Wka

Hur att bada som gamla kungar och drottningar


I Mellanöstern, Nära och Fjärran Östern, har bad alltid varit en viktig del av skönhet kulturen (därav den fantastiska turkiska handdukar). Deras Queens är legendariska, till exempel sparade Scheherazade halsen genom hypnotiserande sultanen Shahryar för 1001 nätter och Cleopatra förde det romerska imperiet på knä, två gånger. Här är några av deras skönhet tricks.

Steg

Hur att bada som gamla kungar och drottningar. Bada som cleopatra genom blötläggning i mjölk (en naturlig exfoliant) och honung (en stor fuktkräm).
Hur att bada som gamla kungar och drottningar. Bada som cleopatra genom blötläggning i mjölk (en naturlig exfoliant) och honung (en stor fuktkräm).
 1. 1
  Bada som cleopatra genom blötläggning i mjölk (en naturlig exfoliant) och honung (en stor fuktkräm). Tillsätt 1 kopp mjölk och 1/2 dl honung i badvattnet. Du kan också lägga några droppar av din favorit eterisk olja.
 2. 2
  Ta en svart eller grön tepåse, fukta den med varmt vatten och tryck den över dina läppar för fem minuter till snabbt nariga läppar.
 3. 3
  Skölj håret med te att göra torrt hår förvandlas till mjuka och flödande lås.
 4. 4
  Använd mandelolja för att återfukta när du får ut ur badet. Blanda 1/8 c mandelolja med 1 tsk. sesamolja och 4 droppar av din favorit eterisk olja.
  • Gnid in oljan i huden med ett apelsinskal att exfoliera.
  • Massera in en liten del av oljan i håret för djup konditionering. Gnugga sedan in den i naglarna för att ge dem glänsa.
 5. 5
  Blanda några droppar pepparmynta olja med mandelolja för en uppfriskande fotmassage, om du behöver lite extra omsorg.

Tips

 • Du kan använda mjölkpulver för badet - bara hälla det i som du ritar badet, sedan swish att lösa. Beroende på hur mycket vatten du använder i badkaret, arbetar 1 till 3 dl fint. Avsluta badet med en snabb dusch för att skölja. Din hud kommer att kännas smidig, mjuk och fräsch.
 • Vet inte vilken eterisk olja att välja? Några av de mest populära i Afrika och Mellanöstern sedan urminnes tider är: Amber, cederträ, rökelse, myrra, jasmin, ros och mysk.
 • Du kanske vill bara sitta i ett varmt badkar med bubblor! Det är avkopplande!
 • Använd populära gamla ingredienser, eftersom de ger dig en autentisk touch.
 • Många spel har varat århundraden. Du kan spela några av dessa eller hyra filmer med historiska / romantiska teman för efter bad R & R.
 • Planera en romantisk gammal kväll på två-sex, med middag gjord av gamla recept (du kan hitta dem på internet) och badet som förrätt eller dessert.
 • Om du verkligen vill gå för äktheten av en gammal kung eller drottning, försöka lära ett gammalt språk att använda i ditt badkar.