Wka

Hur att bestämma din personlighet

Har du någonsin undrat varför du inte får tillsammans med vissa människor? Det kan mycket väl bero på att du har en annan personlighet än dem. Det finns fyra personlighetstyper. Nedan får du veta vilka ni är.

Steg

Hur att bestämma din personlighet. Extraverta är mer sannolikt.
Hur att bestämma din personlighet. Extraverta är mer sannolikt.

Introvert eller utåtriktad

 1. 1
  Gör dina val. Ta reda på om du är en introvert eller extrovert. I detta avsnitt läsa listor över drag av extroverts och introverta. Analysera dina val för varje egenskap och så hur den ena passar dig?
Extraverta är mer sannolikt: Introverta är mer sannolikt:
. 1 strömförande i en grupp: "Jag skapar kul på en fest!" Dräneras av en grupp: "Jag vill prata med en vän."
2. Framåt! "Jag är självsäker och aggressiv!" Recessiv. "Jag är mindre självsäker, icke-aggressiv.
3. Driven enligt stressande känslor av ilska Återställa under stress att vara försiktig.
4 Redo att kommunicera,. "Jag tänker på mina fötter." Avsiktlig kommunikation, "jag planera framåt."
. 5 Prata först "jag ska prata,. Sedan ska jag sammanfatta" Prata senare, "Jag ska klargöra det, du sammanfatta."
6. Pratsam takt av tal, "trycka på!" Långsammare tal, "jag är noggrann..."
7. Som rör sig snabbt på, "Låt oss gå!" Avsiktligt flytta, "Låt oss förbereda."
8. Dela yttranden enkelt, "Jag är säker!" Reserver yttranden, "jag räkna ut det först."
. 9 konfronterande - "Jag är ganska avgörande!" Icke-konfronterande, "Jag bestämmer eftertänksamt."
10. Otålig lyssnare, "Jag ska interject här!" Patient, uppmärksam lyssnare "Du avslutar."


Uppgift eller relation orienterade

 1. 1
  Ta reda på vilka ni är: uppgift orienterade eller relation orienterad. I det här avsnittet hittar du en lista över de drag av uppgiften orienterade människor, och relationen orienterade människor. Om du har ytterligare en uppgift orienterade egenskaper du är uppgiftsorienterade. Om du har fler relation orienterade egenskaper du är relationen orienterad.
 2. 2
  Uppgift orienterade människor klär mer formellt, deras ämnen av tal är aktuella frågor och uppgifter till hands, är deras kroppshållning styvare, är deras ansiktsuttryck mer kontrollerad, är deras allmänna inställning mer till den allvarliga sidan, de har kontrollerat och bevakade känslor, de är fyllda med fakta och data. De är mindre intresserade av småprat, deras beslut är faktabaserade, de är disciplinerad om tid, de är stränga och disciplinerade om regler, de är svårare att lära känna och verka upptagen.
 3. 3
  Förhållande orienterade människor klär mer informellt, deras ämnen av tal är människor och berättelser, är deras kroppshållning mer avslappnad, är deras ansiktsuttryck mer avslappnad, är deras allmänna inställning mer till den lekfulla sidan, de är fria att dela sina känslor, de är mer intresserad av småprat, besluten är gut baserade, de är mindre disciplinerade på tiden, de är mildare om regler, de är lätta att lära känna och är mer bekymmersfri.

Bestäm din sociala stil.

 1. 1
  Är du melankoli? Om du är en introvert och är mer uppgiftsorienterade, är du en melankoli. Melancholies är teknik specialister. De är djupa och tankeväckande, är de geni utsatta människor. De drivs av en kraftfull arbetsmoral, och lek inte kommer naturligt för dem. De tenderar att vara perfektionister och väldigt organiserade. De är känsliga för andra och självuppoffrande. De är trogna och hängivna vänner och ha en djup oro för andra.
 2. 2
  Är du kolerisk? Om du är en utåtriktad och mer uppgiftsorienterade, är du en Choleric. Cholerics är kontroll specialister. De är födda ledare de är dynamiska och aktiva och har ett tvångsmässigt behov av change.They finner nöje i nästan alla typer av arbete eftersom det innebär aktivitet. De vill ha kontroll och behärska allt de do.They är självständiga och verkar kunna köra något.De är oftast rätt och utmärka sig i nödsituationer.
 3. 3
  Är du flegmatisk? Om du är en introvert och är mer relation orienterade du är en Phlegmatic. Phlegmatics är supportspecialister. De är mycket sympatisk människor som stödjer andra. De har en lågmäld personlighet och är lättsam och avslappnad. De håller sina känslor dolda och är tålmodiga och välbalanserad. De är sympatisk och snäll och främja harmoni. De är lätt att umgås med och är trevlig och underhållande. De har en torr humor så det är väldigt roligt att vara runt dem. De är lugna och behagliga.
 4. 4
  Är du sangvinisk? Om du är en utåtriktad och är mer relation orienterade du är en Sanguine. Blod är sociala specialister. Blod är den ideala personen, de älskar att vara runt människor och prata med dem. De är väldigt impulsiva människor som älskar att umgås. De gillar att prova nya och annorlunda saker. De gillar att leva för det här och nu är de vänliga, ge och lättsam. De är festens och har ett bra sinne för humor. De är mycket nyfikna och tycks aldrig växa upp. De gör vänner lätt, och är väldigt roligt att vara runt.

Tips

 • Acceptera dig själv och hur du är.
 • Läs boken: Hur man handskas med irriterande människor. I den här boken hittar du mer om din personlighet och hur man umgås med människor med olika personligheter.

Varningar

 • Gör inte narr av andras personligheter. Ingen personlighet är bättre än en annan.