ut på dig. Markering är ett bra sätt att lägga varma toner i håret. Markera med gyllene blondiner, koppar strimmor, gyllenbruna nyanser. Du bör undvika blått, violett, (beige) och aska baserade baserade hårfärger som "tvätta bort" din hudfärg.
  • Om du är cool-tonas: Naturligt coola människor bör undvika guld, gult, rött och brons toner i hårfärg. Dessa varma toner har en tendens att göra att du ser urtvättade ljudutgång.Produkten bästa nyanser hårfärg för en sval tonad personen är shinny korp-wing svarta, kall aska brunt, coola blondiner i olika nyanser, från mink till platina och isiga vita. Höjdpunkter bör vara vete, honung, taupe eller nyanser aska. Håll dig till neutral, aska och beige baser när man väljer en hårfärg. Du är också turen att kunna bära många spännande "onaturliga" hårfärger som läppstift eller körsbär röda och Burgundies.
 2. 2
  Använd internet för att hjälpa till att hitta rätt färg för dig. Många webbplatser ger dig möjlighet att sätta på olika frisyrer på en bild för att se vilken du ser bäst med.

Tips

 • Afrikansk européer, och oliv tonas människor bör vanligtvis undvika blondin eftersom det kommer oftast se onaturligt.
 • Bara för att en hårfärg är i din "tonen" inte exakt betyder det kommer att definitivt att passa dig perfekt.
 • Ibland går för höjdpunkter kan vara bättre än att ändra håret helt blont på en gång.
 • Om du är en person som inte kan hålla underhållet på din nya hårfärg bara ändra det några nyanser så att den inte kommer att behöva recolored som din root kommer att smälta in i det!
 • Använda färg-Protectant schampo kan hjälpa mörkt hår från blekning.
 • Semi-permanent hårfärg är bra för att gå mörkare utan att så mycket skada.
 • Inse innan du färgar ditt hår som det kommer att ta ett tag att växa ut igen och det kräver underhåll för att inte bli oattraktiv återväxt

Varningar

 • Du bör alltid gå till en salong när man går 2 + nyanser skiljer sig från din nuvarande hårfärg.
 • Aldrig gå från mörkt till blont utan att gå till en salong, kommer du att hamna orange!
 • Skick och trimma håret och undvik att använda värme för att främja skadan! Det är roligt att ändra din hårfärg, men det kan vara mycket skadligt!