Wka

Hur ansöker ögonkräm

Dina ögon är en av de mest framträdande dragen i ansiktet. Huden som omger ögat är mycket tunn och extremt känslig, och många gånger är bland de första att visa tecken på åldrande. Använda en anti-aging eye serum kan motverka problemområden, men att förverkliga sin fulla nytta, måste du först förstå hur man ansöker ögonkräm och bygga ett öga-vård rutin i din dagliga hudvård regim.

Steg

Hur ansöker ögonkräm. Välj en ögonkräm eller anti-aging serum som uppfyller dina behov.
Hur ansöker ögonkräm. Välj en ögonkräm eller anti-aging serum som uppfyller dina behov.
 1. 1
  Välj en ögonkräm eller anti-aging serum som uppfyller dina behov. För att få bästa resultat, leta efter högkvalitativa produkter med aktiva ingredienser som riktar dina problemområden.
 2. 2
  Tvätta ansiktet grundligt för att se till att den är ren innan du börjar programmet. Smuts, olja, eller överskott makeup kan förbjuda lyckade resultat.
 3. 3
  Öppna behållaren ögonkräm, och ta ut en liten summa. Du bör sträva efter storleken på ett suddgummi, något mindre kommer inte att räcka, och mer generellt för mycket och kommer inte helt absorberar in i huden.
 4. 4
  Applicera krämen eller serumet på en bomullspinne eller en eye-makeup applikator. Om du föredrar, kan du använda din ringfingret istället, eftersom det är den smidigaste och minst använda fingret. Det kan utöva den minsta kraft den känsliga huden runt ögonen.
 5. 5
  Börja under ögat, ovanför kindbenet och knappt tårkanalen. Detta är det område som ligger närmast din näsa. Försiktigt prick grädde eller serum runt ögonen, och arbeta dig från insidan nedre locket på utsidan nedre hörnet. Fortsätt med en öronmärkningar rörelse och tillämpa ögat grädde eller serum utmed längden av det övre ögonlocket. Se till att du trycker på ögonlocket själva globlinjen linje på ögonlocket, och området under ögonbrynet, känd som brynbenet området. Var särskilt uppmärksam på eventuella problemområden där du har fina rynkor eller linjer, även om dessa områden sträcker sig ut från ögat linjen lite.
 6. 6
  Tryck de områden prickad av grädde med en lätt mjuk rörelse för att hjälpa ögonkräm absorbera in i huden.

Tips

 • För att förlänga livslängden och effektiviteten i din ögonkräm produkt, lagra det i ett område som är svalt och torrt, till exempel ditt kylskåp.
 • Den ögonkräm behöver tid att helt absorbera i huden. För bästa resultat, måste du vänta cirka 15 minuter innan något annat för ögonen, till exempel ögat kosmetika eller produkter.

Varningar

 • Samtidigt som serum ögonkräm, vara noga med att inte dra, ryck, eller gnugga ögonen. Dessa åtgärder är till skada för den tunna huden runt ögonen och kan orsaka långvariga skador.

Saker du behöver

 • Vatten
 • Mild ansiktsrengöring
 • Ögonkräm
 • Bomullspinne eller eye-makeup applikator