Wka

Hur att hålla sig varm efter duscha på vintern

Har du fruktar slutet av din varm dusch eftersom du vet att du kommer att vara frysa när du öppnar dörren / ridå? Oroa dig inte för här är några användbara steg för dig att följa så att du kan njuta av din duschar på kalla dagar.

Steg

Hur att hålla sig varm efter duscha på vintern. Se till det varma vattnet är på.
Hur att hålla sig varm efter duscha på vintern. Se till det varma vattnet är på.

Ånga och handdukar

 1. 1
  Se till det varma vattnet är på. Du vill inte att kliva in i en dusch som sprutar iskallt vatten över dig.
 2. 2
  Ta både hår handduk och kropp handduk in i badrummet och hänga dem över dörren till dusch båset eller gardin järnväg. Om du lämnar dem utanför duschen, måste du öppna dörren för att komma åt dem och den kalla luften från utanför duschen kommer frysa dig!
 3. 3
  Ha din dusch och tvätta håret. Medan du kan njuta av varmt vatten mer, torkar ut huden.
 4. 4
  Det kommer att finnas massor av ånga när du är klar. Detta kommer att hålla dig varm. Ta håret handduk ner från skenan och pressa vattnet ur håret. Häng handduk över huvudet. Detta kommer att hålla någon värme som kunde fly från ditt huvud, fångade nära kroppen fortfarande.
 5. 5
  Svep in dig i din handduk innan du kliver ut ur duschen.

Gradvis kylning

 1. 1
  Ta en trevlig varm dusch som du normalt skulle.
 2. 2
  Lämna varma handdukar utanför duschen.
 3. 3
  Några minuter innan du kommer ut, vrid långsamt ner vattnet, så det är svalare.
 4. 4
  När du kommer ner till att vattnet är kallt / ljummet, men inte varm eller kall, komma ut och kliva in kylan kommer att bli mycket mindre av en chock.

Vatten så varmt som du kan stå ut med det

 1. 1
  Nära slutet av din dusch stänga av vattnet upp så att det är riktigt varmt, vara noga med att inte bränna dig, men gör det varmt nog så att du vill att det ska vara kallt. Värmen kommer att förbli med dig tillräckligt länge för att snabbt handduk torkar och få in dina kläder eller Pyjamas.

Is i en kopp

 1. 1
  Innan din dusch, ta en halvfull kopp is.
 2. 2
  Börja suga på några kuber av is några minuter innan din dusch är över. Detta kommer att göra din "insida" känns svalare, så din hjärna luras att tro att genom jämförelse med den yttre miljön, du är varmare än du egentligen är.

Dörr på glänt

 1. 1
  Just innan du hämtar ut ur duschen, öppna dörren dusch. Du kommer att känna en liten chill, men när du får ut ur duschen, kommer du knappt känna kylan. Ett annat sätt att göra detta är att lämna dörren på glänt under hela duschen - det kommer att jämna ut temperaturen för dig både in och ut ur duschen.
  • Denna metod kan ånga upp badrummet snabbt om du inte har ett bra ventilationssystem.

Tips

 • Se till att du är torr innan du är ut ur duschen. Annars vattnet på huden avdunstar, ta din kroppsvärme undan med det.
 • Drapera dina kläder över ett element i några minuter för att värma dem. Var noga med att hålla ett öga på dem, eller de kan brinna.
 • Dina handdukar bör vara varm och torr innan användning. Försök att sätta dem i torktumlaren precis innan du duschar, men vara medveten om att detta är miljöskadliga eftersom torkar är extremt hög i elanvändningen.
 • Spraya ner insidan av duschdraperi med en handhållen dusch munstycke med mycket varmt eller hett vatten. Då det inte blir kallt om du borstar upp mot det.
 • Lägg en värmare på ett säkert sätt och ha dörren stängd för att hålla badrummet som en bastu.
 • Täta duschdraperi till väggarna och botten för att stoppa kall luft från att läcka in i duschen.
 • Försök att koppla ur när du duschar. Detta håller fötterna varma, åtminstone. Vänd avloppet öppet när du stänger av vattnet, och du kommer att ha gott om tid att torka av med varma fötter.
 • Som ett alternativ som kanske inte fungerar för alla, leta upp en Google artikel som beskriver hur man anpassar sig till kylan. Det kan vara ett problem som fixerar sig själv! Ha lite mod!
 • Undvik att hålla vattnet riktigt varmt hela tiden, slå ned nära slutet.
 • Försök att sätta en isbit i munnen. Detta kommer att bidra till att minska chocken av kallare luft.
 • Försök att sätta dina kläder på en varm ångande badrum.